50 درصد راه روستایی کردستان خاکی است/راه توسعه کردستان با ساماندهی مرز باشماق هموارتر می شود

سرویس کردستان- استاندار کردستان گفت: و۶ هزار کیلومتر راه روستایی در کردستان داریم که ۵۰ درصد آن آسفالت شده و مابقی شوسه و خاکی است اما شاخص استان در این حوزه از ۳۳ درصد در ابتدای دولت و تدبیر به ۵۰ درصد رسیده است.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، بهمن مرادنیا در نشست شورای اداری و اقتصاد مقاومتی استان کردستان که با حضور معاون اول رییس جمهوری برگزار شد، اظهار داشت: این استان بعد از خوزستان و بوشهر بیشترین رشد در لایحه بودجه ۱۴۰۰ دارد، در حالی که سال‌های قبل در رده‌های ۱۷ قرار داشت.

وی با اشاره به برخی مشکلات زیرساختی استان یادآور شد: در برنامه‌ریزی‌ها چالش ها مشخص، منابع مالی پیگیری شده، بر اساس اولویت بندی و برای حل مشکلات اقدامات خوبی صورت گرفته است.

استاندار کردستان با بیان اینکه عقب‌ماندگی های کردستان مربوط به گذشته است که در زمان خود در رابطه با آنها کار نشده است تاکید کرد: هزینه‌های سنگینی که برای ایجاد زیرساخت‌ها در استان وجود دارد به دلیل شرایط جغرافیایی با دیگر استان‌ها قابل مقایسه نیست که امیدواریم روند توسعه استان سرعت بیشتری گیرد.

وی با بیان اینکه در موضوع تخصیص آب کشاورزی پیگیری‌های زیادی صورت گرفته است اضافه کرد: تاکید معاون اول رییس جمهوری بر تخصیص آب به استان کردستان بوده است و اکنون ۹۶ هزار هکتار تخصیص آب در بخش کشاورزی برای استان لحاظ شد.

استاندار کردستان با بیان اینکه سطح پوشش فاضلاب استان ۹۸ درصد افزود:‌ مشکلات جدی در تامین آب شرب شهری داشتیم که تخصیص و اعتبارات برای آن در نظر گرفته شد.

مرادنیا با اشاره به اینکه ۱۱۰ درصد برای ساخت سدها تخصیص گرفتیم که بالاتر از تخصیص در نظر گرفته شده بود یادآور شد: سدهای سیاه‌زاخ، چراغ ویس، عباس آباد و امیرآباد در استان به بهره برداری رسیده یا در حال اتمام است.

وی تاکید کرد: برنامه‌ریزی برای این است که ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی استان تبدیل به آبی شود و ۱۶ هزار و ۸۰۰ هکتار آن انجام شده است و در همین راستا در پایین دست سد آزاد ۲ هزار هکتار قرارداد با سپاه برای نهال کاری داریم.

مرادنیا اضافه کرد:‌ تبدیل اراضی دیم به آبی موضوع بسیار مهمی در توسعه استان است و هنوز در این حوزه با میانگین کشوری فاصله زیادی داریم.

استاندار کردستان با بیان اینکه کرویدر شمال به جنوب برای حمل و نقل کشور بسیار حائز اهمیت است که امیدواریم زودتر تکمیل شود افزود: راه سنندج - مریوان ۲۶ درصد پیشرفت در در گذشته داشت که در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ توجه ویژه‌ای به این طرح شد که امیدواریم در پایان فروردین به بهره برداری برسد.

وی با اشاره به اینکه راه کامیاران به مریوان هم به اتمام رسیده که به ترانزیت کمک می‌کند یادآور شد: ۱۲ هزار میلیارد ریال در یک سال گذشته به پروژه قطار سنندج – همدان تزریق شده است. مرادنیا اضافه کرد: نزدیک به ۸۰ درصد زیرسازی این طرح انجام شده است و امیدواریم قبل از پایان دولت به بهره برداری برسد.

استاندار کردستان تاکید کرد: مرزهای باشماق و سیرانبند و سه بازارچه بانه مریوان و سروآباد فعال شده است و خواهش ما این است که مرزنشینان عزیز در این چرخه کار کنند که موضوع کولبری و قاچاق کمتر شود.

تکمیل مرز باشماق، راه توسعه کردستان را هموارتر می کند

معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور در این آیین با بیان اینکه توسعه مرز باشماق می‌تواند در توسعه بازرگانی استان و کشور نقش ارزنده‌ای داشته باشد، گفت: پایانه مرزی باشماق در سال ۱۳۸۵ به عنوان مرز رسمی شناخته شده و در سال ۱۳۸۹ به بهره برداری رسید.

خداداد مقبلی افزود: در مرز باشماق ترانزیت ورودی کالا از اول امسال تا پایان دی حدود۲۵۰ میلیون دلار بوده است که رتبه چهارم کشور را با ۱۰درصد ترانزیت کشور در برداشته است.

وی اضافه کرد: روزانه به صورت میانگین ۳۰۰ دستگاه کامیون در مرز باشماق ترانزیت انجام می‌شود که گاهی این مقدار به ۸۰۰ کامیون نیز خواهد رسید.

معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور افزود: روزانه حدود سه هزار نفر مسافر به صورت میانگین در ۱۰ ماهه امسال انجام شده که ۴۰درصد آن از کشور خارج و ۶۰درصد به کشور وارد شده‌اند و اکثرا برای توریسم پزشکی و گردشکری بوده است.

وی ابراز امیدواری کرد: با تکمیل و توسعه مرز باشماق راه توسعه و پیشرفت استان کردستان هموارتر شود.

کولبری در شان مردم کردستان نیست

امام جمعه سنندج هم در این آیین اظهار داشت: مردم کردستان در همه برهه‌ها حامی نظام و انقلاب اسلامی بوده‌اند و تقدیم ۱۰ هزار شهید و جانباز، نشان از وفاداری این خطه از ایران اسلامی به نظام جمهوری اسلامی است.

ماموستا فایق رستمی با بیان اینکه مردم کردستان در انتخابات‌ مختلف بین ۸۰ تا ۸۵ درصد مشارکت داشته‌اند، افزود: سفر رهبری و مسوولان بخش‌های مختلف، سرلوحه پیشرفت کردستان است و این سفرها نشان از عشق و علاقه مسوولان نظام به این استان دارد.

او افزود: کردستان ظرفیت‌های بسیار زیادی برای توسعه دارد اما آنگونه به آن توجه نمی‌شود جوانان تحصیلکرده این استان به ناچار رو به کولبری آورده که این در شأن نظام و مردم این استان نیست.

ماموستا رستمی با اشاره به اینکه 3 هزار روحانی تسنن و تشیع در این استان در عرصه آگاه‌سازی مسائل دینی و اعتقادی مردم تلاش می‌کنند که به لحاظ معیشتی مشکلاتی دارند، گفت: بیش از 50 درصد از روحانیون در این استان فاقد مسکن هستند در این زمینه باید توجه جدی صورت بگیرید.

کد خبر 5049

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha