خط مقدم رفع مشکلات مریوان صنایع دستی و گردشگری است

سرویس کردستان- مراسم ثبت جهانی مریوان به عنوان شهر جهانی «کلاش» امروز دوشنبه 27 آذر با حضور برخی از مسئولان جهانی صنایع دستی و همچنین مسئولان کشوری و استانی در سالن نشاط مریوان برگزار شد.

به گزارش کرد پرس، این مراسم که با حضور حضور غدا هیجاوی رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع‌دستی، احمد الفارسی داور و عضو شورای جهانی صنایع‌دستی، بهمن نامور‌مطلق معاون صنایع‌دستی سازمان میراث‌فرهنگی برگزار شد.

معاون عمرانی و برنامه و بودجه استانداری استان کردستان در این مراسم اظهار کرد : شهرستان مریوان ظرفیت های بسیار وسیعی در زمینه گردشگری با دارا بودن جاذبه های گردشگری بوده و دارای قابلیت های فراوانی در این حوزه است.

امیر قادری بیان کرد : مریوان با دارابودن قابلیت های وسیع گردشگری شرایط ثبت جهانی صنایع دستی و با بنرد کلاش را داراست.

قادری افزود : خط مقدم رفع مشکلات و معضلات موجود به ویژه رفع معضل بیکاری و افزایش درامد و اشتغال زایی، گردشگری است و مریوان در استان کردستان به عنوان مهمترین نقطه این خط مقدم است.

وی بیان کرد : ثبت جهانی مریوان باعث رونق این شهرستان شده و باتوجه به این امر که صنایع دستی و کلاش می تواند به امر درامدزایی و معیشت خانواده ها کمک کند باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد لذا امید است که مردم و مسئولان با یاری یکدیگر بتوانند از ظرفیت های موجود به خوبی استفاده نمایند.

معاون عمرانی و برنامه و بودجه استانداری استان کردستان ادامه داد : صنعت کلاش و صنایع دستی موجود به غیر از کمک معیشتی برای خانواده ها و کمک به اقتصاد خانواده ها می تواند باعث روند انتقال فرهنگ مردم هر منطقه گردد.

امیر قادری افزود : صنایع دستی صنعتی سبز و عاری از مخربات است و به هیچ وجه به محیط زیست آسیب نمی رساند و وقتی چنین ظرفیتی در استان کردستان وجود دارد باید همه تلاش کنیم تا از این ظرفیت به نحو مطلوب استفاده کنیم.

صنایع دستی بکر و مهمان نوازی مردم از دو ویژگی اصلی مریوان است

فرماندار مریوان نیز در ادامه این مراسم اظهار کرد : مهمان نوازی های مردم فهیم شهرستان مریوان در کنار صنایع دستی این شهر یکی دیگر از مهمترین ویژگی های مردم این شهرستان است و این مهمان نوازی نیز در هنگام حضور مهمانان خارجی و داوران شورای جهانی صنایع دستی در چند ماه پیش بسیار مشهود بوده است.

محمد شفیعی بیان کرد : برای برگزاری این جشن و ثبت شدن این شهرستان به عنوان شهر جهانی کلاش زحمت های فراوانی کشیده شده است و همه دستگاه های اجرایی و تلاش کردند تا امروز این شهر ثبت جهانی شد.

شفیعی افزود : امروزه شهرستان مریوان به غیر از نام های دیگر خود که پایتخت تئاتر خیابانی و پایتخت ورزش های هوایی است نام جهانی کلاش را به خود اختصاص داده است و امروزه در یونسکو نام مریوان با گیوه کلاش ثبت شده است.

وی تصریح کرد : امروزه برای ثبت جهانی شدن مریوان با نام شهر جهانی کلاش خیابانی با همین نام نامگذاری شده است و باید عنوان کرد که این شهر پرنشاط است و گردشگرپذیر بوده و لازمه توسعه شهر نیز تقویت همدلی و کمک برای تامین زیرساخت های گردشگری است.

معاون عمرانی و برنامه و بودجه استانداری استان کردستان افزود : برنامه ریزی های انجام شده است تا احداث شهرک صنایع دستی در این شهر ایجاد گردد و در این خصوص نیز آمادگی کامل برای همکاری و تامین زمین این شهرک نیز وجود دارد.

محمد شفیعی با اشاره به ثبت جهانی 19 شهر صنایع دستی در دنیا بیان کرد : آمادگی کامل برای میزبانی از 19 شهر جهانی صنایع دستی در اردیبهشت ماه سال جدید باشیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان نیز در ادامه این مراسم اظهار کرد : با توجه به این نکته که امروز توانسته ایم مریوان را به عنوان ثبت جهانی کلاش شده ایم باید عنوان کرد که امروز برای این استان روز باشکوهی است.

سیدمحسن علوی گفت : تمامی مردم و مسئولان دست به دست یکدیگر دادند تا این شهر به عنوان شهر جهانی کلاش در شورای جهانی صنایع دستی ثبت شود و به طور حتم این موفقیت به تمام استان کردستان متعلق دارد.

علوی با اشاره به این امر که امروزه بیش از 4500 نفر در مریوان مشغول به تولید کلاش هستند عنوان کرد : بیشترین آموزشگاه های کلاش بافی، بیشترین کارگاه های تولید کلاش و بیشترین فروشگاه های کلاش امروزه در این شهرستان فعال هستند.

لازم به ذکر است که در پایان این مراسم از پیشکسوتان این عرصه از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان و شهرستان مریوان با اهداء لوح تقدیر تجلیل به عمل آمد.

کد خبر 50292

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha