۲۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۲
یک ساعت از «بانه» تا «تهران»

سرویس کردستان- «یک ساعت از بانه به تهران» این جمله به معنای ایجاد اتوبان جدید، جاده و خط ویژه به بانه نیست؛ بلکه تبلیغ لوازم خانگی است که از بانه به تهران و سایر شهرها می‌رود.»

به گزارش کردپرس، روزنامه ایران در ادامه نوشت:‌ «در یکی از کانال‌های فروش کالا که منطقه بانه را یدک می‌کشد، آمده است که هر کالا و از هر برندی را سفارش دهید، یک ساعته و با دو سال گارانتی به دست‌تان می‌رساند. اما این کالاها چه حکمی دارند؟ برای مسئولان تفسیر قاچاق دارد و برای مردم مصرف شخصی که نمی‌خواهند سود به مغازه‌دار بدهند و از طرفی جنس اصل هم خریداری کنند.

کالاها حکم تخم مرغ شانسی دارد

ولی این کالاها با شبهه‌های زیادی همراه است. برخی‌ها خودشان عزمشان را جزم می‌کنند که به بانه بروند و لوازم خانگی مورد نیازشان را بخرند که البته این روزها هنگام خروج از بانه مأموران خودروها را متوقف و حتی اگر برای مصرف شخصی باشد اجازه نمی‌دهند آن کالا خارج شود... در این میان گروهی هم هستند که لوازم خانگی مورد نیاز خود را به شرکت‌ها می‌دهند و با خیال راحت در خانه تحویل می‌گیرند.

نکته مهم آن است که کالاهای این منطقه حکم تخم مرغ شانسی را دارد. برای برخی‌ها لوازم خانگی خریداری شده مانند ساعت کار می‌کند و برای برخی‌ها بعد از چند روز بلا استفاده می‌شود. بروز همین مشکلات باعث شده واحدهای صنفی به اسم بانه حساسیت پیدا کنند و بگویند بانه رقیبی است که کالاهای بدون گارانتی را به مردم می‌فروشد و این امر نام برندها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. وقتی یک برند بعد از چند روز استفاده دچار مشکل می‌شود مردم نسبت به کیفیت کالا و لوازم خانگی دلسرد می‌شوند و به مرور زمان بازار از جنب و جوش می‌افتد.

یک محصول با سه مدل

لوازم خانگی بانه که به راحتی به شهرهای مختلف می‌روند و حجم فروششان به جای آن که کمتر شود، بیشتر می‌شود، باعث شده مردم در بازار لوازم خانگی دچار سردرگمی شوند. در بازار وقتی می‌خواهید یک دستگاه لباسشویی بخرید از یک مدل دستگاه سه نوع انتخاب جلوی پای شما می‌گذارند. یک آن که تولید داخلی است، دوم این که از بانه آمده (قاچاق است)و سوم این که سفارش امارات است. خریدار نمی‌داند کیفیت کدام یک بهتر است. اکثر فروشندگان محصولی که به صورت قاچاق آمده است را توصیه می‌کنند و می‌گویند اصالت آن از همه بیشتر است اما در خیلی از مواقع آن برند در کشورهای تولید شده که به لحاظ کیفیت از محصولی که در ایران مونتاژ می‌شود، چندین پله سطح پایین‌تری دارد.

یک‌تنه نمی‌توان مشکلات را حل کرد

محمد طحان‌پور، رئیس اتحادیه لوازم خانگی در این باره به «ایران» می‌گوید: لوازم خانگی که در ایران مونتاژ یا تولید می‌شود تحت لیسانس شرکت اصلی است لذا هیچ فروشنده‌ای نباید اصالت آن را کالا را زیر سؤال ببرد. اتحادیه نسبت به عملکرد برخی از واحدهای صنفی که معمولاً بدون مجوز هستند گلایه دارد اما قطعاً یک‌تنه نمی‌توان مشکلات را حل کرد. ما نیازمند آن هستیم که سایر مجموعه‌ها هم در کنترل بازار و جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق همکاری کنند.

وی ادامه داد: لوازم خانگی قاچاق دیگر با کانتینر وارد تهران نمی‌شود بلکه این کالاها با وانت قبل از طلوع آفتاب وارد فروشگاه‌ها می‌شود. حال اتحادیه چگونه می‌تواند جلوی این کالاها را بگیرد؟

فقط خرید دو کالا از بانه صرف دارد

وی اظهار داشت: درست است که قیمت لوازم خانگی قاچاق برای مصرف‌کننده ارزان‌تر تمام می‌شود اما مردم باید بدانند که این کالاها هیچ خدمات پس از فروشی ندارد و بعضاً کالاهای معیوب در آن یافت می‌شود. خرید دو کالا از بانه صرفه اقتصادی دارد یک تلویزیون بالای ۶۵ اینچ و دوم کولر گازی که سود بین یک تا دو میلیون تومان را دارد. لذا به نظر منطقی و کارشناسی نیست که مردم با هدف خرید جنس ارزان‌قیمت متحمل خسارت شوند.

تلفن‌هایی که بی‌پاسخ ماند

یکی از کسانی که مبلغ فروش کالا از بانه بود گفت‌وگویی کوتاه با ما داشت. هر چند تصور می‌کرد ما خریدار محصولات عرضه شده آنها هستیم. وی گفت: جنس‌هایی که می‌آوریم اصل است و اسم شرکت سازنده روی آن حک شده است. آنها محصولاتشان را با دو سال گارانتی به فروش می‌رساندند و درباره گارانتی تبلیغات زیادی می‌کردند ولی وقتی با شماره‌هایی که عرضه دهنده گارانتی بودند تماس گرفتیم هیچکس پاسخگو نبود و البته یکی از شماره‌ها هم واگذار شده بود.

بر این اساس اگر کالایی بدین شکل خریداری شود در صورت بروز مشکل به هیچ کجا نمی‌توان شکایت کرد. سازمان حمایت، تعزیرات و سایر بخش‌ها هیچ مسئولیتی در قبال کالاهای قاچاقی که شما خریدید ندارند. قیمت اکثر کالاها تفاوت ۲۰۰ الی ۳۰۰ هزارتومانی با برند اصلی دارد. لذا ریسک خرید این کالاها برای خانوارهای ایرانی زیاد است.

کد خبر 46404

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha