کردپرس-بیستمین جشنواره تولیدات رادیو و تلویزیونی صدا و سیمای مراکز استانها به مدت سه روز و طی روزهای 14، 15 و 16 شهریورماه جاری در سنندج برگزار شد و در این جشنواره برترین های رسانه ملی در سنندج معرفی شدند.
مراسم اختتامیه بیستمین جشنواره تولیدات رادیو تلویزیونی مراکز استانهای صدا و سیما با حضور هنرمندان و مسئولان کشوری و استانی در سینما بهمن سنندج برگزار شد.
در این مراسم وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رئیس سازمان صدا و سیما، سردار صفوی مشاور بین الملل رهبری، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، جمعی از هنرمندان شناخته شده کشوری مانند: داریوش ارجمند، مریلا زراعی، سعید آقاخانی، قطب الدین صادقی، محمود عزیزی، ناصر ممدوح، پوران درخشنده، امین زندگانی، مجید مظفری، محمود پاک نیت، علی ضیاء و مریم بوبانی و.. حضور داشتند و در این برنامه ضمن معرفی تقدیر از خالق آثار برتر، از پیشکسوتان حوزه ادب و فرهنگ، هنرمندان و چهره های فاخر و کسانی برای هنر و فرهنگ کشور و کردستان تلاش کرده بودند و می کنند تجلیل بعمل آمد.
اما قبل و به ویژه بعد از پایان جشتواره شاهد اعتراض و گلایه تعدادی از شهروندان و برخی از اهالی فرهنگ و هنر کردستان بودیم چرا که در مراسم افتتاحیه و اختتامیه از حضور مردم و علاقمندان جلوگیری می شد و مردم عادی اجازه ورود به برنامه ها را نداشتند مگر در مواردی خاص و با واسطه گری و کارت های دعوتی که در اختیار خود برگزارکنندگان بود.
همچنین ذکر این نکته ضرورت دارد که مقدار و بودجه صرف شده برای این جشنواره به چه میزان بوده است و محل تامین آن نیز چه نهادهای بوده اند چون وقتی از لحاظ عمرانی منطقه دچار عقب ماندگی است بودجه استان چرا بدون برنامه ریزی و در جای صرف شود که خروجی چندانی هم ندارد و باید گفت مردم از این جشنواره چه منفتعتی عایدشان شد؟
اما گلایه هنرمندان کردستان بیشتر به چشم می خورد چرا که قلمداد کردن کردستان به عنوان استانی فرهنگی به دلیل فعالیت و آثار آنان به اندازه توان و زعم هر کدامشان در این مهم نقش و مؤثر بوده است.
محمد زارع زادە متخلص به "حه مه ده نگ خوش" از پیشکسوتان و فعالان حوزه هنرهای نمایشی در استان که سالها با شبکه استانی حتی قبل از تاسیس شبکه با این رسانه محلی همکاری داشته است اظهار داشته که سالها در این به این رسانه خدمت کردیم و در صدها میان برنامه و ده ها سریال و نمایش نقش آفرینی کردیم و همچنین مجری و برگزاری صدها برنامه زنده و تولیدی بخشی از فعالیت بنده در این شبکه بود که هیچ نامی از ما برده نشد حتی دعوت هم نبودیم و از کسانی تجلیل و تقدیر کردند که برای شبکه استانی و فرهنگ و هنر مردم بزرگوار این دیار قدمی برنداشته بودند و اگر شغل دیگری داشتم حداقل مخاطبان و کسانی که با من ارتباط داشتند برای تکریم و قدردانی وارد عمل می شدند اما متاسفم برای شبکه ای قدردانی همکاران خود و هنرمندان این دیار نیست.
یکی دیگر از گروه هایی که گلایه مند از شبکه استانی و نحوه تجلیل ها در جشنواره بیستم بودند گروه نمایشی " خه م ره وین " بود و از نحوه تقدیرها و همچنین کوتاهی مدیران این رسانه در استان برای نایده گرفتن تلاش و آثار هنرمندان ناراضی بودند.
عابدین رضایی به نمایندگی از این گروه در گفتگو با خبرنگار ما طی سخنانی اظهار داشت: قبل از راه اندازی و شروع به کار جدی شبکه استانی هم با این رسانه همکاری داشتیم اما همکاری و فعالیت ما به طور جدی با آغاز به کار این رسانه بود و از گروه هایی بودیم که بخش زیادی از نمایش های میان برنامه و ویژه را به خود اختصاص داده بودیم و در راستای اهداف شبکه و مطالبات و نیاز جامعه و مردم بزرگوار نمایش های متعددی را اجراء می کردیم.
رضایی افزود: گروه خه م ره وین سالها در این شبکه برای مردم هنرنمایی کرد و دلخوش به دلخوش کردن مردم بودیم و از اینکه مردم از ما راضی بودند رضایت خاطر داشتیم اما به اقرار خود مدیران این رسانه و همچنین لطف و مرحمت مردم هنردوست و نجیب استان، در جذب مخاطب و رضایت شهروندان از این رسانه بیشترین نقش و سهم را داشتیم و وقتی قرار است توسط آنان یعنی مدیران هنرمند و گروه هایی تکریم شوند چنین خواسته ای ناحق و نامشروع نخواهد بود.
وی تصریح کرد: ما سالها برای این رسانه برنامه تولید کردیم و در مناسبت های مختلف به اجراء و ارائه آثار خود پرداختیم اما در هیچ برنامه و
نشست و مناسبتی نه از تکریم و تجلیل خبری بود و نه اینکه لوح تقدیری نا قابل که از لحاظ معنوی ارزشمند است برای گروه در نظر گرفته شد.
این هنرمند طناز و از اعضای قدیمی و اصلی گروه نمایشی "خه و ره وین" در ادامه با بیان اینکه در جشنواره بیستم از هنرمندان و کسانی تجلیل شد هر چند قابل احترام و نامدار هم بوده و هستند اما برای هنر و فرهنگ و ادب این دیار حتی گامی اندک و کوچکی هم برنداشته بودند و هیچ مطالبات و خواست مردم را مطرح نکرده و صدای جامعه کردی و کردستان نبوده اند بیان کرد: این موضوع تضعیف هنر و ظلم در حق هنرمندان این دیار است و ما هر چند وظیفه خود را انجام داده ایم و کارمان علاقه و عشق درونی خودمان بوده است اما وقتی هنرمندی غیر بومی به عنوان خادم هنر این دیار تکریم و تجلیل می شود ما هم احساس غریبی و دلتنگی می کنیم که چرا هنر و هنرمندان این دیار مورد کوتاهی و بی توجهی قرار می گیرند.
عابدین رضایی در پایان گفت: در روزهای 19 و 20 شهریور ماه جاری در برج میلاد شاهد برگزاری شب فرهنگی کردستان بودیم و از سوی شورای اسلامی شهر سنندج و شهرداری این شهر از گروه " خه م ره وه وین" تجلیل شد که از درایت و لطف آنها سپاسگزاریم اما بیشترین تلاش و حضور ما در شبکه کردستان بوده است و کم لطفی و بی مهری مدیران و برنامه سازان این رسانه دل هنرمندان را به درد می آورد و این نکته را یادآوری می کند که در این دیار هنوز قدرشناسی هنرمندان توسط مسؤلان راه به جایی ندارد و ما به قول شاعر هر کس به طریقی دل ما می شکند بیگانه جدا، دوست جدا می شکند، بیگانه گر می شکند حرفی نیست، من در عجبم دوست چرا می شکند.
قضاوت با مردم و خود مدیران این رسانه محلی و امیدوارم این کم لطف و بی مهری ها روزی به پایان برسد و حمایت از هنر و هنرمندان این دیار فرهنگی در حد شعار نماند.
سرویس فرهنگی-بیستمین جشنواره تولیدات رادیو و تلویزیونی صدا و سیمای مراکز استانها در سنندج به پایان رسید اما شاهد اعتراض و گلایه تعدادی از شهروندان و برخی از اهالی فرهنگ و هنر کردستان بودیم چون مردم عادی اجازه ورود به برنامه ها را نداشتند و شاهد کم لطفی و بی مهری به تعدادی از اهالی فرهنگ و هنر کردستان بودیم که در نوع خود جای تامل و تاسف دارد.
کد خبر 44912
نظر شما