جزئیات منطقه ویژه اقتصادی بوکان تشریح شد

سرویس آذربایجان غربی- نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی گفت: آنچه در كميسيون تخصصى شوراها و امور داخلى تصويب شد يك منطقه ويژه اقتصادى صرفاً در بوكان است و هيچ شهر ديگرى در اين امتياز، سهيم نيست.

به گزارش خبرنگار کردپرس؛ وعده منطقه ویژه اقتصادی بوکان به سه سال قبل برمی گردد.«تقی کهوریان» معاون عمرانی استاندار آذربایجان غربی آذرماه سال 93 اعلام کرد که راه اندازی هفت منطقه ویژه اقتصادی در شهرهای مرزی سلماس، ارومیه - سرو، خوی، نقده، میاندوآب - بوکان، مهاباد و پیرانشهر در دست انجام است.

چند ماه بعد، «غلامرضا بابایی» مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری آذربایجان غربی گفت: منطقه ویژه اقتصادی بوکان-میاندوآب در منطقه" گاومیش گولی" واقع در 7 کیلومتری شهرستان میاندوآب، با 700هکتار مساحت با محوریت املاح دریاچه ارومیه ایجاد می شود.

سه سال از مطرح شدن این سخنان می گذشت که پنجم آذرماه امسال کمیسیون شوراها و امورداخلی کشور در مجلس شورای اسلامی از تصویب منطقه ویژه اقتصادی بوکان، سرو و ارومیه خبر داد.

در حالی که مسئولان استانی وعده داده بودند منطقه ویژه اقتصادی در بوکان ایجاد شود، «محمد قسیم عثمانی» نماینده بوکان به کردپرس گفت: در لايحه دولت براى استان آذربايجان غربى فقط دومنطقه ويژه اقتصادى پيش بينى شده بود كه يكى در اروميه و ديگرى در سرو خواهد بود.

وی افزود: از آنجايى كه كميسيون تخصصى شوراها و امور داخلى در اين حوزه بعنوان كميسيون فرعى شناخته مى شود، اين لايحه در اين كميسيون كه بنده عضو آن هستم مطرح شد. با توضيحات مبسوطم اعضاى محترم كميسيون و نماينده دولت را به اقناع رساندم كه به پيشنهاد حقير رأى مثبت بدهند كه اين اتفاق افتاد.

وی در خصوص نحوه تصویب منطقه ویژه اقتصادی بوکان در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت: بنده با اشاره به تفاوت شاخص هاى توسعه در شمال و جنوب استان، پتانسيل هاى خاص بوكان از لحاظ نيروى انسانى و نيز قرارگرفتن در مسير ترانزيتى، بالا بودن نرخ بيكارى، قرابت به مرز و در عين حال فاصله منطقى از مرز، جلوگيرى از قاچاق و امكان انحرافات سياسي در اثر بيكارى و نيز ضرورت توجه به مناطق كُـردنشين را در شرايط خاص امروز منطقه يادآور شدم كه هم نماينده دولت جناب آقاى بانك و هم همكاران محترمم در كميسيون با لطف، توضيحات حقير را پذيرفتند و جز يكى از نمايندگان محترم، همه اعضاى كميسيون به آن رأى مثبت دارند كه جا دارد از همه آنان تشكر ويژه اى داشته باشم خصوصاً رئيس محترم كميسيون جناب آقاى كوليوند نماينده محترم كرج كه بسيار كمك كردند.

عثمانی تصریح کرد: به این ترتیب در گزارش كميسيون شوراها و امور داخلى به صحن علنى، براى آذربايجان غربى سه منطقه ويژه اقتصادى چاپ خواهد شد؛ اروميه، سرو ، بوكان كه چنانچه اين مصوبه كميسيون در صحن علنى مجلس رأى بياورد، به قانون تبديل خواهد شد و زمينه ايجاد منطقه ويژه اقتصادى در بوكان فراهم خواهد شد.

نماینده بوکان در خصوص جزئیات منطقه ویژه اقتصادی این شهر نیز گفت: آنچه در كميسيون تصويب شد يك منطقه ويژه اقتصادى صرفاً در بوكان است و هيچ شهر ديگرى در اين امتياز، سهيم نيست ولى در اجرا ومرحله نهايى شهرهاى مجاور نيز مى توانند مشاركت و كمك نمايند كه اين منطقه در كوتاهترين زمان و در بهترين موقعيت فراهم آيد.

وی افزود: هم اكنون شهردارى زمينهاى خوبى در مسير جاده سد براى اينكار دارد و مجموعه تره بار جديد نيز ظرفيت بالقوه خوبى براى فعاليت اقتصادى است كه اميد است در آينده شاهد تحولى در وضعيت اقتصادى منطقه باشيم.

وی در خصوص احتمال رای آوردن این مصوبه در صحن علنی مجلس نیز گفت:قبل از طرح موضوع در صحن، حتماً با ارتباط با نمايندگان و تشريح شرايط خاص بوكان و نيز با توجه به نگاه محبت آميز اكثريت نمايندگان به حقير، خوشبين هستم كه در صحن علنى نيز اين موضوع به تصويب برسد و تنها تهديد، حساسيت هاى بومى و منطقه ايست كه اميدوارم عقلانيت بر برخى حسادت ها و رقابت هاى نادرست فايق آيد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی درباره مزایای مناطق ویژه اقتصادی گفت: مناطق ويژه اقتصادى زمينه را براى جذب سرمايه گذار تأمين مى كند و موجب افزايش درآمد سرانه منطقه، ايجاد اشتغال مولد، صادرات و نهايتاً گامى در جهت اقتصاد مقاومتى خواهد بود. معافيت هاى مالياتى، وامهاى بلند مدت و ارزان و يك سرى امتيازات درمناطق ويژه اقتصادى از جمله مشوق هاى صادراتى، باعث جذب سرمايه گذاران و نهايتا افزايش اشتغال و نيز افزايش درآمد سرانه مردم منطقه و نيز افزايش سهم شهرستان در توليد ناخالص ملى ، صادرات و نيز در تحقق اقتصاد مقاومتى خواهد بود.

کد خبر 49377

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha