آمار و شاخص‎های اقتصادی استان کردستان دردناک و مایوس کننده است

سرویس کردستان- فعالان بخش خصوصی امروز سه شنبه 7 آذر ماه میزبان اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی بودند و دغدغههای فعالان اقتصادی استان در این جمع مطرح شد.

به گزارش کردپرس، محمد حسینی، رییس اتاق بازرگانی و صنایع، معادن و کشاورزی سنندج به عنوان میزبان این نشست در آغاز با تقدیر از حضور نمایندگان عضو کمیسیون برنامه و بودجه برای حضور در استان کردستان با بیان اینکه آمار و شاخص‎های اقتصادی استان کردستان درناک و مایوس کننده است، گفت: می‎توان ساعت‎ها از اقتصاد محروم و ضعیف استان، از فقر عریان و بیکاری گسترده جوانان و مصیبت‎های کولبری، از فقدان زیرساخت‎های اقتصادی و حمل و نقل، آمار وحشتناک تصادفات و مرگ و میر جاده‎ای و خام فروشی معادن و نفس‎های به شماره افتاده تولید و صنعت در استان سخن گفت. وی افزود: نگاهی ساده به شاخص‎های تطبیقی با میانگین کشوری نشان می‎دهد سهم استان کردستان به هیچ وجه متناسب با پتانسیل‎ها و سهم جمعیتی آن نیست و در اکثر شاخص‎ها دارای رتبه‎های نزدیک به آخر است.

وی افزود: بالا بودن تراکم جمعیتی و نرخ بیکاری، سهم بسیار پایین صنعت در اشتغال، سهم بالای اراضی دیم به کل اراضی با وجود پتانسیل‎های عظیم آبی، سهم پایین اشتغال معدنی با وجود ظرفیت‎های بسیار بالای معدنی استان، سهم نیم درصدی از کارگاه‎های 10 نفره و 100 نفری کشور، سهم 39 دهم درصدی از اشتغال صنعتی کل کشور، سهم 2 دهم درصدی از ارزش افزوده صنعتی کشور و.... نشان دهنده وضعیت نامطوب اقتصادی و بالا بودن سهم دلالی و غیرمولدها از اقتصاد استان است.

نیاز استان کردستان به بودجه‎های ویژه

رییس اتاق بازرگانی سنندج با اشاره به فهرست بلند بالای کمبودهای اقتصادی در استان کردستان گفت: فرمایشات و اشارات صریح مقام معظم رهبری در ارتباط با برابری همه آحاد ملت ایران و جلوگیری از هر نوع تبعیض و نابرابری می‎تواند زمینه ساز یک رویکرد جدید به استان‎های محرومی چون کردستان باشد.

وی افزود: باید دغدغه‎های مقام معظم رهبری در زمینه رسیدگی به مناطق محروم و ایجاد توازن منطقه‎ای در بهبود آمارها و شاخص‎های اقتصادی متجلی شود.

حسینی با بیان اینکه استان کردستان برای رهایی از وضعیت دشوار کنونی به کمک‎های بلاعوض، بودجه‎های ویژه و مستقیم وتعریف پروژه‎های اقتصادی متناسب با وضعیت اقلیمی و جغرافیایی خود نیازمند است، خطاب به اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: سند بودجه یکی از مهم‎ترین اسناد اقتصادی کشور است که اهداف و سیاست‎های اقتصادی در آن متجلی می‎شود. متاسفانه به دلیل ضعف قدرت چانه زنی استان‎های کم‎تر برخوردار همچون استان کردستان امکان استفاده از بودجه‎هایی که بتواند این شکاف بزرگ عقب ماندگی را جبران کند وجود نداشته و انتظار ما این است که با همراهی شما لایحه بودجه نقش متعادل کننده را در کشور داشته باشد.

کد خبر 49121

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha