به گزارش کردپرس، هنوز چند روز از برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان نگذشته که شاهد آغاز چند جشن و برنامه فرهنگی دیگر در استان کردستان هستیم که برخی از آنها به صورت همزمان برگزار می شد.
دوازدهمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان از روز شنبه 18 شهریور آغاز شد و در مدت چهار روز 41 گروه نمایشی از استان های مختلف و برخی کشورهای خارجی، 121 بار در خیابان ها، میادین، پارک ها و محوطه نزدیک دریاچه زریوار و روستاهای اطراف مریوان اجرای عمومی داشتند و فضایی فرهنگی به این شهر هنر دوست دادند.
**
جشن خه رمانان (آیین شکرگذاری برداشت محصول) یکی دیگر از آیین های فرهنگی است که روز گذشته برای دومین سال متوالی در شهرستان سقز برگزار شد.
در این آیین، گروه های مختلف هنری و فرهنگی به اجرای برنامه های متنوعی همچون هه لپرکی کُردی، نیایش، موسیقی، دف نوازی، مراسم نمادین شُکرگزاری، آیین درو گندم با داس و آوازخوانی پرداختند.
برپایی غرفه های تهیه و عرضه غذاهای محلی، نمایش ادوات و وسایل کشاورزی، انواع بذر، فروش محصولات کشاورزی و باغی، صنایع دستی تعاونی بانوان از برنامه های جانبی این جشن بود.
**
برگزاری سومین جشن موسیقی لیلاخ یکی دیگر از آیین های فرهنگی است که از شامگاه پنجشنبه پس از 2 شب بکار خود پایان داد.
روز دوم این جشن با جشن خه رمانان سقز همزمان بود، در جشن موسیقی لیلاخ 20 گروه موسیقی از نواحی مختلف کردستان و 6 گروه از منطقه لیلاخ به اجرای برنامه و موسیقی زنده پرداختند.
این جشن در راستای حمایت از موسیقی اصیل ایرانی بویژه موسیقی فولکلور مناطق کردنشین و به طور خاص موسیقی منطقه لیلاخ برگزار شد.
در کنار موسیقی، اجرای برنامه های متنوع دیگری همچون هه لپه رکی (رقص کردی) و طنز توانسته بود صدها نفر را به پارک لاله دهگلان بکشاند، پارکی که تنها با برگزاری این برنامه ها چنین جمعیت بزرگی را به خود می بیند.
ارگان های مختلف از این رویداد فرهنگی و شادی بخش حمایت کرده بودند تا به مرحله اجرا و برگزاری برسد.
**
در دیگر برنامه فرهنگی در استان که از شامگاه پنجشنبه برگزار شده نخستین همایش و سمینار موسیقی نواحی مختلف ایران با حضور بیش از 15 موسیقیدان برجسته کشور در هتل هاله شهرستان مرزی بانه است.
این همایش و سمینار که در شب های 23 و 24 شهریور در هتل هاله بانه برگزار می شود انواع موسیقی و سازهای نواحی مختلف ایران به تماشاگران معرفی می شود و نوازندگان و خوانندگان برجسته کشور آن را اجرا می کنند.
**
پنجمین جشنواره تئاتر خیابانی سقز هم پیش از جشنواره خیابانی مریوان در روزهای 13 تا 15 شهریور بمدت سه روز برگزار شده بود و نمایش های راه یافته به بخش مسابقه در پنج مکان شهر سقز اجرای زنده داشتند.
برگزاری نمایش طنز در سقز در روزهای گذشته، جشنواره تئاتر استانی کردستان در ابتدای شهریور و پخش فیلم های کوتاه فیلمسازان بانه ای در تنها سینمای این شهر از دیگر رویدادهای فرهنگی بودند که در کنار این وقایع مهم و جشنواره های متنوع فرهنگی و هنری موجب شدند جای جای استان کردستان رنگ و بوی فرهنگی به خود گرفته و شهریوری رنگین از فرهنگ و هنر داشته باشند.
رویدادهایی که در کنار ترویج و حفظ فرهنگ این دیار به گسترش نشاط اجتماعی و افزایش روحیه ایی شاد در میان مردم کمک می کند، رویدادهایی که مردم امروز جامعه به آن نیاز دارند و کردستان می تواند الگویی برای بسط این رویدادها به دیگر نقاط کشور باشد.
ایرنا
نظر شما