برای پایدار شدن درآمدها باید به فکر راهکارهای تازه بود/ برنامه ریزی برای رفع مشکلات آغاز شده است

سرویس کردستان - شهردار دهگلان یکی از راه های ایجاد درآمد پایدار را تغییر شیوه های مدیریتی و ورود شهرداری ها به بازار فرابورس دانست.

به گزارش کردپرس؛ از جمله مشکلات شهرداری های استان کردستان می توان به بدهی های متعدد و نبود درآمد پایدار در این سازمان اشاره کرد و یکی از انتظارات مردم از این نهاد برنامه ریزی برای رها شدن از این مشکل است. بالاخره پس از حدود 5 ماه کش و قوس اعضای شوراهای این شهر، ارسلان طهماسبی دانش آموخته دکترای معماری را با 5 رای موافق به عنوان شهردار دهگلان انتخاب کردند. کردپرس با این شهردار جوان در مورد برنامه‎هایش برای رفع مشکلات این شهر گفت و گویی انجام داده است که در ادامه می خوانید:

وضعیت بدهی های شهرداری دهگلان در حال حاضر چگونه است؟

شهرداری دهگلان در چند حوزه مختلف بدهی دارد از جمله به پیمانکارها و در پروژه های عمرانی حدود 2 میلیارد تومان و حدود 1 میلیارد و 200 میلیارد تومان نیز محکومیت قضایی قطعی دارد، البته چند پرونده دیگر نیز در جریان است که امکان افزایش محکومیت های قضایی شهرداری تا حدود 5 میلیارد تومان را بالا برده است.

با توجه به اینکه مشکل اکثر شهرداری ها نبود درآمدی پایدار است آیا شما برنامه ای برای افزایش درآمد پایدار دارید؟

تمام شهرداری ها با موضوع درآمد پایدار درگیرند و در واقع غیر ممکن است که تمام درآمدهای شهرداری پایدار باشد اما ما باید بتوانیم کدهای درآمدی را فعال کنیم تا بتواند به ما در ایجاد درآمد پایدار کمک کند. ساخت و سازها، تخلفات مردمی و ماده 100 جزو درآمد شهرداری است که بسیار هم به نفع آن است و تبعات این درآمد ها در آینده مشخص می شود اما متاسفانه می بینیم که بعضا قوانین دور زده می شوند و واقعیت نیز این است که کنترل آن بسیار سخت است و مردم نیز همراهی نمی کنند. حدود 40 درصد از درآمدهای شهرداری ها ناپایدار است و یکی از سیاست های ما فعال کردن کدهای درآمدی از طریق کم کردن تخلفات ساختمانی و فراهم کردن بسترهای سرمایه گذاری و حمایت کردن از آن است. برای اینکه شهرداری بتواند درآمدش را پایدار کند باید از ظرفیت های فرا بورس استفاده کند منابع مالی را توسعه دهد، شیوه های درآمدزایی و سیستم مدیریتی را عوض کند و بتواند درآمدهایی کسب کند که تبعات زیست محیطی و اجتماعی آن کمتر باشد، باید سیستم ساخت و ساز بر اساس روال منطقی جلو برود اگر تغییر کاربری ماده 5 کمتر باشد و فروش تراکم را کمتر کنیم خود به خود باعث می شود درآمد پایدار برای ما ایجاد شود.

آیا تغییر وضعیت نیروهای شهرداری در برنامه های شما قرار دارد؟

متاسفانه در دوره های قبل، برخی نیروهای غیر تخصصی وارد سیستم شهرداری شده اند که برخی از این نیروها با وجود دارا بودن مدرک، فاقد توانایی لازم هستند. چیزی که اتفاق افتاده است این است که رانت باعث شده است برخی نیروهای کار ناآزموده برخی صندلی ها را اشغال کنند و مشکلاتی را برای شهرداری ایجاد کنند. یکی از ظرفیت های شهرداری نیروی انسانی است اما با وجود اینکه دهگلان قطب علمی استان محسوب می شود شهرداری از لحاظ نیروی انسانی بسیار فقیر است. باید بگویم تعداد نیروهای رسمی ما بسیار کم است و اکثرا شرکتی هستند و بیشتر پست هایی که هم هم هستند به نیروهای غیر متخصص واگذار می شود. 60 درصد از چارت ما تکمیل شده است و 40 درصد آن خالی است اما از آنجا که جذب نیرو باید بر اساس آزمون متمرکز انجام شود امکان استخدام فقط از طریق آزمون متمرکز کشوری فراهم است و همین موضوع باعث شده است که واقعا محدود شویم و نتوانیم نیرو جذب کنیم هر چند نیت شهرداری دهگلان این است که اگر قرار است نیرویی جذب شود حداقل مدرک آن کارشناسی به بالا باشد تا بتوانیم کمی ظرفیت نیروی انسانی داخل شهرداری ایجاد کنیم. برای تغییر وضعیت نیروها، هم دولت مساعدت دارد و هم ما آن را در نظر داریم اما باید بدانیم که این کار راه حل نیست مگر اینکه افراد جوان و متخصص از طریق آزمون وارد شوند تا بتوانیم از آنها استفاده کنیم.

در چند سال اخیر دفن غیر اصولی زباله در سایت زباله روستای «تلوار» مشکلاتی را برای اهالی این روستا به وجود آورده است برای حل این مشکل چه اقداماتی انجام شده است؟

3 هکتار از سایت زباله که در روستای تلوار قرار دارد در مالکیت شهرداری است که حدود 12 سال است واگذار شده است و 22 روستا بدون دادن هیچ هزینه ای از این سایت استفاده می کنند و روزانه حدود 30 تن زباله به این سایت وارد می شود اما همان طور که اشاره کردید برخی مشکلات موجب نارضایتی مردم روستا شد که در این خصوص چند جلسه با حضور شوراهای شهر و روستای تلوار و مسئولان برگزار کردیم و طرح نهایی این شد که بر اساس سرانه جمعیت روستاها و شهر، طبق آن چیزی که محیط زیست مصوب می کند و مشغول انجام کار مطالعاتی آن هستیم این سایت سلول بندی و فنس کشی شود و هر 3 روز یک بار زباله ها را دفن کنیم تا با استاندارد سازی های لازم تا حدودی مشکلات کشاورزان نیز حل شود. در واقع تلاش این است که از طریق مدیریت و نگهداری سایت و مشخص کردن سایت جامع، اثرات زیست محیطی آن را کم کنیم اما باید در نظر داشت که می توان با بالا بردن فرهنگ عمومی جامعه در جهت تولید کمتر زباله این مشکلات را بیشتر کاهش دهیم.

عدم تعامل مناسب بین شهردار سابق و اعضای شوراهای سابق عمده مشکل شهرداری دهگلان محسوب می شد که لطمات زیادی را نیز به نحوه خدمات رسانی مطلوب به مردم به بار آورد، شما تعامل بین خود و شوراها را چگونه ارزیابی می کنید؟

اعضای شورا افرادی جوان، تحصیلکرده و پر انرژی هستند که به دنبال حل مشکلات هستند و تخصص اکثر آنها در حوزه شهری و معماری است که همین امر باعث شده است تعامل خوبی با هم داشته باشیم. در واقع اعضای این دوره تفاوت خوبی با دوره های قبل دارند و همین تفاوت باعث شد تا پیشنهاد شهرداری را بپذیرم که البته امیدوارم این تعامل مثبت همچنان ادامه داشته باشد.

کد خبر 54197

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha