ظرفیت گیاهان دارویی استان کردستان در آتش بی برنامگی

سرویس کردستان- یکی از ظرفیتهای مهم برای سرمایهگذاری در استان کردستان به باور کارشناسان، حوزه گیاهان دارویی است اما این ظرفیت مهم با وجود تاکیدات چند ساله مسئولان همچنان از نابسامانی و بی برنامگی رنج میبرد.

به گزارش کردپرس، به اذعان عموم کارشناسان اقتصادی و کشاورزی استان کردستان به لحاظ طبیعت و جغرافیای خود یکی از مناطق بکر و پرظرفیت کشورمان در حوزه گیاهان دارویی است، در همایش‎ها و نشست‎های مختلف در طول سالیان گذشته این مهم بارها مورد تاکید مسئولان قرار گرفته و بر ظرفیت‎های این استان در این زمینه تاکید شده است، اما انگار از این مرحله به بعد موانعی وجود دارد که در طول سالیان دراز تنها بر دارا بودن ظرفیت تاکید شده و اقدامی برای استفاده از این پتانسیل به نفع اقتصاد استان و کشور صورت نمی‎گیرد. در آخرین مورد از این اظهار نظرها همین چند روز قبل حسین فیروزی، معاون هماهنگى امور اقتصادى و توسعه منابع استاندار كردستان با اشاره به اينكه گياهان دارويى يكى از مزيت هاى استان كردستان محسوب مى شود، تاكيد كرد: «حمايت از توسعه اين صنعت موجب سوددهى و ايجاد ارزش افزوده و همچنين اشتغالزايى در استان مى شود.»

اما سوالی که در اذهان بسیاری از کارشناسان و آگاهان به این ظرفیت سال‎هاست تکرار شده و بی پاسخ می‎ماند این است که از این ظرفیت‎ چه زمانی و چگونه قرار است استفاده شود؟ سرمایه‎گذاری در حوزه گیاهان دارویی بر خلاف بسیاری از رشته فعالیت‎های دیگر منابع آنچنان عظیم مالی هم نیاز دارد. آنچه در این حوزه بیشتر احساس می‎شود نبود یک برنامه و شاید باور واقعی به سودآور بودن این سرمایه گذاری است. این در حالی است که حوزه کشاورزی دارویی در جهان سال‎هاست که به یکی از سودآورترین بخش‎های کشاورزی تبدیل شده و بازاری رو به رونق و گسترش هم دارد.

ظرفیت‎های صنعتی و تبدیلی باید ایجاد شود

یکی از مواردی که باید در این حوزه مورد توجه برنامه‎ریزان و دست‎اندرکاران برای استفاده بهینه از ظرفیت گیاهان دارویی استان قرار بگیرد ایجاد صنایع تبدیلی مرتبط است. در حال حاضر بخش مهمی از گیاهان دارویی استحصال شده توسط کشاورزان خام فروشی می‎شود و ارزش افزوده‎ای عاید مردم کردستان نمی‎کند و اشتغال ایجاد شده از این طریق هم عموما فصلی و با درآمد اندک است. این در حالی است که با برنامه‎ریزی و ساماندهی نحوه کشت، داشت و برداشت این گیاهان دارویی و ایجاد صنایع تبدیلی مرتبط می‎توان از این طریق اشتغال پایدار با درآمد مناسب ایجاد کرد و علاوه بر آن ارزش افزوده ایجاد شده از این طریق هم می‎تواند بر تولید ناخالص استان و درآمد سرانه مردم اثرگذار باشد. بازارهای صادارتی مشتاق خرید محصولات دارویی گیاهی هستند و تنوع رویش این گیاهان در استان هم این ظرفیت بالقوه را ایجاد کرده که با راه افتادن کارخانه‎های فرآوری و بسته بندی کردستان بتواند به یکی از قطب‎های تولید و صادرات این محصولات تبدیل شود. اما تا به حال برنامه‎ای برای جذب سرمایه‎گذاری در حوزه تولید و فرآوری مدرن و مکارنیزه گیاهان دارویی ارایه نشده است و این نبود برنامه باعث از دست رفتن یکی از مهم‏ترین ظرفیت‎های استان برای توسعه و اشتغالزایی شده است.

کد خبر 51056

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha