به گزارش کردپرس به نقل از خلک، در نامه آلا طالبانی خطاب به نخست وزیر دولت اقلیم کردستان آمده است: اکنون زمان مناسبی برای بحث در مورد گذشتە و گلایه نیست، در حال حاضر دولت در برابر موقعیتی سرنوشت ساز جهت تصحیح اشتباهات گذشته و تلاش برای خروج از بحرانی است که بیشترین زیان آن متوجه شهروندان اقلیم کردستان است.
متن نامه آلا طالبانی به شرح ذیل است:
جناب نیچروان بارزانی نخست وزیر محترم دولت اقلیم کردستان؛
مسئولیت شکستهای چند سال گذشته در مدیریت اقلیم کردستان تنها متوجه دولت جنابعالی نبوده ولیکن بدون تردید بخش مهمی از این مسئولیت به عهده شماست به ویژه در بخش اقتصادی و گسترش فساد اداری در بسیاری از دستگاههای دولتی اقلیم و همچنین شکست مذاکرات و گفتگوهای میان اربیل و بغداد.
اکنون در این برهه حساس و با توجه به وضعیت نامناسب معیشت در اقلیم کردستان، دولت اقلیم در مقابل آزمون جدیدی قرار دارد که بدون شک بدون مانع و مشکل نخواهد بود و متأسفانه تعدادی از این معضلات، ناشی از مشکلات خود شماست.
در بیشتر جلسات پیشین کە میان نمایندگان کُرد و دولت اقلیم کردستان، برگزار شدە، نقدهای فراوانی به سیاستهای دولت اقلیم ارائە کردیم و حقایق و واقعیات، بیان میشد که متأسفانه نه تنها این انتقادات مورد توجە قرار نگرفت، بلکه ما بە جبهە گیری علیە اقلیم کردستان متهم شدیم.
اکنون زمان مناسبی برای بحث دربارە گذشته نبوده و در حال حاضر دولت اقلیم کردستان در برابر موقعیتی سرنوشت ساز، جهت تصحیح اشتباهات گذشته و سعی در خروج از بحرانی قرار گرفتە که زیان اصلی آن متوجه شهروندان اقلیم کردستان است.
لازم است راهکاری برای خروج از مصیبت های کنونی اقلیم کردستان صورت گیرد که آشکار است هدف از این اقدامات چیزی نیست مگر نگرانی از وضعیت شهروندان اقلیم کردستان:
1) بدون فوت وقت باید اصلاحاتی در کابینه دولت کردستان صورت گرفته آن دسته از وزاریی که باعث شکست اقتصادی و طرح برنامههای استراتژیک شکست خورده بودهاند از کار برکنار شده پرونده نفت و دارایی به کسان دیگری سپرده شود.
جناب بارزانی، ممکن نیست همان هیأتهای گذشته اقدام به مذاکره با دولت مرکزی نمایند بنابراین لازم است هیأتی شایسته و کاردان برای مذاکره با بغداد تشکیل شده و لازم نیست شخصیت و آرا این هیأت مانند آشتی هورامی و افرادی از این قبیل باشند.
2) فساد در ارکان دولت رسوخ کرده لازم است تعدادی محاکمه شده و از کار برکنار شوند. نظارت دارایی و هیأت نزاهه فعالیتهای خود را از سر بگیرند چرا که دولت فدرال عراق بر اعزام دستگاههای نظارتی خود به اقلیم کردستان جهت بررسی و نظارت بر درآمدها و حسابرسی در این اقلیم قبل از تعیین تأمین حقوق و بودجه کردستان تأکید دارد.
3) تکثرگرایی در دولت و بازگرداندن وزرا تا در مذاکرات و جلسات دولتی، نماینده واقعی مردم کردستان حضور داشته باشد.
4) پارلمان کردستان با مشارکت و حضور تمامی فراکسیونها و ریاست پارلمان فعال شده؛ معیشت مردم، مذاکرات بغداد و نظارت بر دولت در اولویت اصلی آنان قرار گیرد.
5) باید نسبت به برخی افراد که به عنوان مشاور اقتصادی، بودجه و قانون در خارج از دولت به کار گرفته شدهاند و به ویژه در شکست مذاکرات اقلیم کردستان سهیم بودهاند تصمیم مقتضی گرفته شود.
بدون تردید تعداد فراوانی از این مشاورین و رؤسای بخشهای مختلف در راستای امیال و منافع شخصی، خود و شما را به راهی اشتباه برده باعث گوشه گیری بسیاری از افراد آگاه و دلسوز شدهاند که در برهه کنونی حضور آنان بسیار مهم است.
ما نیز به عنوان نماینده کُرد در بغداد، جهت خروج از این مرحله و اصلاح معیشت شهروندان و حفظ حقوق قانونی اقلیم کردستان اعلام آمادگی میکنیم با روابط و تجربیات خود با شما همکاری کنیم.
نظر شما