به گزارش کردپرس، بغداد در واکنش به برگزاری رفراندوم راه های هوایی بین المللی را بر روی کردها بسته است. در آخرین جلسه پارلمان عراق، نمایندگان کردها را به داخل صحن پارلمان راه ندادند و گزارش شده که از این پس بغداد با اقلیم کردستان تبادل بانکی انجام نمی دهد.
سعد الحدیثی سخنگوی دولت حیدر العبادی امروز به نیویورک تایمز گفت: دولت عراق به دلیل این که می خواهد هر فرصتی را در اختیار کردها قرار دهد تا از اقدام خود به برگزاری رفراندوم پشیمان شوند بسیاری از تهدیدهای خود را عملی نکرده است.
وی افزود: دولت عراق نمی خواهد وضعیت تنش آلود فعلی را شعله ور کند. ما باور داریم که آنها عقب خواهند نشست.
سخنگوی دولت عراق تاکید کرد جدول زمانی را برای فشار بر کردها برای تسلیم کنترل مرزهای اقلیم کردستان و درآمدهای نفتی تعیین کرده است اما از بیان جزئیات آن خودداری کرده است.
علی علاق از رهبران عراقی نزدیک به عبادی نیز به نیویورک تایمز گفت: دولت عراق استراتژی درازمدتی را پیروی می کند. عراق به تدریج صادرات کردستان و منابع آن را قطع می کند تا انها سرانجام تسلیم شوند.
وی افزود: در نهایت، منابع پایان می یابد و بارزانی دست خالی تنها خواهد شد و رویاهایش نیز بر باد خواهد رفت.
اما واهل علی مدیر بخش ارتباطات دفتر ریاست اقلیم کردستان احتمال دخالت نظامی عراق برای کنترل بر اقلیم کردستان را بعید دانست زیرا به گفته وی دولت عراق از چنین قدرتی برخوردار نیست.
جوست هیلترمن مدیر بخش خاورمیانه گروه بحران بین الملل نیز به این روزنامه گفته است هیچ کدام از طرفین بغداد یا اربیل نمی خواهند وارد تقابل نظامی شوند و هنوز با این نقطه از تنش فاصله داریم.
سرگئی سرگیچف استادیار در دانشگاه دولتی علوم انسانی روسیه نیز بر این باور است که تقابل نظامی میان اربیل و بغداد اتفاق نمی افتد و خط و نشان های دو طرف مصرف داخلی دارد. وی به روزنامه ایزوستیای روسیه گفت هر دو طرف خواهند کوشید بویژه بر سر کرکوک به توافق برسند.
این استاد دانشگاه بر این باور است که کردهای عراق در جاهایی مثل کرکوک که تجمع دارند خوب می جنگند و ارتش عراق علیرغم تجربه اش در جنگ با داعش در موصل، توانایی کافی برای برخورد نظامی با کردهای عراق را ندارد.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما