برخی از شهرهای کشور نیز در مناطقی هستند که کم خطرتر از مناطق دیگرند و با عنوان "مناطق سفید" از آنها یاد می شود؛ مناطقی که احتمال وقوع زلزله های بالای 6 ریشتر حتی در بازه زمانی سه هزار سال یکبار هم وجود ندارد.
مناطقی همچون کویر لوت یا کویر مرکزی ایران جزو مناطقی محسوب می شوند که لرزه خیزی کمتری دارند، هر چند که ساکنانی هم ندارند. مناطق دیگری نظیر نوار سنندج-سیرجان که شامل استانهای مثل اصفهان، سنندج، اراک و همدان می شود نیز از لرزه خیزی پایینی برخوردار است. البته ناحیه جنوب اهواز به سمت ابادان و خرمشهر نیز در منطقه سفید قرار دارند. به جز این موارد بقیه مناطق ایران جزو مناطق پرلرزه به شمار میروند.
با تفاسیر بالا و با توجه به عکس زیر مناطق زلزله خیز ایران به خوبی مشخص شده است؛ مناطقی که به علت قرار گرفتن بر روی کمربند زلزله جزو مناطق پرلرزه هستند.
وجود گسل های زیادی در کشور و همسایگی آنها با چندین شهر باعث شده است تا بعضا یک لرزه در چندین شهر احساس شود. حتی شهرهایی که در مناطق سفید قرار گرفته اند به علت همسایگی با مناطق پرلرزه، از لرزش ها بی نصیب نمی مانند. در ادامه گسل های ایران را می بینید:
البته ناگفته نماند که قدرت همه لرزه هایی که در مناطق پرلرزه رخ می دهد کاملا متفاوت است و این دلیلی بر عدم صدور حکم قطعی در مورد تفاوت گسل های نامبرده خواهد بود.
با توجه با مطلب ذکر شده تقریبا دلایل زلزله اخیر و ارتباطشان با گسل های نامبرده مشخص شده است. شایعات قبل از وقوع زلزله جز ایجاد ترس و واهمه برای مردم چیز دیگری به همراه ندارد و باید با بی توجهی به تمامی شایعات اخیر از بازنشر آنها نیز جلوگیری کنیم
خطرناکترین گسلهای و مناطق زلزله خیز ایران را بشناسید
منبع: باشگاه خبرنگاران
نظر شما