میز توسعه صادرات سیب در ارومیه برگزار شد

سرویس آذربایجان غربی- اولین جلسه میز توسعه صادرات سیب کشوری با حضور مسئولان استانی و کشوری در ارومیه برگزار شد.

به گزارش کردپرس اولین جلسه میز توسعه صادرات سیب کشوری امروز با حضور نادر صفرزاده معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان، مدیرکل جهاد کشاورزی استان و جمعی از دیگر از مسئولان کشوری و استانی در سالن جلسات فرهنگسرای جوان ارومیه برگزار شد.

صفرزاده در این جلسه با اشاره به اینکه آذربایجان غربی قطب تولید سیب در کشور است، افزود: باید با بهره گیری از توانمندی دانشگاهها، مراکز پژوهشی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی برای ارتقای کیفیت محصول سیب استان و راه اندازی و توسعه صنعت بسته بندی این محصول تلاش کنیم تا بتوانیم بیش از پیش زمینه صادرات این محصول تولیدی استان را فراهم آوریم.

وی تشکیل موسسه پژوهشی سیب در استان را گامی در جهت ارتقای کیفیت و رونق صادرات این محصول دانست و افزود: باید از دانشگاه ارومیه که توانمندی خوبی در زمینه کمک به بخش کشاورزی استان دارد حمایت شود تا این موسسه تشکیل شود و با بکارگیری نیروهای متخصص و استفاده از راهکارهای علمی، به کیفی سازی و گسترش صادرات سیب تولیدی استان کمک نماید.

معاون استاندار همچنین به ظرفیت فرودگاهی و حمل و نقل هوایی استان اشاره و خاطرنشان کرد: استان با دارا بودن سه فرودگاه ارومیه، خوی و منطقه آزاد ماکو و داشتن پایانه های زمینی و همچنین پایانه ریلی که در مرز رازی وجود دارد، زمینه خوبی برای صادرات محصولات تولیدی استان به خارج از کشور دارد که لازم است از این مزیت و قابلیت استان نیز استفاده شود.

برگزاری جشنواره سیب در استان از دیگر موارد مورد تاکید معاون استاندار در این جلسه بود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: این استان با ۹۹۰ هزار تن تولید رتبه اول تولید سیب کشوری را دارد و آذربایجان شرقی و تهران دوم و سوم هستند.

جعفر صادق اسکندری سطح کشت سیب در آذربایجان غربی را مثبت ارزیابی کرد و افزود: سطح باغات آذربایجان غربی ۱۳۰۰۰۰ هکتار از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار باغات در کشور است و سیب۲۵۰۰۰۰ هکتار در کشور و ۶۰۰۰۰ هکتار در استان داراست.

وی افزود: 86 میلیون تن سیب در جهان تولید می‌شود که ایران با ۴ درصد رتبه سوم است و آذربایجان غربی ۲۹ درصد از ۳.۴ میلیون تن از تولید سیب کشور را دارد.

وی بازار سیب استان را کشورهای همسایه عنوان کرد و افزود: بیشتر صادرات سیب ایران به بازارهای عراق است و هدف‌مان از سال گذشته برای یافتن بازارهای جدید است. با توجه به مذاکرات با سفارت ایران در افغانستان هیاتی به کابل و قندهار برای صادرات اعزام خواهد شد و پاکستان و هند نیز در برنامه بلند مدت صادرات سیب استان قرار دارند.

مدیرکل صنعت معدن و تجارت آذربایجان غربی تصریح کرد: ایران از نظر صادرات سیب وضعیت مناسبی ندارد و باید با کمک و همفکری مسئولان ذیربط، زمینه را برای توسعه صادرات هرچه بیشتر این محصول فراهم کنیم.

در این جلسه دیگر اعضای حاضر در جلسه نیز دیدگاهها و پیشنهادات خود را در رابطه با بخش های تولید، فراوری و بسته بندی و صادرات سیب مطرح نمودند.

کد خبر 47018

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha