سیستم اطفای حریق  تاناکورای مهاباد در آتش اختلاف شهرداری با پیمانکار!

سرویس آذربایجان غربی- خطر حریق، مجتمع تاناکورای مهاباد به عنوان بزرگترین مرکز تجاری شمال غرب کشور را تهدید می کند. شهردار مهاباد اما دلیل کندی راه اندازی تاسیسات اطفای حریق این مجموعه عظیم تجاری را اختلاف حساب بین پیمانکار و شهرداری به عنوان کارفرما عنوان می کند و می گوید: تا شرایط فراهم نشود امکان ابلاغ ماده 48 پیمان هم فراهم نیست!

به گزارش خبرنگار کردپرس، تاناكوراي مهاباد با سه هكتار مساحت، 2 هزار و 500 باب مغازه دارد که از این تعداد یک هزار باب مغازه دایر شده و همه این مغازه ها به صورت تدریجی در طول سالیان اخیر به این مجموعه اضافه شده اند.

مجتمع تاناکورا به عنوان بزرگترین مرکز تجاری شمال غرب کشور با مشکلات فراوانی روبه رو است که در حال حاضر نبود سیستم مجهز آتش نشانی اصلی ترین معضلی است که این مجموعه با آن گرفتار است.

همچنین نبود پارکینگ و نگهبان، مشکل دفع آبهای سطحی، نبود خدمات زیرساختی، تکمیل نشدن طبقه دوم مجتمع و استاندارد نبودن معابر، از دیگرمشکلات تاناکورا است که تا کنون شهرداری مهاباد در رفع آنها نیز موفق عمل نکرده است.

در این بین سیستم اطفای حریق تاناکورای مهاباد از همه مهم تر است. معابر تنگ و باریک این مجتمع تجاری با مغازه های تو در تو در صورت بروز حریق راه را بر ورود ماشین آلات آتش نشانی بسته است و سال هاست، تکمیل سیستم آتش نشانی مجموعه تجاری ساحل در اولویت خواسته های مغازه داران تاناکورا بوده است.

سال گذشته هیات امنای این مجتمع تجاری بعد از تذکرات فراوان در خصوص احتمال حادثه و خطرات پیش بینی نشده، از شهرداری مهاباد خواست تا نسبت به این قضیه مسئولانه تر عمل کند.

یک مورد آتش سوزی در بهمن سال 96 در یکی از مغازه ها اتفاق افتاد و به دلیل غیر استاندارد بودن معابر این مجموعه تجاری، ماشین های آتش نشانی کارایی خود را از دست دادند و این مسئله ضرورت یک سیستم مجهز اطفای حریق هوشمند را در این مجموعه بیش از پیش یادآور شد.

قراردادی نیمه کاره و وعده سر خرمن سیستم آتش نشانی تاناکورای مهاباد

اما این مجموعه که در ابتدا قرار بود بعد از تعطیلات عید نوروز سال 97 به سیستم هوشمند اطفاء حریق با اعتبار یک میلیارد و 500 میلیون تومان مجهز شود در نهایت با هزینه برآوردی بیش از ۶۰۰ میلیون تومان به احداث سیستم آتش نشانی مجهز غیر هوشمند بسنده کرد.

بنابراین در طرح جدید یک مخزن30 هزار لیتری آب که امکان آبگیری آن توسط ماشین های آتش نشانی از خارج از مجموعه نیز وجود دارد، قرار داده شده و هرکدام از کسبه در صورت بروز حادثه می‌توانند نسبت به اطفاء حریق اقدام کنند که البته در این زمینه نیز باید از قبل آموزش های لازم به کسبه داوطلب داده شود.

مرداد ماه سال گذشته، ابراهیم کریمی، سخنگوی شورای منحل شده دور پنجم شهر مهاباد، اعلام کرده بود؛«نقشه کلی سیستم آتش نشانی تاناکورا به صورت رایگان طراحی شده و در نهایت هزینه این طرح بیش از ۶۰۰ میلیون تومان برآورد شد، که شهرداری متعهد شده ۱۵۰ میلیون تومان را تامین کند اما به دلیل نبود نقدینگی تاکنون نتوانسته این مبلغ را پرداخت کند، همچنین ۱۵۰ میلیون تومان از سوی فرمانداری، ۱۰۰ میلیون تومان از سوی هیات امنا و ۳۵۰ میلیون تومان دیگر نیز شهرداری متقبل می‌شود».

کریمی همچنین بیان کرده بود؛ «در حال حاضر پیگیر کارهای سیستم آتش نشانی هستیم و فاز دوم آن در مرحله قراردادی است که پس از رفع مشکلات مربوط به قرارداد عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد و امیدواریم تا پایان شهریور ماه سیستم آتش نشانی تاناکورا تکمیل شود که تاکنون ۵۰ درصد کار تکمیل شده است».

سیستم اطفاء حریق تاناکورای مهاباد چه زمانی راه اندازی می شود؟

اما با گذشت یک سال از آن زمان هنوز هم سیستم اطفای حریق مجتمع بزرگ تاناکورای مهاباد آماده نشده است!

روز گذشته در جلسه ستاد بحران شهرستان مهاباد، آخرین وضعیت سیستم اطفای حریق تاناکورای مهاباد توسط نماینده مجلس این شهرستان از شهردار سوال شد.

جلال محمودزاده در این جلسه از شهردار مهاباد پرسید؛« سیستم اطفاء حریق تاناکورای مهاباد چه زمانی راه اندازی می شود؟ زیرا تاناکورا یکی از اماکن عمومی است که خطر آتش سوزی آن را تهدید می کند».

شهردار مهاباد در پاسخ به این سوال نماینده مجلس گفت: «تاسیسات اطفای حریق تاناکورای مهاباد آماده است، اما کندی روند راه اندازی به این دلیل است که هنوز پیمانکار این پروژه را به شهرداری تحویل نداده است».

جمیل قادری بیان کرد: «تاخیر در تحویل قطعی تجهیزات اطفای حریق تاناکورا بنا به اختلاف حساب بین پیمانکار و شهرداری به عنوان کارفرما شکل گرفته است. که این اختلاف حساب بر دو بخش مالی و تهاتر است».

او ادامه داد: «در بخش مالی 230 میلیون تومان است که شهرداری می توانند این میزان را پرداخت کند ولی در بخش تهاتر بحث ۶ قطعه زمین وجود دارد که بنا به دستور سازمان بازرسی باید در 3 قطعه زمین تجمیع و به کمیسیون ماده 5 جهت تغییر کاربری ارسال شود که این مسئله زمان بر است».

قادری همچنین از معاون استاندار درخواست کرد تا در مراحل تهاتر اراضی با پیمانکار پروژه با شهرداری مهاباد همکاری کند.

اصرار معاون استاندار بر تحویل پروژه و انکار توسط شهرداری

سپس معاون عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت: «با توجه به حساسیت موضوع نباید اختلاف پیمانکار و کارفرما مانع حصول نتیجه شود. شهرداری به عنوان کارفرما می تواند این قضیه را پیگیری کند و حتی می تواند پروژه را طبق ماده ۴۸ شرایط پیمان تحویل بگیرد».

آیدین رحمانی تاکید کرد: «شهرداری مهاباد باید ماده 48 پیمان را ابلاغ کند و پروژه را تحویل بگیرد تا زودتر پروژه به سرانجام برسد».

اما شهردار مهاباد همچنان معتقد بود؛ «از منظر مقررات شرایط عمومی پیمان، تحویل پروژه قبل از تحویل قطعی پیمانکار دخل و تصرف در سازه محسوب می شود و تنها در صورت فراهم شدن شرایط اقدامات ابلاغ ماده 48 انجام می گیرد!».

به گزارش کردپرس، ماده ۴۸ پیمان می گوید؛ «هر گاه پیش از اتمام کارهای موضوع پیمان، کارفرما بدون آنکه تقصیری متوجه پیمانکار شود بنا به مصلحت خود یا عمل دیگر تصمیم به خاتمه دادن پیمان بگیرد خاتمه پیمان را با تعیین تاریخ آماده کردن کارگاه برای تحویل که نباید بیشتر از ۱۵ روز باشد به پیمانکار ابلاغ می کند».

کارفرما کارهایی را که ناتمام ماندن آنها موجب بروز خطر یا زیان مسلم است در این ابلاغ تعیین می‌کند و مهلت بیشتری به پیمانکار می‌دهد تا پیمانکار بتواند در آن مهلت اینگونه کارها را تکمیل و کارگاه را آماده تحویل دهد».

تهدید تاناکورای مهاباد جدی است؛ حادثه خبر نمی کند!

پس از تجربه دردناک آتش سوزی بازارچه تجاری مهاباد در شامگاه ٢٤ بهمن ماه و خاکستر شدن 70 باب مغازه با خسارت اولیه 30 میلیارد تومانی، اکنون نگاه های نگران متوجه تاناکورای مهاباد است.

مساحت زیاد، معابر تنگ و باریک، اجناس قابل اشتعال و سازهای غیر استاندارد و نا ایمن در این مجموعه شرایط را حاد تر هم می کند اما سال ها است علیرغم درخواست هیات امنای تاناکورای مهاباد، سیستم اطفای حریق که یکی از ملزومات جدی و حیاتی این مجتمع تجاری است نادیده گرفته شده است.

این اتفاقات علاوه بر خسران مالی، می تواند تاثیران منفی بر بخش گردشگری شهرستان هم بر جای بگذارد و نا ایمن بودن مراکز تجاری به عنوان یکی از مقصدهای اصلی گردشگران در مهاباد، به کاهش میزان گردشگران هم ختم شود.

در یک کلام باید نوشت: حادثه خبر نمی کند! اما اکنون بزرگترین مجتمع تجاری شمال غرب کشور بر سر اختلاف حساب پیمانکار با شهرداری در معرض تهدید جدی قرار دارد... .

گزارش/ تانیا شعفی

کد خبر 4719

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha