4 و نیم درصد از افراد جامعه دچار اعتیاد هستند/جلوگیری از خودکشی 5 هزار نفر در سال گذشته

سرویس کرمانشاه- معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: 4 و نیم درصد از افراد بین 17 تا 65 سال جامعه ایران دچار اعتیاد هستند.

به گزارش خبرنگار کردپرس، انوشیروان محسنی بندپی امروز شنبه (25 شهریورماه) در همایش مسئولیت اجتماعی که با حضور جمعی از مسئولین استانی و تعدادی از نمایندگان مردم استان در سالن همایشات کانون پرورش فکری کودک و نوجوان کرمانشاه برگزارشد، با بیان اینکه در هر جامعه و در هر نظام و حاکمیتی به دلیل عدم برخورداری و عدم برابر بودن فرصت ها، برخی از افراد دچار تنگنا و سختی می شوند، اظهارداشت: برای نجات این افراد، باید حاکمیت و هر فردی که در اجتماع زندگی می کند، نقش ایفا کند و سازمان های مردم نهاد نیز در راستای انجام مسئولیت اجتماعی خود تلاش شایسته ای باید ایفا کنند.

وی ادامه داد: تصادفات و حوادث جاده ای، اعتیاد، طلاق، کودکان کار و خیابانی همه شرایطی را فراهم می کنند که یکسری از افراد نیازمند توجه و نگاه دیگری هستند و باید به کمک آنها بروند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور تصریح داشت: اگر بپذیریم در چنین جامعه ای که زندگی می کنیم فقط به خود توجه کنیم، قطعا بسیاری از همان مشکلات برای خود ما نیز بوجود خواهند آمد.

وی افزود: ما باید درک کنیم که هزاران رشته ما را به جامعه وصل می کند و از این بابت نمی توانیم نسبت به جامعه بی تفاوت باشیم.

محسنی بند پی با اشاره به اینکه 4 و نیم درصد از افراد بین 17 تا 65 سال جامعه ایران دچار اعتیاد هستند، گفت: هیچ ضمانتی وجود ندارد که این مشکل برای افراد بی تفاوت نسبت به جامعه هم رخ ندهد.

وی به 15 هزار مرگ و میر ناشی از سوانح جاده ای در طول سال اشاره کرد و متذکر شد: 47 درصد از طلاق های کشور در همان پنج سال اول زندگی مشترک رخ می دهد که این موضوع باعث می شود زنان زیادی تبدیل به زنان سرپرست خانواده شوند در حالی که بسیاری از آنان شغلی ندارند و یا اینکه نظام اجتماعی مستمری قابل قبول برای آنان قرار نداده است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور به فعالیت های دولت تدبیر و امید در زمینه ارتقاء سلامت اجتماعی جامعه پرداخت و اضافه کرد: از ابتدای فروردین ماه سالجاری، میزان مستمری مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی 3 و چهار دهم برابر افزایش یافته است بطوریکه در حال حاضر به خانوارهای تک نفره ماهانه 148 هزار تومان و به خانوارهای بالای پنج نفر ماهانه 460 هزار تومان مستمری پرداخت می شود.

به گفته این مسئول کشوری، دولت دوازدهم این میزان افزایش مستمری مددجویان را کافی نمی داند و در این راستا قصد دارد این میزان را تا 5 برابر افزایش دهد.

محسنی بند پی با بیان اینکه مجلس نقشه راه مناسبی را در برنامه ششم توسعه در بحث سلامت اجتماعی و آسیب های اجتماعی ترسیم کرده است، عنوان کرد: در بحث مداخلات علمی و تخصصی بهنگام، توسعه مرکز فوریتهای اجتماعی یا خط 123 حدود 8 سال در کشور متوقف شده بود که در دولت یازدهم مجدد راه اندازی شد.

وی نقش اوررانس اجتماعی و مداخلات بهنگام آن را در پیشگیری از وقوع بسیاری از آسیب های اجتماعی بسیار مهم توصیف کرد و گفت: ما امسال مکلف شده ایم، 150 اورژانس اجتماعی را در شهرهای بالای 50 هزار نفر کشور راه اندازی کنیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: اورژانس اجتماعی کشور در سال 94 مانع از خودکشی 4000 نفر شد که این رقم در سال 95 به 5000 هزار نفر رسید.

وی با بیان اینکه اورژانس اجتماعی مداخلات خود را اجتماع محورانه کرده است، بیان داشت: مرکز جامع خدمات بهزیستی و راه اندازی سامانه کاهش طلاق از دیگر اقدامات این مرکز است.

محسنی بند پی در پایان، سازمان بهزیستی را تخصصی ترین، علمی ترین و کارشناسی ترین نهاد سلامت اجتماعی در کشور خواند و یادآورشد: این سازمان برای پیشبرد اهداف خود نیاز به همکاری و همگرایی سایر نهاد است. شورای شهر می تواند 17 و نیم درصد اعتبارات فرهنگی و هنری خود را در این بخش هزینه کند.

کد خبر 44769

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha