به گزارش کردپرس، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانغربی می گوید: با توجه به مزایده بنای تاریخی مدرسه هدایت ارومیه، این ادارهکل طی مکاتبات انجام شده با دستگاههای مربوطه پیگیر متوقف ساختن این مزایده است.
جلیل جباری، اضافه می کند: مالکیت این بنای تاریخی با ادارهکل راه و شهرسازی استان بوده که این ادارهکل بدون توجه به ضوابط میراثفرهنگی در مورد آثار ثبت ملی اقدام به مزایده گذاشتن این بنای تاریخی کرده است
او ادامه می دهد: از آنجایی که مدرسه هدایت ارومیه به شماره 1831 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و با توجه به اینکه معماری آن یکی از بناهای منحصر به فرد ارومیه بوده، این ادارهکل خواستار مطرح شدن موضوع فروش این بنای تاریخی در کمیته نفایس است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانغربی می گوید: آنچه که در مورد فروش این بنای تاریخی مشخص بوده، این است که ساز و کار قانونی برای به مزایده گذاشتن مدرسه هدایت ارومیه طی نشده است.
جباری با اشاره به حق مالکیت مالک تاکید می کند: با توجه به ارتباط موضوع با مصالح و منافع عام جامعه و ضرورت فراهم ساختن موجبات بازدید اشخاص از این بنا، نیاز است تا دستگاههای مربوطه در اسرع وقت دستور لازم برای متوقف کردن فروش و واگذاری این بنای تاریخی را صادر کنند
به گزارش کردپرس، مدرسه هدایت ارومیه که قدمت آن به اواخر دوره قاجار برمی گردد، ابتدا یکی از خانه های قدیمی این شهر بوده و به یکی از بزرگان ایل قاجار تعلق دارد. این خانه تاریخی در سال ۱۳۴۷ توسط مالک جدید به مدرسه تغییر کاربری داد.
کتیبه های مدرسه هدایت تخریب شده است که به همین دلیل تاریخ دقیق احداث و نام معمار سازنده آن مشخص نیست اما با توجه به نوع مصالح و فرم معماری، تاریخ احداث آن به اواخر دوره قاجار میرسد. این بنا در واقع توسط شهریاران احداث شده است و در جنگ جهانی اول هم مدتی فرانسویها از بنای هدایت استفاده کردهاند.
مهمترین و با ارزشترین بخش مدرسه هدایت را ساختمان ضلع جنوبی صحن که رو به شمال و در میان حیاطهای بیرونی و درونی قرار گرفته است تشکیل میدهد.
این بنای تاریخی بر اساس معماری سنتی ایرانی، دارای اندرونی و بیرونی نسبتاً زیبایی است. حیاطهای مدرسه به فرم چهارگوش با دیوار کشی آجری و پایههای سنگی و آجری با طاقنماهایی از آجر لعابدار فیروزهای آرایش یافته است. در دو ضلع جنوبی و غربی حیاط ساختمانهایی با زیرزمین وجود دارد که از سطح حیاط چند پله پایینتر است، مصالح به کار رفته در زیرزمین تا ارتفاع یک متر با سنگهای خاکستری تراش و در طبقه همکف از آجر استفاده شده است.
مدرسه هدایت در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۷۵ با شماره ثبت ۱۸۳۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
نظر شما