به گزارش کردپرس، معترضان به عملکرد دولت اقلیم کردستان در سه روز گذشته با ریختن به خیابان های شهرهای استان سلیمانیه اعتراض خود را نسبت به عملکرد دولت ائتلافی اقلیم کردستان ابراز کردند. دو حزب جنبش تغییر و جماعت اسلامی که در دولت ائتلافی به نخست وزیری نیچروان بارزانی از حزب دموکرات حضور داشتند شب گذشته از ادامه حضور در کابینه انصراف داده و خروج خود را دولت ائتلافی اعلام کردند. اعتراضات چند روز گذشته در اقلیم کردستان 5 کشته و دهها زخمی به دنبال داشت.
اعتراضات اخیر در اقلیم کردستان بازتاب گسترده ای در رسانه های جهان داشته است. اما بیشتر این رسانه ها بخش مهمی از حرکت اعتراضی شهروندان کرد را به پیامدهای برگزاری رفراندوم استقلال از جمله وخیم تر شدن اوضاع اقتصادی اقلیم کردستان و ناتوانی دولت در تامین حقوق کارمندان و ارائه خدمات عمومی نسبت داده اند.
سایت خبری المانیتور در این باره نوشت دولت اقلیم کردستان خود را دولتی متحد می داند در حالی که دو حزب اتحادیه میهنی و حزب دموکرات حکمرانی مستقل خود را در دو بخش اقلیم کردستان دارند. آنها همچنین دارای نیروی نظامی مختص به خود بوده و مستقل از یکدیگر به فعالیت اقتصادی می پردازند.
فاضل هورامی نویسنده گزارش المانیتور به سخنان آری هرسین نماینده سابق حزب دموکرات در پارلمان که بعد از برگزاری رفراندوم و پیامدهای آن از فراکسیون حزب دموکرات بیرون آمد و فراکسیون جدید تشکیل داده اشاره کرده و نوشته است بعد از تشدید اعتراضات برخی خواستار تقسیم اقلیم کردستان شده اند.
المانیتور همچنین با اشاره به خشونت اعمال شده از سوی معترضان و نیروهای امنیتی، دخالت دولت مرکزی برای آرام کردن اوضاع را محتمل دانسته که حتی ممکن است به لغو ساختار کنونی فدرالی در اقلیم کردستان شود.
برخی رسانه ها همچنین به بیانیه نمایندگی سازمان ملل در عراق و همچنین سازمان دیده بان حقوق بشر و نگرانی آنها از محدود کردن رسانه ها در اقلیم کردستان در طی اعتراضات اخیر اشاره کرده اند.
فایننشال تایمز نیز با اشاره به پیامدهای برگزاری رفراندوم استقلال در اقلیم کردستان و ضعیف تر شدن بنیه اقتصادی مردم و دولت اقلیم کردستان، این اعراضات را نشانه ناتوانی دولت در تامین نیازهای مردم عنوان کرده است. این نشریه نوشت: دو حزب اتحادیه میهنی و حزب دموکرات از سال 2005 حکومت اقلیم کردستان را در دست داده اند. مردم به عملکرد آنها اعتراض کرده و در مخالفت با فساد اقتصادی گسترده و عملکرد نامناسب حکومت به خیابان ها ریخته اند.
رویترز هم در گزارش های مختلفی اعتراضات اقلیم کردستان را بازتاب داده و علت آن را نارضایتی مردم اقلیم کردستان از عملکرد دولت کنونی اقلیم و وخیم تر شدن وضعیت اقتصادی مردم دانسته است.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما