به گزارش کردپرس، بیش از چهل و پنج روز از برگزاری رفراندوم استقلال کردستان عراق می گذرد؛ دراین 45 روز تحولات مهمی در صحنه سیاسی، نظامی و اقتصادی اقلیم کردستان بوجود آمده است. یکی از مهترین این تحولات مخالفت گسترده، آشکار و رسمی کشورهای دنیا، با برگزاری رفراندوم استقلال در کردستان عراق قبل و بعد از این رفراندوم بود که تأثیرات جدی بر روابط نظام بین الملل با اقلیم کردستان داشته است.
بطور مثال در فاصله زمانی بیستم اوت تا 25 سپتامبر2017 (45 روز قبل از برگزاری رفراندوم) در7 سفر جداگانه وزرای خارجه ترکیه، فرانسه، وزرای دفاع آمریکا، فرانسه، انگلستان، دبیر کل سازمان اتحادیه عرب، وزیر مشاور پادشاه عربستان، نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در مصیف صلاح الدین با مسعود بارزانی رئیس پیشین اقلیم کردستان دیدار و گفتگو کردند.
اما از 25سپتامبر تا 10نوامبر جاری(45 روز پس از برگزاری همه پرسی) دیگر هیچ شخصیت سیاسی بین المللی به اربیل سفر نکرده و دیداری با مسعود بارزانی انجام نشده است.
در این خصوص زانا عبدالرحمن رئیس کمیسیون روابط خارجی در پارلمان کردستان طی گفتگو با پایگاه خبری آژانس گفت کە بدون شک اقلیم در سطح بین المللی با بایکوت مواجه شده، چراکە پیش از برگزاری رفراندوم استقلال نیز به دولت اقلیم کردستان اعلام شده بود کە در صورت برگزاری رفراندوم، در حوزە روابط خارجی با بایکوت مواجه می شوید.
وی توقف روابط دیپلماتیک را زیان بزرگی برای اقلیم کردستان توصیف کرد.
زانا عبدالرحمن توقف دیدار های هیئت های دیپلماتیک خارجی از اقلیم را به دو دلیل عمده دانست؛ یکی عدم توجه اقلیم به درخواست های جامعه جهانی و به ویژە آمریکا و همپیمانان ضد داعش برای تعویق رفراندوم و دیگری اینکە، دلیل عمده اکثر دیدارهای مقامات و هیئت های خارجی از اقلیم کردستان، مربوط به جنگ داعش بوده و حال کە تهدید داعش کاهش یافته، این دیدارها نیز به تبع آن کمتر شده است.
وی کشورهای خارجی را به عدم صداقت با اقلیم کردستان متهم کرده و گفت: دوستان ما با ما صادق نبوده و در زمان جنگ داعش کردها را قهرمان توصیف می کردند و حال کە جنگ داعش رو به پایان است دیگر کار چندانی به کردها ندارند.
رئیس کمیسیون روابط خارجی در پارلمان کردستان همچنین اشارە کرد کە روابط خارجی دولت اقلیم کردستان بر اساس پروتوکل های رسمی نبوده و کشورهای خارجی فقط برای جنگ داعش کردها را قهرمان اعلام کرده و به همان اندازە کمک های خارجی، از اقلیم پول و نفت، برده اند.
نظر شما