به گزارش کردپرس، خالد جعفری در کارگروه خشکسالی، سرمازدگی و مخاطرات بخش بخش کشاورزی استان کردستان، با اشاره به مشکلات و آفت های این بخش گفت: همه نهادها و ادرات و بخش های مسئول در بخش کشاورزی و سایر بخش های مرتبط باید تلاش کنند تا در بالاترین حد ممکن آسیب ها را کنترل کنند و خوشبخانه سازمان برنامه و بودجه هم در از نظر اعتباری همکاری خوبی با بخش کشاورزی در این حوزه دارد.
وی با بیان اینکه بر اساس آخرین یافتههای علمی از سمومی در کشاورزی استان استفاده میشود که حداقل ماندگاری را دارد، گفت: با وجود اینکه رتبه نخست اراضی دیم کشور را داریم اما اقدامات چند سال اخیر در بحث مبارزه با آفات قابل توجه بوده است. هرچند امسال به لحاظ بارش کاهش داشتهایم، اما بارشهای به موقع موجب شده از نظر کشاورزی دیم وضعیت خوبی در استان داشته باشیم.
جعفری گفت: وضعیت کشاورزی حفاظتی در کردستان بهتر است که امیدواریم تولید گندم بهتری داشته باشیم.در بحث طغیان آفت ملخ نگرانیهایی وجود دارد که البته پیشبینی ما این است که در یک منطقه محدود این طغیان صورت بگیرد.
وی در ادامه به شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و بیماری تب برفکی نیز اشاره و از اقدامات و موفقیتهای ادارهکل دامپزشکی استان در بحث اقدامات پیشگیرانه قدردانی کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: اقدامات مطلوب و مثمرثمر ادارهکل دامپزشکی در سطح استان مانع ورود کانون این بیماریها به استان شده و این نشان میدهد که این دست اقدامات میتواند در مقابل این بیماریها پیشگیرانه باشد.
جعفری اذعان داشت: با پیگیری سازمان جهاد کشاورزی، تلاش ادارهکل دامپزشکی استان و نگاه ویژه مسوولان، بیش از دو سال است که کانون تب برفکی در استان مشاهده نشده است.
وی افزود: در بحث بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان نیز که خطری بالقوه برای کل دنیاست، خوشبختانه موردی در کردستان وجود ندارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: در هزار و 700 روستای کردستان ماکیان وجود دارد اما اقدامات دامپزشکی پیشگیرانه و موفقیتآمیز بوده است.
به گفته جعفری، میزان طلب کشاورزان در زمینه بیمه زراعت حدود 16 میلیارد تومان است که با پیگیریهایی که انجام شده است به زودی پرداخت خواهد شد.
وی با اشاره به کسب رتبه برتر استان کردستان در بیمه اراضی کشاورزی، گفت: امسال 210 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان بیمه شده که البته نسبت به سال زراعی گذشته کاهش دارد.رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در ادامه در مورد راهکارهای مدیریت آب در بخش کشاورزی هم اذعان داشت: تغییر شیوه و آرایش کشت محصولات زراعی به طوری که بیشترین کارایی مصرف آب را داشته باشند باید در اولویت قرار بگیرد.
به گفته وی، توسعه کشت زیرپلاستیک به منظور زودرس کردن محصول «خیار، هندوانه، کدو و ...»، تغذیه متعادل و مناسب بر اساس نیاز واقعی گیاه و بر پایه آزمون خاک کارایی مصرف آب را بالا میبرد.
وی توصیه کرد: حفظ و ذخیره رطوبت خاک از طریق بکارگیری شیوه کشاورزی حفاظتی، استفاده از مواد آلی برای حفظ رطوبت خاک و استفاده از ارقام زودرس و متوسط رس به جای ارقام دیررس مورد توجه کشاورزان واقع شود.
نظر شما