جلال محمودزاده نماینده ی مهاباد در مجلس شورای اسلامی روز پنج شنبه (3 اسفندماه) در گفت وگو با خبرنگار کردپرس گفت: معادن سنگ آهن فراوانی در جنوب استان آذربایجان غربی وجود دارد که حدود کمتر از 10 درصد این معادن فعال است و به دلیل نبود کارخانه ی کنسانتره آهن، عدم فرآوری و هزینه بردار بودن به حالت غیر فعال درآمده اند.
وی افزود: وزارت صنعت، معدن، تجارت به مدت 5 سال پهنه ی معادن سنگ آهن در جنوب استان آذربایجان غربی را ممنوع کرده بود و کسی نمی توانست معدن آهنی را به ثبت برساند. با این حال در شمال استان ممانعتی وجود نداشت. در همین راستا بنده از وزیر صنعت، معدن، تجارت سوال کردم و پس از برگزاری جلساتی وزیر در نامه ایی پهنه های معادن در جنوب استان را بعد از 5 سال آزاد کردند.
محمودزاده اظهار داشت: از این رو با سرمایه گذاران مشترک ایرانی و خارجي مذاکراتی صورت دادیم و آنها با اعلام آمادگی به مهاباد سفر کردند. تا به منظور احداث کارخانه کنسانتره آهن در مهاباد در فاز اول با سرمايه گذاري اولیه ٧٠٠ میلیارد ریال و در فاز بعدی احداث کارخانه ی ذوب آهن اقدام کنیم.
وی تاکید کرد: توافق نهایی با این سرمایه گذارها، مشروط به به کارگیری نیروهای متخصص و تمام نیروی کار ساده بومی مهاباد در پروژه مذكور حاصل خواهد شد و ما نیز تضمین خواهیم کرد که در واگذاری زمین، اخذ مجوز آب و ثبت معادن آنها را یاری دهیم. پروژه مذكور با هدف اشتغالزایی در مهاباد و جنوب استان از تمام ظرفیت و توان خود، مسئولان شهرستان، استان و وزارتخانه هاي مطبوع برای اجرایی کردن احداث این کارخانه استفاده خواهند کرد تا زمینه رشد وشکوفایی هرچه بیشتر در مهاباد فراهم آید .
نماینده ی مهاباد ادامه داد: در صورت اجرایی شدن تعهد سرمایه گذاران برای احداث کارخانه كنسانتره آهن و ذوب آهن در مهاباد و هماهنگی با معدن داران منطقه جهت جلوگیری از خام فروشی برای ٢٥٠ نفر بصورت مستقیم در فاز اول اشتغالزایی ایجاد می شود، البته درخواست تعهد محضری مبنی بر اشتغالزایی برای افراد بومی در منطقه نیز باید به ثبت برسد در غیر صورت مجوز معادن آنها باطل خواهد شد.
محمودزاده افزود: این سرمایه گذاران درسطح ایران چندین کارخانه ی کنسانتره احداث کرده اند و آنها نیاز تسهیلاتی ندارند و با بهره گیری از سرمایه گذاری بانک آلمانی نیز به فعالیت می پردازند.
وی گفت: در مهاباد بالغ بر 30 معدن سنگ آهن تا کنون شناسایی شده اما مطابق آمار صنعت، معدن، تجارت حداقل 60 معدن با زمینه ی عالی وجود دارد و در جنوب استان نیز معادن فراوانی از سنگ آهن موجود است. در صورت شکل گیری کارخانه ی کنسانتره و ذوب آهن به مرکزیت مهاباد این پروژه می تواند با معادن سنگ آهن در جنوب استان نیز قرارداد منعقد کند.
نماینده ی مهاباد در پایان با اشاره به حفظ و صیانت از محیط زیست اظهار داشت: این پروژه نیز همانند سایر پروژه ها با توجه به قانون برنامه ی ششم توسعه تمامی استعلامات در خصوص مجوزها و استاندارهای علمی محیط زیست را به انجام خواهد رساند.
نظر شما