خانواده محیط بان کرمانشاهی، قاتل فرزندشان را بخشیدند

خانواده مرحوم «برومند نجفی»؛ محیط‌بان کرمانشاهی در مراسمی که با حضور رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه و جمعی از بزرگان و ریش سفیدان طوایف و نیز مسئولان استان به همت معاونت توسعه حل اختلاف کرمانشاه برگزار شد، از خون عزیز خود گذشتند.

به گزارش کرد پرس، به نقل از ایرنا، شامگاه ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ حدود ساعت ۲۱:۳۰ در منطقه‌ حفاظت‌ شده بیستون کرمانشاه حادثه‌ای رخ‌ داد. به این ترتیب که با وصول خبری به مسئول منطقه مبنی بر حضور تعدادی شکارچی غیرمجاز در منطقه، محیط‌بان «برومند نجفی» به همراه سه محیط‌بان و مدیر حراست اداره کل، برای بررسی شرایط به منطقه مراجعه می‌کند که با یک دستگاه خودروی پراید حامل ۶ مظنون به شکار غیرمجاز در حال خروج از منطقه مواجه می‌شوند و بعد از عدم تمکین راننده خودرو به‌ فرمان ایست مأموران و تلاش برای زیر گرفتن یکی از آن‌ها، درگیری رخ‌ داده و تیر اسلحه برومند نجفی سهواً به‌ جای لاستیک، به یکی از سرنشینان (فلاحی) ‌ برخورد می‌کند که در اثر خونریزی زیاد، منجر به فوت وی می‌شود. بعد از آن، نجفی دستگیر و حکم قصاص وی صادر می‌شود البته با تلاش سازمان حفاظت محیط زیست اجرای حکم متوقف شده بود.

اولین دادگاه اعاده دادرسی وی شنبه ٢٢ مرداد ۱۴۰۱ برگزار شده بود که بعد از پایان دادگاه و حین بازگشت به زندان توسط پدر فلاحی با شلیک گلوله کشته شد.

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در این مراسم ضمن تقدیر از خانواده مقتول و بزرگان و ریش سفیدان طوایف و عشایر گفت باید کاری کرد که اصلا قتلی و درگیری پیش نیاید تا به فکر سازش افتاد. نیل به این مقصود زمانی حاصل می شود که به جای مدیریت پرونده ها، اختلافات را مدیریت کرد و این مهم همراهی و همکاری بیش از پیش بزرگان را می خواهد.

«پرویز توسلی‌زاده» با بیان اینکه در قرآن کریم بعد از قصاص بلافاصله به گذشت توصیه شده است یادآور شد: گذشت مبنای وحیانی، روایی و عقلانی دارد کما اینکه در قرآن به گذشت توصیه شده است و پیامبر (ص) به گذشت به طریق نیکو تاکید می کنند و امام علی (ع) در تشریح طریق نیکو می فرمایند گذشت نیکو یعنی گذشت بدون سرزنش. بنابراین وقتی برای رضای خود از حق خود می گذریم نباید سرزنش کنیم و باید طریق نیکو را در پیش بگیریم.

وی با اشاره به جنبه عقلانی گذشت خاطر نشان ساخت: قتل، قصاص، درگیری و کینه توزی جز اینکه هزینه های فراوانی بر جامعه و خانواده ها تحمیل می کند، رافع مشکلات نخواهد بود اما گذشت کینه ها را از بین می برد و به دوستی و مودت کمک می کند.

عالی ترین مقام قضائی در استان کرمانشاه یادآور شد: اثراتی که یک گذشت در زندگی مردم بر جای می گذارد هیچ گاه اجرای حکم بر جای نخواهد گذاشت. مصالحه و گذشت فصل خصومت است و کینه ها را از بین می برد اما اجرای حکم ممکن است تبعات دیگری را در پی داشته باشد.

توسلی‌زاده یک بار دیگر با تشکر از خانواده مقتول و همه افرادی که در خاتمه دادن به این خصومت اثر گذار بودند تاکید کرد بیایید با هم عهد ببندیم و اجازه تکرار اینگونه حوادث تلخ را در ندهیم و بر دوستی و برادری میان خود بیافزاییم.

در ادامه این مراسم معاون توسعه حل اختلاف استان کرمانشاه گذشت را سرچشمه خوبیها و ناشی از روح های بزرگ عنوان کرد و گفت: گذشت منشا خیر و خوبی است و ناشی از روح های بزرگی است که از عزیزترین نعمات خود می گذرند و به دیگری و هم نوع خود زندگی می بخشند.

«ابراهیم فتاحی» با تشکر از خانواده مقتول که با گذشت زندگی را آفریدند، یادآور شد: طریق و توصیه انبیا و بزرگان عمل کردن به همین معروف قرآنی است و بی شک این گذشت برای صاحبان آنها بزرگی به ارمغان می آورد.

معاون توسعه حل اختلاف استان کرمانشاه یادآور شد ضمن تشکر از همه بزرگان و ریش سفیدان و معتمدین و متفذین که همواره یارگیر ما در ایجاد سازش بوده اند، از همه این عزیزان تقاضا داریم کما فی السابق و بلکه بیشتر به ما کمک کنند تا در این استان امر پسندیده مصالحه را بسط دهیم

کد خبر 43752

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha