به گزارش کردپرس به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی در جریان سفر به استان فارس، عصر امروز (جمعه، 14 مهرماه) در یادواره شهدای منطقه بیضا شهرستان سپیدان گفت: حضور در جلساتی که برای گرامیداشت یاد شهدا برگزار می شود باعث سعادت بنده است و برای یک کشور افتخاری بالاتر از این نیست که جوانان از بصیرت برخوردار باشند و برای اهداف عالیه نظام جان خود را فدا کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هرکشوری که از سرمایه مجاهدت برخوردار باشد، سربلند است؛ چرا که اگر روحیه مجاهدت در کشوری نباشد، باید به دستورات دیگران تمکین کنند.
وی افزود: مردم بارها نشان دادند که پای آرمانهای انقلاب و امام راحل ایستادهاند و فرزندان خود را تقدیم انقلاب کردند؛ بنابراین باید در نظر داشت در قبل و بعد از انقلاب و در هر دوره زمانی بر اساس مقتضیات، ما وظایفی بر عهده داریم هر چند که در برخی از اصول وظایف مشترک است اما وظایف اختصاصی نیز وجود دارد.
وی تصریح کرد: اگر به تاریخ انقلاب بنگریم، متوجه میشویم این مسیر بر اساس اصولی پیش رفت و اگر پیشواییِ امام راحل نبود، انقلاب به ثمر نمینشست؛ چنان که انقلاب مشروطه به ثمر نرسید. در زمان مشروطه نیز بیداری هایی وجود داشت اما بر اثر دسیسهها، موضوع به سرانجام نرسید.
ولایت فقیه ستون اصلی و عامل پایداری نظام است
لاریجانی افزود: مردم دل در گروی امام راحل و ولایت فقیه داشتند، هر چند که در آن زمان موضوع ولایتفقیه بیشتر برای خواص مطرح شده بود، اما بعد از انقلاب اسلامی این مفهوم ولایت فقیه اصطلاحاً جا افتاد؛ ولایت فقیه ستون اصلی و عامل پایداری نظام است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اگر ولایت فقیه نبود در همان اوایل انقلاب با توطئه های بنیصدر و اقدامات گروهکهای تروریستی که بحرانآفرینی می کردند، مشکل ایجاد می شد چرا که بنیصدر هر روز علیه مسئولان جمهوری اسلامی مقاله می نوشت و آنان را به دیکتاتوری محکوم می کرد.
وی اظهار کرد: در همان اوایل انقلاب، منافقین بر روی موضوع لایحه قصاص جنجال آفرینی کرده و گروهک ها علیه منافع ملی اقدام کردند؛ به نحوی که منافقین با اسلحه به خیابان آمدند. اما امام خمینی (ره) در مردم وحدت ایجاد کرد و با آن پشتوانه، فتنه آن زمان خاموش شد و ولایت فقیه انقلاب را حفظ کرد؛ لذا برای تداوم انقلاب باید به این موضوع در ضمیر خود اعتقاد داشته باشیم.
لاریجانی با تأکید بر لزوم اینکه باید راه شهدا ادامه داشته باشد، افزود: شهدا جان خود را نثار کردند تا امنیت کشور حفظ شود و آرمان های انقلاب به ثمر بنشیند.
عدم ایستادگی در برابر جریان تروریستی امنیت ایران را به خطر می اندازد
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مقام معظم رهبری این موضوع را تبیین کردند که چرا باید با تروریست ها مقابله شود؟ به دلیل اینکه این جریان های تروریستی می خواهند آبروی اسلامی را ببرند. همچنین اگر در مقابل جریان های تروریستی ایستادگی نشود، امنیت ایران اسلامی نیز به خطر می افتد.
امنیت لازمه توسعه اقتصادی است
وی با بیان اینکه برای انجام اصلاحات اقتصادی و توسعه باید کشور امنیت داشته باشد، گفت: امنیت یک کشور به مجاهدت و جانفشانی نیاز دارد و این جانفشانی های شهدا در دفاع مقدس بود که امنیت را برای کشور به همراه داشت و اگر این گونه مجاهدان پا در رکاب نداشتیم، امنیت فعلی حاصل نمی شد.
هدف اصلی تروریست ها در منطقه مختل کردن امنیت ایران است
لاریجانی گفت: هدف اصلی تروریست ها در منطقه، مختل کردن امنیت ایران است حتی برخی از کشورهای منطقه به آنان کمک می کنند، حال این کشورها در بیان یک چیز می گویند و در عمل کار دیگری انجام می دهند؛ چرا که تجهیزات داعش از کره مریخ به دست آنان نرسیده بلکه همین کشورها میلیارد ها تسلیحات سنگین را به این گروه ها داده اند.
وی ادامه داد: از طرفی گاهی دشمنی ها به صورت علنی می شود به طوری که برخی از گروهک های تروریستی را در منطقه را تجهیز کرده تا کارهای ایذایی در شرق و غرب کشور انجام بدهند. اما در هر صورت برخی از کشورها که به تروریست ها کمک می کنند؛ این موضوع را بدانند که اگر بخواهند به ایران جسارت کنند، ملت ایران آنان را نقرهداغ می کند به دلیل اینکه ما در مسئله امنیت ملی با هیچ کس شوخی نداریم.
مسئولان باید از امنیت مردم صیانت کنند
لاریجانی با تأکید بر اینکه مسئولان باید از امنیت مردم صیانت کنند، افزود: در آشفتگی منطقه، ایران اسلامی از امنیت مطلوبی برخوردار است؛ این در حالی است که کشورهای دیگر دچار یک دریدگی از نظر امنیتی شدهاند، اما جمهوری اسلامی با زحمات نیروهای نظامی، سپاه پاسداران و دیگر نیروهای مسلح و بسیج و اطلاعات از امنیت برخوردار است.
وی ادامه داد: اگر به طور مثال امروز درباره کمبودهای منطقه بیضا شهرستان سپیدان صحبت می کنیم به دلیل این است که مشکل امنیتی وجود ندارد، چرا که اگر امنیت وجود نداشته باشد، ابتدا باید بحث برقراری امنیت در اولویت قرار بگیرد.
باید قدردان مجاهدات های شهدایی مانند اسکندری و حججی باشیم
رئیس نهاد قانونگذاری افزود: روحیه مجاهدت در کشور ما عمیق شده و جوانان با علاقه به دورترین مناطق میروند تا دشمنان را سرکوب کنند که نکته قابل ارزشی است. روحیه مجاهدت و شهادتطلبی در جمهوری اسلامی وجود دارد و شهید سردار اسکندری نیز به مانند شهید حججی به شهادت رسیده؛ بنابراین باید قدردان ایثارگران و شهدا باشیم.
لاریجانی اظهار کرد: یکی از آرمانهای انقلاب، ایجاد عدالت در کشور بود و مفهوم عدالت به این صورت است که زمینهای فراهم شود تا هر کس هر استعدادی دارد، شکوفا کند. به طور مثال اگر جوانی در بخش کشاورزی یا صنعت استعداد دارد، بتواند استعدادهایش را بالفعل کند.
وی تصریح کرد: باید در کشور به اقتصاد ثروتزا توجه شود چرا که در دنیا در زمینه تولید مسابقه وجود داشته و اگر کشوری در انجام این مهم موفق باشد، می تواند زندگی خوب را برای مردمش ایجاد کند.
اقتصاد پویا و قوی از درون تکنولوژی های نو به وجود می آید
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: توجه به مقوله تکنولوژی های نو و به روز ضروری است زیرا اقتصاد پویا و قوی از درون تکنولوژی های نو به وجود می آید و مقام معظم رهبری نیز روی موضوع تقویت تولید تأکید دارند.
وی با اشاره به بیان دغدغه های مردم از زبان مسئولان بخش بیضا گفت: اگر درد و دل هایی که در این گونه جلسات از سوی مناطق مختلف بیان میشود، برای انتقال مطلب باشد، موضوع خوبی است؛ اما باید برای رفع مشکلات اراده داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه درآمدهای کشور محدود است، گفت: هزینههای ادارات در کشور بالا است، بنابراین باید توجه داشت درآمدهای فعلی از فروش نفت و مالیات حاصل میشود که امروز قیمت نفت نیز کاهش یافته البته حتی اگر قیمت نفت بالا نیز باشد، باید روش اصلاح شود.
تأکید برنامه ششم توسعه در کاهش جمعیت بخش اداری کشور
دکتر لاریجانی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه تأکید شده که از بخش اداری کشور کاسته شود اما این کار نیاز به برنامهریزی دارد، در حال حاضر معلمان و بازنشستگان از وضعیت دریافتی خود رضایت ندارند و اظهار میکنند که باید همسانسازی انجام شود اما دولت نیز به دلیل کمبود منابع، نمیتواند این کار را به صورت کامل انجام دهد.
وی همچنین گفت: مقام معظم رهبری بر روی مسئله کوچک سازی دولت تأکید دارد و اگر این مهم انجام شود، منابع برای انجام کارهای عمرانی فراهم میشود.
رئیس نهاد قانونگذاری با تأکید بر لزوم حمایت از کشاورزان گفت: ممکن است در حال حاضر واردات گندم برای کشور هزینه کمتری داشته باشد؛ اما گندم محصول استراتژیک بوده و باید در زمینه تقویت تولید محصولات استراتژیک، اقدامات مناسب انجام شود تا به خودکفایی دست یافت.
اختصاص اعتبار 10 هزار میلیاردی برای توسعه اشتغال روستایی با اذن رهبر معظم انقلاب
دکتر لاریجانی خاطرنشان کرد:10هزار میلیارد تومان منابع با کمک و اذن مقام معظم رهبری در نظر گرفته شده تا صرف اشتغال روستاییان و مردم شهرهای کوچک شود که این موضوع میتواند به تقویت بخش تولید کمک کند و از مهاجرت روستاییان به شهرها نیز جلوگیری کند چرا که در حال حاضر بر اساس آمارها حدود 25 درصد از جمعیت کشور در روستا زندگی می کنند که حتی از آمارهای جهانی نیز از این میزان کمتر است.
رئیس نهاد قانونگذاری با تأکید بر لزوم تقویت اقتصاد روستاها گفت: حمایتهای لازم از کسانی که در روستاها اقدام به ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی کنند، صورت خواهد گرفت.
نقش بخش های فرهنگی و روحانیون در مردمی شدن بخش تولید و اقتصاد
وی افزود: مقام معظم رهبری در بیاناتشان فرمودند تولیدگران مانند مجاهدان هستند، این موضوع بیانگر این است که توجه به تولید و اقتصاد باید بسیار جدی گرفته شود و روحانیون نیز در راهنمایی مردم برای نقشآفرینی در تولید میتوانند نقش مهمی داشته باشند.البته باید کارهای فرهنگی دیگر نیز از طریق صدا و سیما و دستگاه های ذیربط در این راستا انجام شود.
با بیان اینکه توجه به موضوعات فرهنگی نکته بسیار مهمی است، گفت: با انجام کارهای فرهنگی می توان عشق برای مجاهدت در دل ها پروراند و نباید فراموش کرد این حوزههای علمیه و روحانیت بودند که امروز مردم در ایام ماه محرم برای امام حسین (ع) عزاداری میکنند؛ بنابراین نقش روحانیت در انجام کارهای فرهنگی بسیار مهم است.
روحانیت نباید اصطلاحاً مواجببگیر دولت باشد
رئیس نهاد قانونگذاری ادامه داد: در چند سال اخیر ردیفهای بودجهای برای انجام کارهای عمرانی در حوزههای علمیه و مصلیها در نظر گرفته شده است اما روحانیت نباید اصطلاحاً مواجببگیر دولت باشد حتی اگر آن دولت، دولت جمهوری اسلامی باشد. به دلیل اینکه باید روحانیت با استقلال بتواند حرف مردم را بزند بنابراین اگر از دولت مواجب بگیرد، به طور طبیعی مجبور به ملاحظه میشود؛ در این راستا شهید مطهری نیز بر لزوم استقلال روحانیت تأکید داشتند.
وی با اشاره به تلاشهای خادم نماینده مردم سپیدان در مجلس برای رفع مشکلات منطقه گفت: در طول سفر به شهرهای استان فارس، از نیازها و امکانات مناطق مختلف این استان اطلاع یافتم و باید این موضوعات در برنامهریزیها، لحاظ و موضوع رفع مشکلات پیگیری شود.
لاریجانی افزود: باید پول گندمکاران به موقع پرداخت شود و اینکه این مهم با تأخیر انجام میشود، خجالتآور است و در این راستا سفارشات لازم به وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه انجام میشود.
رئیس نهاد قانونگذاری گفت: بحث ارتقای بخشداری منطقه بیضا به فرمانداری پیگیری میشود و در هر صورت امیدوارم با تلاش و کوشش، مشکلات مردم منطقه رفع شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: علیرغم دسیسههای دشمنان در سطح بینالملل و منطقه، نظام جمهوری اسلامی راه خود را ادامه میدهد و تصمیمات صحیح اتخاذ میکند.
نظر شما