«اسماعیل نجار» در گفتوگو با کردپرس ضمن تسلیت به مردم آسیب دیده استان کرمانشاه و تشکر از همکاری و همدلی مردم ایران اسلامی در تشریح وضع موجود و اقدام انجام شده در منطقه زلزله زده اظهار کرد: حادثه ناگوار زلزله در استان کرمانشاه ساعت ۲۱ و ۴۸ دقیقه و ۱۶ ثانیه و در اوج تاریکی شب اتفاق افتاده است و قدرت و بزرگی به اندازهای بالا بود که ۷ شهرستان و یک هزار و ۹۰۰ روستا و دهستان را تحت تاثیر قرار داد، جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر را درگیر کرد.
وی همچنین توضیح داد: در ثانیههای اول یک حادثه اینچنینی تلاش بر این است تا در مرحله اول امداد و نجات صورت بگیرد و اینکار مستلزم پاکسازی و ایجاد دسترسی به محل حادثه و نجات آسیبدیدگان است و در کمتر از ۱۲ ساعت موضوع نجات مجروحین به شدت فروکش کرد و کار امداد و نجات بر روی ۸ هزار و ۷۱۷ نفر مجروح انجام شد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به اعزام برخی از مصدومان به مراکز بیمارستانی در خارج از استان عنوان کرد: مجروحین این حادثه تلخ از دورترین روستاها به مراکز درمانی کرمانشاه و از آنجا هم حدود ۲ هزار نفر برای مداوا به استانهای همدان، تهران و البرز انتقال یافتند.
نجار در ادامه بعه آمار کشته شدگان نیز اشاره کرد و گفت: ابدان مطهر 436 جانباخته از زیر آوار بیرون کشیده شدند هر چند امکان دارد این آمار افزایش پیدا کند چون در تعدادی از روستاها کشتهها بدون جوار دفن شدهاند.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده نیز عنوان کرد: هر چند روز اول به دلیل عمق فاجعه و تخلیه مجروحین، کار اسکان و کمکرسانی نامنظم بود اما با کمک سپاه، ارتش، بسیج، نیروی انتظامی و هلال احمر و اورژانس، بحث برپایی چادر و اسکان آغاز شد و ارتش بحث ساماندهی شهرها و سپاه نیز روستاها را عهدهدار شدند و کار جمعآوری و هدایت کمکهای مردمی نیز به هلالاحمر واگذار شد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور تاکید کرد: با اقداماتی که در منطقه انجام شده است اکنون مشکل حادی در منطقه نداریم، آب و برق 85 درصد از جمعیت زلزلهزده برقرار شده است و به دلیل حساسیتی که در وصل گاز وجود دارد باید تمامی مناطق بررسی شود اما اکنون در دورترین روستاها هم، تلفن وصل شده است.
اسماعیل نجار در ادامه اضافه کرد: با تعهد و احساس مسوولیتی که دارند، آذوقه و وسایل زیادی را برای کمک به این مردم آسیبدیده ارسال کردهاند اما باید با مدیریت لازم، آنها را توزیع کرد.
وی در ادامه با اشاره به نیازهای اصلی مردم عنوان کرد: در حال حاضر به اندازه لازم وسایل خوراکی وجود دارد، اما بیشترین نیاز، چادر، پلاستیک و وسایل گرمایشی است که در روزهای بارانی آینده مشکلی برای این مردم پیش نیاید.
این مسئول در سازمان مدیریت بحران کشور تصریح کرد: در برخی جاها امکان دارد با کمبود چادر مواجه شده باشیم که به دلیل عدم توزیع نامناسب در روزهای ابتدایی حادثه باشد و در حال حاضر مشکلی در این خصوص وجود ندارد.
نجار ادامه داد: همدلی و حمایت های هموطنان در سطح کشور محموله هایی را ارسال کرده اند و خوشبختانه در برخی روستاها اهالی اعلام می کنند که در این مورد نیاز وجود ندارد و انتظار داریم که چادر وسایل گرمایشی و وسایل بهئداشتی و پلاستیک را ارسال کنند.
وی تصریح کرد: برآورد خسارت شده است و بنیاد مسکن متولی بازسازی است که 4500 واحد شهری و 11 هزار واحد روستایی باید کاملا بازسازی و 15 هزار واحد هم ترمیم شود.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در تشریح کمک های دولت به آسیب دیدگانم این خحادثه عنوان کرد: برای ساخت واحدهای شهری 35 میلیون تومان با کارمزد 5 درصد و برای واحدهای روستایی 25 میلیون تومان با کارمزد 4 درصد، 6 میلیون تومان هم بصورت بلاعوض برای مسکن شهری و 5 میلیون تومان برای مسکن روستایی، 5 و 3 میلیون تومان هم برای مسکن شهری و روستایی و 2 میلیون تومان معیشت به دولت پیشنهاد شد که مصوب شده و مردم میتوانند از فردا برای تشکیل پرونده به بانک مراجعه کنند.
نجار در ادامه با اشاره به اقدامات سپاه در مناطق آسیب دیده عنوان کرد: 6واحد سیار پزشکی ویک تیم تخصصی و 5مورد پزشک عمومی توسط سپاه در منطقه دایر شده است.
وی در ادامه با تاکید بر شروع فعالیت های عمرانی در منطقه عنوان کرد: شورای بازسازی ارزیابی واحدهای آسیب دیده را انجام داده اند و در بحث بازسازی معطل نخواهیم شد و از چند روز گذشته در این راستا اقدام شده است و امید است که کمک مردم منطقه هر چه سریعتر به نتیجه مطلوب دست پیدا کنیم.
سرویس کردستان؛ رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به شروع فعالیت بازسازی مناطق زلزله زده عنوان کرد: بیش از 35هزار تخته چادر در مناطق آسیب دیده توزیع شده است و وسایل گرمایشی نیاز اساسی مردم می باشد.
کد خبر 48679
نظر شما