به گزارش خبرگزاری کردپرس به نقل از روابط عمومی شرکت گاز ایلام، عباس شمس اللهی افزود: با توجه به لرزه خیز بودن اکثر نقاط کشور، مقاوم بودن زیر ساختهای خدمات شهری و روستایی در هنگام بروز بلایای طبیعی امری ضروری می باشد.
وی اظهار داشت: استان ایلام نیز با بیش از 100 گسل محلی یکی از مناطق با میزان زلزله خیزی بالا می باشد و در چند سال گذشته نیز با وقوع زمین لرزه های متعدد در منطقه، شاهد افزایش لرزه خیزی بوده است.
مدیرعامل شرکت گاز استان تصریح کرد: علمک های گازرسانی فعلی در تمامی ساختمان های نوساز و قدیمی در مناطق شهری و روستایی بمبهای خاموشی هستند که در حین زلزله و یا پس از آن با ریزش آوار بر روی آنها دچار شکستگی و نشت گاز و در بسیاری از موارد منجر به انفجار و آتش سوزی شده و خسارات جبران ناپذیری را به وجود می آورند.
شمس اللهی خاطرنشان کرد: پیدا کردن راه حلی مناسب که به کمک آن بتوان خسارت ناشی از آن حوادث علمک گاز در مواقع بروز بلایای طبیعی و مخصوصاً زلزله را به حداقل رساند، منجر به افزایش سطح ایمنی در حین وقوع و یا پس از آن می شود.
مدیرعامل شرکت گاز استان ایلام گفت:در این راستا پروژه پژوهشی با عنوان "بررسی، تحلیل و ساخت لوله های علمک پلیمری مقاوم در برابر زلزله " در شرکت گاز استان ایلام تصویب و و پس از موافقت مدیریت پژوهش شرکت ملّی گاز ایران اجرا گردید.
شمس اللهی افزود: پس از اجرای پروژه و با توجه به نتایج بدست آمده و صحه گذاری آنها از طریق ساخت نمونه و انجام آزمون در گارگاه، مشخص گردید، استفاده از تقویت کننده های کامپوزیتی پلیمری برای بهبود عمر و ایمنی علمکهای گاز در شرایط کاری عادی و همچنین شرایط وقوع زلزله و آسیب ریزش آوار، یک روش کاملا علمی و عملی با صرف هزینه معقول میباشد.
وی ضمن تشکر از همکاری روسای واحدهای داخلی شرکت گاز استان در به ثمر رساندن این پروژه ماندگار، ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک شاهد ابلاغ این طرح از سوی شرکت ملی گاز جهت استفاده از این دستاورد در تمامی شرکتهای گاز استانی و اقصی نقاط شهرها و روستاهای کشور باشیم.
نظر شما