به گزارش کردپرس، خالد جعفری در نشست خبری با خبرنگاران استان با بیان اینکه وظیفه همه دستگاه های و کار به دستان تلاش در جهت توسعه استان کردستان گفت: نگاهی به شاخص های اقتصادی از جمله درآمد سرانه در استان کردستان نشان می‎دهد وضعیت اقتصادی مناسب نیست و باید در این حوزه تلاش های جدی تری انجام شود.
وی بخش کشاورزی را یکی از ظرفیت های مناسب در استان کردستان برای اشتغالزایی و رشد درآمد ناخالص عنوان کرد و گفت: باید از ظرفیت های این بخش در استان کردستان به بهترین شکل استفاده شود.
افتتاح 92 پروژه در دهه فجر
وی با اشاره به افتتاح 92 پروژه مربوط به بخش کشاورزی با اعتباری بالغ بر 53 میلیارد تومان و اشتغالزایی مستقیم 280 نفر گفت: این پروژه ها منجر به تثبیت هزار و 500 شغل نیز شده است.
جعفری با بیان اینکه تعداد پروژه ها از نظر عددی نسبت به مناسبت های دیگر کاهش یافته اما از نظر اعتباری افزایش یافته است، گفت: پیش تر برخی کارهای کوچک هم به عنوان پروژه معرفی می شد اما ما تصمیم گرفتیم این موارد را تجمیع و یک استاندارد مشخص در این حوزه داشته باشیم تا در اذهان عمومی و افکار عمومی شائبه ای ایجاد نشود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با اشاره به اینکه ٢٧ درصد ارزش ناخالص داخلی استان به بخش کشاورزی مرتبط است، گفت: بخش کشاورزی ظرفیت ویژهای را برای جذب سرمایهگذاریها در استان دارد و در این مسیر نیز شاهد جایگاه کردستان در تولید بسیاری از محصولات و تولیدات کشاورزی هستیم.
وی افزود: با تمام این موفقیتها و فعالیتها، هنوز تا نقطه آرمانی فاصله داریم و باید تلاشها و فعالیتهای بیشتری انجام دهیم. در حال حاضر ۱۰ درصد اراضی کردستان آبی هستند اما از لحاظ اراضی دیم رتبه اول کشور را داریم و با توجه به تغییرات اقلیمی استفاده از «آب سبز» به عنوان یک اولویت مطرح است و کردستان در این راستا جزو استانهای پیشرو است.
وی افزود: هماکنون ١٢٠ هزار هکتار از اراضی استان آبی است و ١٧ هزار هکتار نیز از طریق آب های مرزی در دست اجراست و با برنامهریزی میتوانیم سطح اراضی آبی استان را تا ٣٣٠ هزار هکتار ارتقا دهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان خاطرنشان کرد: طرح کشاورزی حفاظتی و طرح ایکاردا برای ارتقای بهرهوری محصولات کشاورزی نیز در دستور کار این سازمان قرار گرفته است و امیدواریم بیش از ٥٠ درصد اراضی زیر کشت را در قالب این طرح به کار گیری کنیم.
وی افزود: طرح توسعه باغات از دیگر اولویتهای این سازمان بوده و تمام امکانات و تجهیزات را برای توسعه باغات در استان به کار خواهیم گرفت.
جعفری اظهار داشت: تعهد استان ظرف پنج سال ٢٥ هزار هکتار باغات دیم داریم که امسال ٤ هزار و ٥٠٠ هکتار عملیاتی شده است.
وی خاطرنشان کرد: تولید محصولات دامی نیز از دیگر اولویتهای این سازمان است و در این مسیر نیز اصلاح نژاد گاوهای گوشتی و شیری و توسعه این بخش در دستور کار است.
گسترش صنایع تبدیلی
وی افزود: در بحث صنایع تبدیلی در بحث شیر و گوشت نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است و در بخش طیور نیز استان برتر منطقه هستیم و تولیدات خوراک طیور استان نیز برای ٢٢ استان کشور صادر میشود و محصولات طیور این استان نیز در ١٢ استان کشور به فروش میرسد.
جعفری با بیان اینکه در بحث تولید سیبزمینی جزو استانهای برتر کشور هستیم، گفت: اما در این راستا به دلیل نبود صنایع تبدیلی شاهد یک نقص هستیم که امیدواریم با یاری رسانهها بتوانیم سرمایهگذاران را برای نقشآفرینی در این عرصه جذب کنیم.
جعفری افزود: در بحث ذخیرهسازی گندم ٤٥٠ هزار تن ظرفیت ذخیرهسازی داریم و برنامهریزی کردیم که تمام تولید سالانه استان را ذخیرهسازی کنیم و در این راستا نیز در هدف بلندمدت تلاش داریم تمام گندم تولیدی استان را به آرد تبدیل کنیم.
وی همچنین به مبحث فراوری بذر و استفاده از بذرهای اصلاح شده اشاره کرد و گفت: توسعه مراکز تخصصی تولید بذر اصلاح شده یکی از سیاستهای راهبردی این سازمان است و تلاشهایی در این راستا آغاز شده است.
جعفری در بخشی دیگر از سخنانش اظهار کرد: از محل سرمایه در گردش تاکنون ٢٣٠ میلیارد ریال جذب شده است و در بحث اشتغال فراگیر نیز از طریق بخش کشاورزی ٨٦٠ میلیارد ریال پرونده تشکیل شده و در بخش تسهیلات اشتغال پایدار روستایی نیز ٦٠٠ نفر تاکنون اقدام به ثبتنام کردهاند.
حمایت از توسعه تولیدات گلخانه ای در استان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با بیان اینکه متاسفانه در حوزه توسعه تولیدات گلخانه ای در استان وضعیت مناسبی نداریم گفت: با توجه به پوشش دسترسی به گاز در سطح استان و آب و هوای مناسب امکان لازم برای این مهم فرام است و این سازمان به طور جدی از سرمایه گذاران در این بخش حمایت می کند. وی افزود: تمامی زیرساختهای لازم برای این در استان مهیا است و انرژی ارزان و زمین مناسب در اختیار است.
توزیع برنج برای تظیم بازار
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان از آغاز توزیع برنج برای تنظیم بازار از 20 ماه خبر داد و گفت: برنج هندی 1121 هندی با قیمت 5 هزار و 600 تومان، برنج pr11 با قیمت 2 هزار و 600 تومان و برنج تایلندی با قیمت 3 هزار و 900 تومان از این طریق به مصرف کنندگان عرضه خواهد شد.
نظر شما