شهروندان عادی ترکیه در حال مسلح شدن هستند/ محمد شریفی کرجان

سرویس ترکیه - حرکتی مرسوم به حرکت ویژه خلق (HÖH) که بعد از کودتای نافرجام ترکیه تشکیل شده و مجوز دولتی خود را تحت عنوان «انجمن» اخذ کرده است در واقع یک جریان شبه نظامی حامی دولت با اعتقاد به مبارزه مسلحانه است.

15 جولای 2016 در ترکیه یک روز حیاتی برای این کشور به حساب می آید که شاید ده ها سال بعد از این نیز تاثیرات این کودتای چند ساعته در ترکیه به صورت عمیق احساس شود. کودتایی که برخلاف تمام کودتاهای ترکیه و جهان در مقابل دوربین های تلویزیونی آغاز شده و با حضور مردم حامی دولت قانونی در عرض چند ساعت شکست خورده و به اتمام رسید ولی بیش از یکسال و نیم این موضوع ترکیه را عمیقا تحت تاثیر قرار داده و با توجه به روندی که در ترکیه وجود دارد این تاثیرات ادامه نیز خواهد داشت.

کشوری که یک سال و نیم است تحت وضعیت اضطراری اداره شده و حکومت این کشور قوانین را بدون نیاز به تصویب مجلس عملی می کند؛ این روزها با یک قانون دیگر جنجالی جدید ایجاد کرده که با مخالفت های بسیار شدیدی روبه رو شده است. اعطای مصونیت قضایی به شهروندان عادی که در جریان کودتا به دولت قانونی کمک کرده اند به نوعی مخالفت ها را در عرصه سیاسی ترکیه دامن زده است که نه تنها احزاب اپوزیسیون بلکه در داخل حزب حاکم افراد مهمی همچون عبدالله گل، رئیس جمهور سابق ترکیه و بولنت آرنج، رئیس مجلس سابق و عضو موسس حزب عدالت و توسعه نیز به آن اعتراض کرده اند.

با تصویب این قانون جنجالی جریانی مطرح شده است که تا کنون در سایه شرایط به وجود آمده در ترکیه به آرامی رشد کرده و اکنون به یک جریان بسیار جدی و تهدید کننده برای امنیت و آینده ترکیه تبدیل شده است. حرکتی مرسوم به حرکت ویژه خلق (HÖH) که بعد از کودتای نافرجام ترکیه تشکیل شده و مجوز دولتی خود را تحت عنوان «انجمن» اخذ کرده است در واقع یک جریان شبه نظامی حامی دولت با اعتقاد به مبارزه مسلحانه است که در فضای مجازی به صورت آشکار مسلح شده و حتی مراکز، دفاتر و شعبه های نمایندگی با نصب تابلوهایی بر سر در ساختمان ها به وجود آورده اند.

حال سوالی که پیش می آید این است: حرکت ویژه خلق چیست؟ از چه کسانی تشکیل شده است؟ با چه هدفی به وجود آمده است؟ و از سوی چه جریانی حمایت می شود؟

موسس و رئیس این حرکت که از آن به عنوان انجمن یاد می شود شخصی به نام فاتح کایا است که در سوریه جنگیده و بارها در مراسم های مختلف در کنار رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه دیده شده است. این حرکت که در 22 استان مختلف ترکیه شعبه هایی تاسیس کرده است این موضوع را از طریق شبکه مجازی فیسبوک اطلاع رسانی رسمی کرده است. کایا که بعد از کودتای نافرجام در ترکیه یکی از کسانی بود که در اقدامی موسوم به "کشیک دموکراسی" کار خود را آغاز کرده بود در اظهاراتی عنوان می کند: «انسان ها باید بدانند که اقدامات ما یک جهاد است. فرمانده اصلی رجب طیب اردوغان به ما دستور داده است میدان های شهر را ترک نکنیم. 1 هفته طول بکشد یا 1 سال فرق نمی کند. به دستوری که داده شده است عمل خواهیم کرد. تا زمانی که الله عمر بدهد ادامه خواهیم داد. ای کاش همه این را بدانند. اعلان جهاد به راحتی نصیب هر کسی نمی شود. رئیس دولت، فرمانده اصلی اردوغان به ما اعلان جهاد داده است. به خدا شکرگزاریم که ما متوجه این موضوع هستیم. آن غافل ها، آن خائن ها به خوبی بدانند ما نوادگان عثمانی هستیم».

این حرکت شبه نظامی ترکیه در اساسنامه خود اهدافی برای خود تعیین کرده است که مهمترین محور آن را «حفاظت از اتحاد ملی و برابری کشور» اعلام کرده و تاکید می کند: «این انجمن برای زنده نگه داشتن روح مقاومتی که بعد از کودتای 15 جولای 2016 به وجود آمده ؛ تشکیل شده است. برای حفاظت از ارزش های معنوی و ملی نقشی فعال اتخاذ کرده است. در برابر هر فعالیتی که اتحاد ملی و برابری ترکیه را به تهدید بیندازد مبارزه کرده و با استفاده از تمام ابزارها "روح ینی کاپی" {اشاره به تجمع بزرگ مردم در حمایت از دولت ترکیه در منطقه ینی کاپی استانبول ترکیه که با حمایت احزاب سیاسی به جز حزب دموکراتیک خلق ها روبه رو شد} را زنده نگه خواهیم داشت. برای ایجاد خود آگاهی ملی در شعور ملت به فعالیت های فرهنگی و اجتماعی خود ادامه خواهیم داد و پروژه های اجتماعی طراحی خواهیم کرد. به خانواده های شهیدان و جانبازان کودتای نافرجام حمایت های مالی و معنی صورت خواهیم داد». که تمام این ها تحت عنوان "جهاد" معرفی می شود.

امید اوزداغ، نماینده سابق حزب حرکت ملی و عضو کنونی حزب خوب در مجلس ترکیه اظهاراتی ایراد کرد که بی ارتباط با این موضوع نبود. این سیاستمدار ترک در اظهاراتی با ارائه آمار و ارقامی در این خصوص گفت: وزارت کشور ترکیه در نوامبر 2017 اعلام کرده است در 23 ماه اخیر 1 میلیون و 229 هزار شهروند عادی اقدام به خریداری سلاح بزرگ و 704 هزار و 111 تن اقدام به خریداری اسلحه کمری کرده اند که این ها تنها آماری است که به صورت قانونی این سلاح ها خریداری شده است. این ارقام به معنی مسلح شدن 2 میلیون و 333 هزار و 698 شهروند عادی در 23 ماه اخیر در ترکیه است. حکومت ترکیه این گونه مسلح شدن در کشور را چگونه ارزیابی می کند؟

حرکت ویژه خلق که در ترکیه به عنوان انجمن تشکیل شده و خود را پاسدار اتحاد ملی و برابری ترکیه معرفی می کند به عنوان جریان شبه نظامی قوی حامی اردوغان مطرح شده است که روز به روز نه تنها دامنه فعالیت هایشان گسترش پیدا می کند بلکه جسارتشان در فضاهای مجازی از جمله ویدئوهایی با سلاح های پیشرفته در حال افزایش است. جریانی که برخی آن را به عنوان آلترناتیو اردوغان برای نیروهای مسلح ترکیه می بینند یکی از صدها تاثیری است که کودتای چند ساعته نافرجام 15 جولای با خود به همراه آورده است.

کد خبرنگار: 30102

کد خبر 51165

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha