مدیرانی که اختلاس در ادارات را اعلام نکنند، شریک جُرم محسوب می شوند

سرویس کردستان- دادستان عمومی و انقلاب مرکز کردستان با بیان اینکه اگر مدیران جرم اختلاس را در ادارات اعلام نکنند شریک جرم محسوب می‌شوند، افزود: کارمندان هم در صورت مشاهده جرم در حوزه کاری خود، موضوع را از طریق سلسله مراتب به اطلاع مقامات نظارتی برسانند.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، محمد جباری در جلسه توجیهی راهکارهای پیشگیری و مقابله با فساد اداری با رویکرد آشنایی با مصادیق فساد اداری دستگاه‌های اجرایی استان کردستان اظهار داشت: آگاهی نداشتن برخی مدیران (حدود ۴۰ درصد) به قوانین و اعلام نکردن به موقع تخلفات اداری، از آفت‌های اصلی ارتقای نظام سلامت اداری است که برای مدیران هم ترک فعل و جرم محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه ارتقای نطام سلامت اداری مقوله‌ای بسیار مهم، علمی و کاربردی است، اضافه کرد: هر کدام از متصدیان ادارات و دستگاه‌های اجرایی نه فقط نماینده دولت، بلکه در مقیاسی بزرگتر نماینده حاکمیت هستند و خطراتی در راه خدمتگزاری، آنان را تهدید می‌کند که باید هوشیار بوده و از تعارف با کارکنان و غفلت از اعلام تخلف اجتناب کنند.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز کردستان بر لزوم شناختن و شناسایی آفت‌ها و آسیب‌های مدیریت توسط مدیران تاکید کرد و گفت: روسای ادارات و سازمان‌ها باید اشراف درستی بر سه مقوله ارتباط درون سازمانی، ارتباط با مردم و ارتباط با دیگر نهادها را داشته باشند تا در مدیریت از لحاظ سلامت اداری دچار مشکل نشوند.

جباری با بیان اینکه مدیران باید حدود اختیارات کارکنان را به خوبی بشناسد، یادآور شد: براساس بررسی‌های انجام شده، عمده سازمان‌هایی که فراوانی ارتکاب جرم در آنها بالا است، به عدم اعلام جرم زیرمجموعه توسط مدیران به دستگاه‌های قضایی و پایبند نبودن آنان به این مسئله مهم برمی‌گردد.

وی با اشاره به اینکه ادعای نفوذ توسط دیگران، سواستفاده افراد صاحب نفوذ و نفوذپذیری، سه خطر پیش روی مدیریت مدیران است، اظهار داشت: بیش از ۸۰ درصد عدم اعلام جرم توسط مدیران به دستگاه‌های ذیربط، به روابط عاطفی و تصورات غلط در این رابطه برمی‌گردد که این روحیه باید کنار گذاشته شود.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز کردستان، اعلام جرم را نوعی پیشگیری نهفته از فساد اداری دانست و تاکید کرد: راهکار اصلی مقابله با فساد اداری بالا بردن روحیه نطارت گری و نظارت پذیری مدیران و کارکنان دستگاه‌ها است و این دو مقوله بهترین مکانیسم برای ارتقای نظام سلامت اداری است.

کد خبر 5318

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha