به گزارش زریان؛ وعده احداث منطقه ویژه اقتصادی بوکان و مهاباد به سه سال قبل برمی گردد.«تقی کهوریان» معاون عمرانی استاندار آذربایجان غربی آذرماه سال 93 اعلام کرد که راه اندازی هفت منطقه ویژه اقتصادی در شهرهای مرزی سلماس، ارومیه - سرو، خوی، نقده، میاندوآب - بوکان، مهاباد و پیرانشهر در دست انجام است.
در همان زمان فرماندار سابق مهاباد اعلام کرد که منطقه ویژه اقتصادی این شهرستان در شهر خلیفان توسط سه سرمایه گذار با همکاری شرکت سهامی خاص و تعاونیها فعال در این زمینه احداث می شود.
«غلامرضا بابایی» مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری آذربایجان غربی نیز در سال 93 اعلام کرد که منطقه ویژه اقتصادی بوکان-میاندوآب در منطقه" گاومیش گولی" واقع در 7 کیلومتری شهرستان میاندوآب، با 700هکتار مساحت با محوریت املاح دریاچه ارومیه ایجاد می شود.
سه سال بعد از طرح این سخنان و وعده ها، در آذرماه امسال کمیسیون شوراها و امورداخلی کشور در مجلس شورای اسلامی لایحه 8 منطقه آزاد تجاری صنعتی و 12 منطقه ویژه اقتصادی را در حالی بررسی کرد که دولت تنها منطقه ویژه اقتصادی ارومیه و سرو از آذربایجان غربی را در این لایحه گنجانده بود و پنج منطقه وعده داده شده دیگر را به فراموشی سپرده بود اما با پیگیری نماینده بوکان و نماینده مهاباد دو منطقه این دو شهرستان در مجلس زنده شدند.
به گفته سخنگوی کمیسیون شوراها و امورداخلی کشور در مجلس شورای اسلامی، با پیشنهاد نماینده بوکان، منطقه ویژه اقتصادی این شهر نیز به این لایحه اضافه شد.
عثمانی نماینده بوکان در این خصوص به کردپرس گفت: به این ترتیب در گزارش كميسيون شوراها و امور داخلى به صحن علنى، براى آذربايجان غربى سه منطقه ويژه اقتصادى چاپ خواهد شد؛ اروميه، سرو ، بوكان كه چنانچه اين مصوبه كميسيون در صحن علنى مجلس رأى بياورد، به قانون تبديل خواهد شد و زمينه ايجاد منطقه ويژه اقتصادى در بوكان فراهم خواهد شد.
در همین ارتباط، روز یک شنبه (6 اسفندماه) نماینده مهاباد مجموعه نامه هایی را منتشر کرده است که در آن رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از نماینده مهاباد درخواست کرده است که اطلاعات مربوط به منطقه ویژه اقتصادی مهاباد را برای بررسی در این کمیسون ارسال کند.
این درخواست بعد از آن صورت می گیرد که محمودزاده نماینده مهاباد در آذرماه امسال در نامه ای به این کمیسیون درخواست کرده بود با احداث منطقه ویژه اقتصادی در مهاباد موافقت شود و در لایحه پیشنهادی دولت ذکر شود.
محمودزاده در این نامه، مرکزیت مهاباد در بین شهرستانهای جنوب استان آذربایجان غربی، جمعیت بالا، وجود گمرک تجاری رسمی، راه آهن، پتروشیمی، همجواری با مرز رسمی تمرچین را از مزیتهای این شهر برای ایجاد منطقه ویژه اقتصادی ذکر کرده است.
عثمانی نماینده بوکان نیز در گفت وگو با کردپرس، پتانسيل هاى خاص بوكان از لحاظ نيروى انسانى، قرارگرفتن در مسير ترانزيتى، بالا بودن نرخ بيكارى، قرابت به مرز و در عين حال فاصله منطقى از مرز، جلوگيرى از قاچاق را به عنوان مزیتهای بوکان برای ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در این شهر مطرح کرده بود.
حال باید دید که بهارستان نشینها با درخواست نماینده مهاباد و پیشنهاد نماینده بوکان همراهی می کنند و یا مانند دولت منطقه ویژه اقتصادی بوکان و مهاباد را فراموش می کنند و به ایجاد دو منطقه ویژه اقتصادی در آذربایجان غربی به نام ارومیه و سرو رای می دهند.
نظر شما