استانداری کرکوک حق کُردها است و خواستار بازگشت پیشمرگ ها هستیم

سرویس عراق و اقلیم کردستان – آزاد جباری رئیس کمیسیون امنیتی شورای استانی کرکوک در شمال عراق در مصاحبه‌ با کردپرس ضمن انتقاد شدید از به‌ حاشیه‌ راندن کردها به‌ عنوان اکثریت استان کرکوک که‌ دارای بیشترین کرسی در شورای استانی و پارلمان عراق می باشند، تصریح کرد که‌ تداوم شرایط موجود نتایج بدی به‌ دنبال خواهد داشت و برای کردها قابل قبول نیست.

به‌ گزارش کردپرس، طی روزهای اخیر و بنا به‌ دستور حیدر العبادی نخست وزیر و فرمانده‌ کل نیروهای مسلح عراق نیروهای ارتش و حشد الشعبی از استان کرکوک خارج و نیروهای پلیس فدرالی جایگزین آن ها شدند؛ آزاد جباری مسئول کمیسیون امنیتی شورای استانی کرکوک در مصاحبه‌ با کردپرس، این تصمیم را در شرایط کنونی کرکوک کم اهمیت و بدون هیچ تاثیری در وضعیت آن که‌ به‌ گفته‌ وی کردها به‌ حاشیه‌ رانده‌ شده‌ اند، دانست.

آزاد جباری در رابطه‌ با این موضوع تصریح کرد: نیروهای ارتش و حشد الشعبی و پلیس فدرالی عراق هیچ تفاوتی با هم ندارد و تغییر آن ها در کرکوک هم بی تاثیر است و فقط عناوین هستند که‌ تغییر کرده‌ اند وگرنه‌ همگی نیروهای عراقی هستند و هیچ تاثیری در وضعیت امنیتی کرکوک و مجموع رویدادهایی که‌ طی مدت اخیر و پس از 16 اکتبر 2017 شاهد آن بودیم ندارد.

مسئول کمیسیون امنیتی شورای استانی کرکوک گفت: اگر دولت مرکزی عراق قصد ایجاد تغییر در وضعیت کنونی کرکوک را دارد، باید نماینده‌ نیروهای پیشمرگ اقلیم کردستان عراق و همچنین نماینده‌ ائتلاف ضد داعش با نیروهای عراقی در مرکز فرماندهی نیروهای نظامی و امنیتی در کرکوک حضور داشته‌ باشند. این مهم موجب عادی سازی اوضاع در کرکوک خواهد شد.

وی ادامه‌ داد: دولت مرکزی عراق در کرکوک هیچ جایگاه‌ و فرصت نقش آفرینی را برای کردها و نیروهای نظامی و امنیتی آن باقی نگذاشته‌ است و تمامی تصمیمات و دستورات از سوی نیروهای وابسته‌ به‌ دولت مرکزی عراق صادر می شود و هر نیروی دیگری نیز که‌ از سوی آن ها به‌ کرکوک اعزام شود و یا جابجایی نیرو صورت بگیرد هیچ تاثیری در وضعیت این استان نخواهد داشت.

نماینده‌ کُرد شورای استانی کرکوک تصریح کرد که‌ در صورت عدم بازگشت نیروهای پیشمرگ اقلیم کردستان به‌ این استان، وضعیت آن از لحاظ امنیتی و سیاسی وخیم تر از گذشته‌ خواهد شد و ما منتظر رویدادهای بدتر و تلخ تری در آینده‌ هستیم و به‌ همین دلیل طرف کُردی و ما نمایندگان کُرد در شورای استانی خواستار مشارکت دادن و حضور نماینده‌ نیروهای پیشمرگ در اتاق فرماندهی و عملیات استان کرکوک هستیم و باید این نماینده‌ از همه‌ تصمیمات و نحوه‌ اتخاذ آن ها اطلاع یابد و تصمیم گیری ها به‌ صورت مشترک و با حضور نیروی پیشمرگ اتخاذ شوند. اگر هم، نیروهای پیشمرگ در کرکوک حضور نیافتند، باید نماینده‌ این نیرو در مراکز مورد اشاره‌ حضور داشته‌ باشند، زیرا این مهم نتایج خوبی به‌ دنبال خواهد داشت.

رئیس کمیسیون‌ امنیتی شورای استانی کرکوک در مورد مسائلی که‌ کردها در مقطع کنونی در کرکوک از آن نگران هستند، گفت: نگرانی ما این است که‌ در اداره‌ استان کرکوک کردها مشارکت داده‌ نمی شوند و همه‌ اختیارات و قدرت تصمیم گیری و اجرایی در دست راکان الجبوری سرپرست استانداری کرکوک می باشد که‌ شخصیتی کهنه‌ بعثی است.

جباری از مواضع طرف شیعی در مقطع کنونی در قبال کردها انتقاد کرد و گفت: ما کردها قبلا با شیعیان در یک سنگر بودیم و در مقاطعی به‌ آن ها یاری رسانده‌ و پناه‌ دادیم. اما متاسفانه‌ آن ها به‌ کردها پشت کردند و این گونه‌ با ما تعامل و برخورد دارند. شورای استانی کرکوک را کاملا به‌ حاشیه‌ رانده‌ و بی تاثیر کرده‌ اند و این شورا که‌ می بایست تمامی امور را در دست می داشت و تصمیمات برای اداره‌ استان را اتخاذ می کرد هم اکنون هیچ نقش و تاثیرگذاریی ندارد و سرپرست استانداری هم اجازه‌ تحرک و فعالیت را به‌ هیچ کس نمی دهد و یکه‌تازانه‌ رفتار می کند.

وی در ادامه‌ تصریح کرد: این نوع رفتارها و مقاماتی که‌ هم اکنون اداره‌ استان کرکوک را در دست دارند، عوامل بغداد هستند و هیچ اختیاری از خود ندارند و مثل مهره‌ های شطرنج از سوی دولت مرکزی عراق با آن ها بازی می شود و در صورت نیاز تغییر داده‌ می شوند. کلیات اوامر و دستورات از سوی بغداد صادر می شود.

رئیس کمیسیون‌ امنیتی شورای استانی کرکوک خاطرنشان ساخت: علیرغم این که‌ کردها اکثریت ساکنان کرکوک را تشکیل می دهند، اما هم اکنون هیچ گونه‌ قدرتی ندارند و همچنین در مراکز تصمیم گیری استان حضور ندارند.

وی افزود: ما به‌ دنبال عادی سازی و آرام کردن استان کرکوک هستیم. باید دولت مرکزی عراق بر اساس نتایج انتخابات پیشین که‌ شورای استانی کنونی نتیجه‌ آن است با طیف ها تعامل داشته‌ باشد و تصمیم گیری ها اتخاذ شود.

جباری بر اکثریت بودن جمعیت کُردها در کرکوک تاکید کرد و گفت: وقتی کُردهای کرکوک در مجلس نمایندگان عراق 8 کرسی را کسب کرده‌ اند و همچنین اکثریت کرسی های شورای استانی را در اختیار گرفته‌ اند، نشان از اکثریت بودن آن ها در استان را دارد. سوال این است که‌ چرا هم اکنون دولت مرکزی عراق این گونه‌ با کردها در کرکوک تعامل دارد و ترکمان ها و اعراب را در تقسیمات و استحقاقات همچون کردها می نگرد، در حالی که‌ تمامی ترکمان های ساکنان کرکوک به‌ اندازه‌ یکی از کوچکترین محلات کرکوک نیستند. چنین مسئله‌ ای مشکل آفرین خواهد بود به‌ ویژه‌ میان طیف های ساکن کرکوک.

وی در واکنش به‌ تصمیم و تلاش نمایندگان ترکمان و عرب استان کرکوک در مجلس نمایندگان عراق برای جمع آوری امضا و به‌ تصویب رساندن قانونی که‌ وضعیت ویژه‌ ای برای تصیم گیری در خصوص استان کرکوک تعریف کند و اداره‌ آن را از دست شورای استانی که‌ اکثریت و ریاست آن در دست کردها است درآورده‌ و به‌ دولت مرکزی واگذار کند، گفت: باید اداره‌ استان کرکوک در دست استانداری باشد که‌ از سوی شورای استانی و طیفی که‌ اکثریت را به‌ دست آورده‌ است باشد و به‌ دلیل این که‌ کُردها اکثریت کرکوک و اکثریت کرسی های شورای استانی را در دست دارند باید از سوی کُردها انتخاب و منصوب شود و تصمیم به‌ اداره‌ این استان از سوی دولت مرکزی برای کُردها پذیرفتنی نیست.

* مصاحبه و ترجمه: حسن صالحی – سرویس عراق و اقلیم کردستان خبرگزاری کردپرس

کد خبر 53062

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha