حزب دموکرات و اتحادیه میهنی کردستان دچار اختلافات داخلی هستند

سرویس جهان- پژوهش گر مسائل عراق می گوید هم در داخل حزب دموکرات و هم حزب اتحادیه میهنی اختلافات سیاسی و خانوادگی وجود دارد با این وجود آنها همچنان بر اقلیم کردستان عراق کنترل دارند.

خبرگزاری کردپرس برای تحلیل وضعیت سیاسی اقلیم کردستان عراق به طور مرتب این موضوع را با پژوهش گران و ناظران سیاسی این منطقه در میان گذاشته است. این بار بحران اقلیم کردستان بویژه پس از برگزاری رفراندوم و پیامدهای آن، با جوئل وینگ پژوهش گر همکار در بنیاد جیمزتاون در میان گذاشته شد. این پژوهش گر در مصاحبه اختصاصی با کردپرس به تحلیل وضعیت سیاسی اقلیم کردستان پرداخته است.

متن کامل مصاحبه کردپرس با جوئل وینگ:

کردپرس: آیا رفراندوم علت اصلی همه بحران ها در اقلیم کردستان است؟

جوئل وینگ: برگزاری رفراندوم یک اشتباه فاحش بود که مسعود بارزانی و حزب دموکرات آن را به پیش راندند. آنها به کلی وضعیت موجود را اشتباه فهمیدند. آنها از تصالح و تسامح سرباز زدند و اکنون متحمل پیامد سخت آن از سوی بغداد و دیگر احزاب سیاسی شده اند. آنها نه تنها بیشتر مناطق مورد مناقشه را از دست دادند بلکه 45 درصد منابع درآمدی خود را نیز از دست دادند.

کردپرس: با توجه به تحرکات اخیر و خیز گروه های سیاسی اقلیم کردستان برای حل بحران سیاسی اقلیم کردستان و تلاش برای توافق با بغداد، آیا چنین توافقی با توجه به نزدیک شدن به زمان انتخابات عمومی در عراق دست یافتنی است؟

جوئل وینگ: به نظر می رسد که حیدر العبادی نخست وزیر عراق از وضعیت موجود برای انتخابات 2018 استفاده می کند. البته عناصری از حزب دموکرات هم هستند که نمی خواهند توافقی صورت بگیرد. در کل، وضعیت موجود به سمت یک بن بست پیش می رود.

کردپرس: با توجه به وضعیت موجود در اقلیم کردستان، بر سر پروژه استقلال اقلیم کردستان چه خواهد آمد؟ آیا این پروژه پایان یافته و یا آنها یک روز خواهند توانست از عراق جدا شوند؟

جوئل وینگ: اقلیم کردستان یک روز به استقلال دست خواهد یافت اما این امر در آینده ای نزدیک محقق نخواهد شد. کردهای عراق اقتصادی پویا و قابل اتکایی نداشته و به ترکیه و ایران وابسته هستند. اقلیم کردستان عراق از نظر سیاسی هنوز از سیاست فامیلی عبور نکرده است. اکنون احزاب سیاسی حاکم در اقلیم کردستان می دانند که جدایی از عراق یک روند طولانی بوده و لازمه آن مذاکره با بغداد و همه همسایگان اقلیم کردستان است. آنها باید بدانند که پس از پیامدهای رفراندوم به این مسئله بیشتر بپردازند.

کردپرس: کرکوک چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد؟ آیا کردها می توانند دوباره این شهر را به کنترل خود در آورند؟

جوئل وینگ: از دست دادن کرکوک شکست نمادین بزرگی برای کردها بود. از دست دادن کرکوک همچنین به این معنی است که دولت اقلیم کردستان عراق دیگر نمی تواند هزینه های خود را پوشش داده و دیون خود را به شرکت های خارجی بپردازد. کردها از نظر سیاسی هنوز در اداره کرکوک حضور دارند اما باید روی یک سستم جدید برای تعامل با سایر گروهها کار کنند.

کردپرس: برخی احزاب اپوزیسیون اقلیم کردستان بر انحلال حکومت اقلیم و یا ایجاد دولت انتقالی تاکید دارند، آیا با ایجاد این تغییرات در دولت اقلیم کردستان بحران اقلیم کردستان پایان خواهد یافت؟

جوئل وینگ: دولت انتقالی در اقلیم کردستان تشکیل نخواهد شد زیرا فقط احزاب اپوزیسیون تقاضای آن را دارند و آنا در واقع هیچ قدرتی ندارند. دو حزب اتحادیه میهنی و حزب دموکرات هنوز ابزارهای قدرت را در دست دارند و نمی خواهند در این شرایط آن را واگذار کنند.

کردپرس: آیا تحولات اخیر در اقلیم کردستان بر ساختار احزاب سیاسی حاکم یعنی حزب دموکرات و اتحادیه میهنی تاثیر خواهد گذاشت؟ با درگذشت جلال طالبانی و کناره گیری مسعود بارزانی، آینده سیاسی این احزاب را چگونه پیش بینی می کنید؟

جوئل وینگ: اتحادیه میهنی از زمانی که جلال طلبانی بیمار شد از اختلافات سیاسی داخلی رنج می برد این اختلافات همچنان ادامه دارد. درست است مسعود بارزانی کناره گیری کرده اما همچنان رهبر حزب دموکرات و کمیته سیاسی عالی اقلیم کردستان است. بنابر این، وزنه سیاسی وی سنگین است. البته اختلافاتی نیز میان خانواده بارزانی وجود دارد. با این حال، وجود چنین اختلافات داخلی در داخل این دو حزب به این معنی نیست که آنها قدرت را از دست داده اند. چیزی از قدرت این دو حزب کم نشده است.

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 51317

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha