به گزارش خبرنگار کردپرس، از دو سال پیش تا کنون انتقاد از عملکرد بانک های استان آذربایجان غربی در پرداخت تسهیلات به طرح های اشتغال فراگیر و مشاغل خانگی مطرح است.
با شیوع کرونا اینبار عدم همکاری بانکهای عامل آذربایجان غربی در پرداخت تسهیلات کرونا به واحدهای تولیدی نیز اضافه شد، اما بانک ها کوچکترین همکاری در این زمینه انجام ندادند و این مسئله همواره مورد انتقاد بوده است.
اواخر تیر ماه سال جاری، استاندار آذربایجان غربی در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، با انتقاد از عملکرد برخی بانک ها در عدم همراهی با سیاستهای توسعه ای استان تصریح کرد: «از طریق بانک مرکزی پیگیر کم کاری برخی بانک ها در استان هستیم».
پس از انتقاد شهریاری؛ مقرر شد تا فرمانداران بعنوان نمایندگان عالی دولت، بر روند بررسی و تصویب طرح های مربوط به اشتغال در کارگروه اشتغال شهرستان ها نظارت دقیق داشته باشند تا طرح ها در مرحله تصویب در کارگروه اشتغال استان با مشکل مواجه نشوند.
در واقع، عمده مشکلات موجود در واحدهای صنعتی و معدنی استان، «کمبود سرمایه در گردش و بدهیهای معوق بانکی» است. رکود دامن تولیدکنندگان در آذربایجان غربی را گرفته و حمایتهای دولت در ارائه تسهیلات گرانقیمت بانکی خلاصه شده است.
در شرایط کرونا نیز بانک ها در پرداخت تسهیلات سختگیری می کنند و تولید کنندگان با مشکلات زیادی رو به رو شده اند.
استاندار آذربایجان غربی تا کنون چندین بار از ضرورت اختصاص هزینه کرد منابع بانکی آذربایجان غربی، در خود استان صحبت کرده و خواستار شفاف سازی در این بخش شده است.
به گفته شهریاری؛ «عملکرد سیستم بانکی استان در سال 98 نیز در حمایت از تولید و اشتغال ضعیف بوده و شرایط امروز تولید به جهت متضرر شدن از کرونا می طلبد تا سیستم بانکی نقش حمایتی جدی تری داشته باشد و در همین راستا با بانک هایی را که به بهانه های مختلف مانع روند توسعه استان عمل می کنند برخورد می کنیم».
با وجود اینکه امسال یکهزار و ۲۰۳ میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت تسهیلات به کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا در آذربایجان غربی اختصاص یافته است اما کم بودن میزان تسهیلاتی پرداختی، کارمزد بالا و مدت زمان کوتاه دو ساله برای بازپرداخت این تسهیلات و بروکراسی های اداری و بانکی موجب شده برخی از متقاضیان رغبتی برای دریافت آن نداشته باشند.
در همین خصوص مدیرعامل کانون کار آفرینی آذربایجان غربی می گوید: «بانک های عامل در استان همکاری خوبی با کار آفرینان در حوزه تولید ندارند».
محمد باقر حسین زاده در نشست خبری 24 آبان ماه اظهار داشت: «توسعه اشتغال و کار آفرینی استان در سال جهش تولید نیازمند حمایت تمامی دستگاه های دولتی است. اما علیرغم بخش نامه بانک مرکزی، در خصوص پرداخت تسهیلات کرونایی به کارخانه ها و واحدهای تولیدی از سوی بانک ها، متاسفانه تاکنون هیچ واحد تولیدی و کارخانه ای در استان از این تسهیلات به دلیل عدم همکاری بانک ها استفاده نکرده است».
رئیس کانون کار آفرینی آذربایجان غربی ادامه داد: «همچنین تاکنون هیچ گونه ارزی برای تهیه مواد اولیه در اختیار واحدهای تولیدی نیازمند استان قرار داده نشده است در حالیکه برای رونق تولید و عبور از بحران فعلی باید تولید اولویت دستگاه ها ومدیران اداری باشد».
عدم همکاری بانک های آذربایجان غربی با وجود انتقادات استاندار آذربایجان غربی و سایر مسئولان در طرح های توسعه ایی و پرداخت تسهیلات در استان، در حالی انجام می گیرد که بیش از 90 درصد اقتصاد کشور بانک محور است و ضعف اساسی در رفع سیاستهایی وابستگی مالی و بانکی وجود دارد.
نظر شما