صدا و سیمای کردستان به کجا می‎ رود

سرویس کردستان- صدا و سیما از نهادهای اجتماعی و حاکمیتی تاثیرگذار در عرصه های فرهنگی و سیاسی و اقتصادی در جامعه می باشد که بر تمامی ابعاد توسعه، علی الخصوص موضوع فرهنگ و اقتصاد تاثیرات بسزایی داشته و دارد.

به گزارش کرد پرس، این رسانه فراگیر نقش بسزایی در نهادینه کردن بسیاری از ساختارهای اجتماعی در جامعه دارد. کما اینکه در تامین امنیت اجتماعی در سطح ملی در مواقع حساس نقش خوبی ایفا نموده است.

این رسانه به صورت عام در جامعه ایرانی و به صورت خاص در جامعه کردستانی نمودی منحصر بفرد دارد اما تنوع ذائقه های فرهنگی در کردستان موجب گردیده که انتظارات مردم از رسانه ملی با دیگر مناطق تفاوت شکلی و محتوایی داشته باشد. این رسانه با همه نواقص و انتقاداتی که بر آن وارد است همچنان ظرفیت فرهنگ سازی و تغییر نگرش خصوصاً در حوزه فرهنگ و اقتصاد و تولید و توسعه را دارد.

با نگاهی موضوعی به تولیدات مرکز صدا و سیمای کردستان حس تامین نیازهای جامعه مخاطب از آن احصاء نمی گردد. برداشت مدیران رسانه استان از نیازمندی های مخاطب محدود به برخی برنامه های موسیقی فولکوریک و کوچه بازاری است در حالی که جامعه فهیم مخاطب این رسانه، نیازمندی هایی بالاتر از اینها را از این رسانه انتظار دارند و بسیاری از نخبگان از اینکه تفسیر سطحی صدا و سیما از فرهنگ و هنر منطقه به بعضی جلوه های موسیقی صرف خلاصه گردیده گلایه مند و بعضاً با رسانه استانی بیگانه اند. در این زمینه نیز ارائه آمار مخاطب به دلایلی در عرف رسانه ملاک مقبولیت تولید محتوا نمی باشد.

در حالی که هم اکنون اصلی ترین دغدغه مردم و برخی مسئولین دلسوز بهبود وضعیت اقتصادی است باید پرسید رسانه ملی چه نقشی در رفع این دغدغه داشته و در کجای مطالبات اقتصادی و اجتماعی مردم قرار گرفته است؟ حمایت از تولید و کمک به توسعه استان و تشویق کارآفرینی چقدر از وقت مدیریت و برنامه ریزی رسانه ملی در استان را به خود مشغول کرده است؟ رسانه باید بازوی تقویتی و در همه شرایط و به صورت یکسان در کنار تولید و کارآفرینی باشد لازم است خدمات رسانه ملی در استان شامل همه فرصت های اشتغالزایی قرار گیرد کارشناسان رسانه ای معتقدند خروجی کمی و کیفی این رسانه در مقابل حجم نیروی آن نتوانسته است انتظارات جامعه مخاطبین را برآورده کند. علیرغم مشکلات اقتصادی فراگیر در جامعه به نظر می رسد رسانه ملی آنقدر هم در مضیقه مالی نباشد که نگاه متوازن خود را نسبت به تولید و اشتغال استان دریغ نماید حتی در پوشش زنده برخی مسابقات ورزشی و همچنین کمک به توسعه استان که از وظایف اصلی صدا و سیما می باشد، خساست به خرج دهد و پوشش این رویدادها را منوط به تامین هزینه نماید. حتی مدیران ارشد رسانه ملی در تهران آنقدرها هم با مسائل و مشکلات کلان اقتصادی جامعه ناآشنا نیستند که استثنائات و ملاحظات مدیر رسانه ملی استان را در این زمینه نپذیرند.

استان کردستان با فرهنگی غنی و با برخورداری از وجود بزرگان و اساتید مشهور که هر یک در عرصه ملی و بین المللی دارای اعتبار خاصی می باشند اینها می توانند حزء سرمایه های ملی و مفاخر استان باشند که مع الاسف عمدتا مغفول رسانه ملی می باشند. بی مهری به این مفاخر از سویی و برجسته کردن مباحث موسیقی تکراری با شیوه های ابتدایی، اذهان نخبگان و عمده مردم فهیم کردستان و حتی برخی کارمندان و پیشکسوتان رسانه در استان را رنجانده و موجب نارضایتی آنان گردیده است. گویا قرائت مدیر رسانه ملی در استان از فرهنگی بودن استان همین شیوه های رفتاری با موسیقیهای محلی می باشد و فرهنگ و هنر مردم را در این خلاصه کرده است. البته در جایی که مدیر رسانه خودگوی سبقت را از زیردستان ربوده و در انظار مدیران کل استانها و در جشنواره اخیر و در محضر معاون رسانه ملی شکمی از عزا درآورده و به قول شاعر؛

به باغ رعیت ملک چو بر کند سیبی

غلامان درآورند درخت از بیخ

پس با این وضع گلایه ای متوجه مجریان و کارمندان و موظفان درگاه رسانه ملی در استان نخواهد بود. رسانه ای که تاکنون با برخی اقدامات عامیانه بعضی مجریانش سهمی در تولید و صدور نیرو به بدنه شورای شهر داشته است، ظاهراً این دوره مدیریت رسانه ملی در استان به جایگاه بالاتری چشم دوخته است دنیا را چه دیدی شاید مجلس آینده هم بر اثر فشارهای کاری نیازی به رفع برخی تالمات روحی داشته باشد که با این انتخاب آن هم برطرف شود و مجلس آینده کارآمدتر گردد!

کد خبر 54141

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha