به گزارش کردپرس، "جلال محمود زاده" نمانده مهاباد از وزیر علوم درباره دلیل عدم اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی مبنی بر خواندن، نوشتن و تدریس به زبان مادری در کنار زبان فارسی در دانشگاهها طرح سوال کردد.
این سئوال نماینده مهاباد به امضای 24 نماینده دیگر رسیده است که اسامی هفت نماینده آذربایجان غربی در میان این امضا دیده می شود.
"رسول خضری" نماینده مردم سردشت و پیرانشهر،"عبدالکریم حسین زاده" نماینده نقده و اشنویه، "شهروز برزگر"نماینده سلماس، "همایون هاشمی" نماینده تکاب، شاهیندژ و میاندوآب، "، جهانبخش محبی نیا" نماینده تکاب، شاهیندژ و میاندوآب، "روح الله حضرت پور" نماینده ارومیه و "سید هادی بهادری" نماینده ارومیه، هفت نماینده آذربایجان غربی هستند که این طرح سئوال را امضا کرده اند.
در شرح سوال این نمایندگان آمده که همواره موضوع تدریس به زبان مادری به عنوان وعده انتخاباتی کاندیداهای ریاستجمهوری مطرح میشود اما اجرایی نمیشود.
محمدقسیم عثمانی نماینده بوکان نیز در سوال مشابهی از وزیر آموزش و پرورش در خصوص علت عدم اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی و عدم تدریس زبان و ادبیات کردی و آذری و سایر زبانهای محلی در آموزش و پرورش پرسید.
در شرح سوال وی نیز آمده که علیرغم تاکیدات رییسجمهور، آموزش و پرورش هیچ قدمی در اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی نداشته و حتی در برخی شهرستانها خود آموزش و پرورش نسبت به تهیه برخی کتب لازم اقدام کرده که تدریس آن نیازمند به مجوز وزارت آموزش و پرورش است و این با مخالفت یا عدم پاسخ مواجه شده است.
نظر شما