بهگزارش کردپرس، علی دارابی در حاشیه بازدید از غرفه استان کرمانشاه در شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران، اظهار کرد: استان کرمانشاه به دلیل مراکز متعدد میراثی، جاذبههای گردشگری و همچنین صنایعدستی و میراث ملموس و نا ملموسی که دارد در کشور جایگاه مهمی دارد.
قائم مقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور در خصوص پرونده ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه و اسب کُرد، گفت: ما اخیرا در کشور یک شورای ثبت تشکیل دادیم که برای ۱۰ تا ۱۵ سال آینده برنامهریزی کنیم که چه آثاری درحوزه میراث طبیعی و میراث ملموس و ناملموس دراولویت ثبت جهانی قرار دارند.
او تصریح کرد: ما کشوری هستیم که ۳۵ هزار اثر ثبتی داریم و با این جایگاهی که ایران دارد ما به لحاظ ثبت جهانی آثار ملموس با ۲۶ اثر جهانی رتبه نهم دنیا را داریم و با ۲۱ اثر جهانی ناملموس رتبه ۶ جهان را داریم، اما شایستهگی ما خیلی بیشتر است.
دارابی به علت این موضوع اشاره کرد و گفت: به مدت ۲۰ سال به دلیل انقلاب و جنگ تحمیلی اثری را در یونسکو ثبت نکردهایم و آن زمان کشورها محدودیت سهمیه را نیز نداشتهاند و الان همه کشورها سهیه دارند.
او ادامه داد: بنابر این ما از میان این همه اثر عالی که داریم باید بهگزینی کنیم و بهترینها را انتخاب کنیم.
قائم مقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور، گفت: اخیرا درخواستهای استان کرمانشاه در شورا مورد بررسی قرار گرفته است و ما هم به دنبال این هستیم که با نامهریزی که داریم بتوانیم حتما در استان کرمانشاه کارهای ویژهای را برای ثبت جهانی انجام دهیم.
او تاکید کرد: البته که این کار زمان میبرد تا بررسی نهایی صورت بگیرد.
دارابی در خصوص استفاده از ظرفیت چند ملیتی بودن محور ساسانی کرمانشاه برای تسریع درثبت جهانی آن، اظهار کرد: برخی پروندهها مثل محور ساسانی کرمانشاه چند ملیتی است که میتوانیم با کشور عراق آن را ثبت کنیم که طبیعتا یک فرصت بینظیری برای ما به ویژه در حوزه کرمانشاه است.
او در خاتمه در خصوص پرنده ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه تصریح کرد: ما الان در مرحله بررسی هستیم و تا تصمیمی نهایی گرفته نشود، نمیتوان چیزی را اعلام کرد اما حتما کرمانشاه جزو اولویتهای ما برای ثبت جهانی است.
نظر شما