به گزارش خبرنگار کردپرس، امروز سه شنبه (12 دیماه) کتاب «بررسی باستان شناختی محوطه مانایی بوکان» با برگزاری مراسمی در تالار ایران باستان موزه ملی رونمایی شد.
این کتاب مجموعه مقالات بررسی باستان شناختی محوطه مانایی بوکان با تکیه بر مجموعه اجرهای لعاب دار موزه ملی است.
کتاب «بررسی باستان شناختی محوطه مانایی بوکان» به کوشش یوسف حسن زاده و حکمت الله ملاصالحی در 214 صفحه توسطانتشارات میراث فرهنگی و گردشگری با همکاری موزه ملی ایران منتشر شد.
به گزارش ایرنا، حکمت الله ملا صالحی روز سه شنبه در آیین رونمایی این کتاب اظهار کرد که این مجموعه پژوهش محصول خرمن خوشه های مزرعه ای است که بیش از یک دهه به طول انجامیده است.
وی افزود : بررسی باستان شناختی محوطه مانایی بوکان یک پروژه مطالعاتی بود که از سال 82 آغاز شد و به رغم فراز و فرود های مختلف امروز به نتیجه رسیده و به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر شده است .
این استاد حکمت و فلسفه اضافه کرد : موانع اداری ، اجرایی و مالی کاروان برنامه های پژوهشی را با اختلال و کندی مواجه می کند و کار متخصصان و پژوهشگران باستان شناسی را قدری دشوار کرده است .
وی ادامه داد : اینک اطلاعات ما به واسطه این پژوهش درباره هویت ، سبک و سنت آجرهای لعاب دار مانایی ها مطئمن تر از قبل است و تصویر شفاف تر دیگری از ایران باستان در مقابله دید گان ما قرار گرفته است .
ملاصالحی ابراز امیدواری کرد تا یوسف حسن زاده بتواند در سایر برنامه های مطالعاتی و پژوهشی خود گام های مثتبی در مطالعه و ارایه تصویر دقیق تر از آثار و محوطه های باستانی ایران به نمایش بگذارد.
جبرئیل نوکنده مدیر موزه ملی در آیین رونمایی از کتاب بررسی باستان شناختی محوطه مانایی بوکان اطهار کرد: محوطه های باستانی ایران در گذر زمان خدمات جبران ناپذیری دریافت کرده اند و بخشی از مدارک آنها نابود شده است.
وی افزود: محوطه باستانی مانایی بوکان کردستان نیز بیش از 6 سال در معرض فعالیت های حفاران غیر مجاز بوده و بخش زیادی از آثار آن به مجموعه ها و موزه های خارج از ایران منتقل شده است.
نوکنده ادامه داد: این کتاب نشان می دهد که خلاء اطلاعات حاصل از فقدان یافته ها چه میزان جبران ناپذیر است و به شناخت فرهنگ و تمدن باستانی ایران آسیب می زند.
مدیر موزه ملی تاکید کرد: از سال 1309 که قانون عتیقات در مجلس ملی ایران به تصویب رسید نظارت و چهارچوب هایی برای فعالیت های باستان شناسی کشور صورت گرفت و اداره کل باستان شناسی و عتیقات با گذر ایام امروز به سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری تبدیل شده است.
نوکنده ادامه داد: انتشار این کتاب از چند جنبه حائز اهمیت است ، نخست اینکه سرگذشت غم انگیز محوطه کلیدی جامعه مانایی ایران را روایت می کند و به ما آگاهی می دهد ، دیگر اینکه مجموعه این مقالات نمادی از یک همکاری همه جانبه متخصصان در حوزه های مختلفی مثل شیمی ، فیزیک ، باستان شناسی، زمین شناسی و غیره است تا زوایای مختلفی از این یافته ها را به ما نشان داده و اطلاعات همدیگر را تکمیل کنند.
مدیر موزه ملی یادآور شد: خرسندیم که پس از گذرشت سه دهه بخشی از یافته های نه فصل کاوش علمی در این محوطه در معرض دید علاقه مندان و پژوهشگران قرار می گیرد.
نظر شما