به گزارش کردپرس، نوری محمود سخنگوی یگان های مدافع خلق سوریه (YPG) در مصاحبه با خبرنگاری میدانی کردپرس در خصوص حملات الرتش ترکیه و متحدان سوریش به منطقۀ هفرین گفت هدف ترکیه از این جنگ اشغال بخشی از خاک سوریه و ضمیمه کردن آن به کشور ترکیه است و مقدمات این کار از پیش فراهم شده است.
محمود گفت: «تاکنون باب، عزاز و جرابلس از استان حلب را اشغال کرده اند، ادلب را اشغال کرده اند، الان هم میخواهند شهر عفرین را نیز اشغال کنند. مطابق خبرهای رسمی دولت ترکیه حدود سه و نیم میلیون پناهنده سوری در ترکیه زندگی می کنند. برایشان شناسنامه ترکیه صادر شد و آنها را در انتخابات شرکت دادند. اردوغان می خواهد دموگرافی منطقه را عوض کند. استان حلب را اشغال کند و سوری هایی را که شناسنامه ترکی دارند جایگزین ساکنین فعلی استان حلب نماید و این استان را بخشی از ترکیه کند، چون حدود سه و نیم میلیون نفر با شناسنامه ترکی در این منطقه ساکن خواهند شد.»
وی گفت ارتش ترکیه از گروه های تروریستی متعددی برای اشغال عفرین استفاده می کند: «اتفاقی که در عفرین رخ داده است، یک حقیقت است. عفرین توسط ارتش ترکیه، تروریستهای القاعده، داعش و جبهة النصرة و با دستور رئیس جمهور ترکیه در حال اشغال است. آنها در این خصوص به اتفاق نظر رسیدند و عفرین با اشغال مواجه است. خوب میدانیم که اردوغان نقشه های متفاوتی برای کل خاورمیانه دارد. پیش تر از اخوان المسلمین و داعش استافده می کرد و الان هم از حیله حقوق بین الملل استفاده می کند که دروغ گوییش محرز است. به همین دلیل ارتش پیشرفته ناتو را که در افغانستان، عراق، لیبی و نقاط مختلف جهان فعالیت های تروریستی داشته است به کمک آورده و اکنون به خاک سوریه تجاوز کرده و یکپارچکی سوریه را تهدید می کند.»
سخنگوی YPG دربارۀ علت دعوت کردهای سوریه از ارتش این کشور برای ورود به عفرین نیز گفت: «وقتی دیدیم که هدف ارتش ترکیه اشغال خاک سوریه است، به همین منظور ارتش سوریه را که حفظ یکپارچگی خاک سوریه برعهده آنها است، دعوت کردیم تا از اتحاد سوریه یکپارچه محافظت نماید. تعدادی از گروههای مردمی وابسته به ارتش در منطقه حاضر شدند، اما این گروه ها تا به اکنون توانایی لازم برای جنگ با ارتش ترکیه و تروریست های وابسته به آنها را ندارند. متاسفانه بعد از حدود یک هفته از حضور این گروه ها هنوز جنگ و توپ باران منطقه ادامه دارد. با وجود بیانیه شورای امنیت اما همچنان بمباران توسط جنگندههای ترکیه ادامه دارد. ارتش سوریه باید به صورت جدی تر و با نیروی قوی تر به مسئله ورود پیدا کنند. گروههای مردمی بیشماری وابسته به ارتش وارد شدهاند اما لازم است سوریه با نیروی ارتشی وارد منطقه شود و از عفرین دفاع کند.»
این مقام کرد پیشروی ارتش ترکیه و گروه های مسلح سوری تحت امرش را ناچیز دانست و گفت: «ارتش ترکیه تعدادی از روستاهای مرزی را اشغال کرده است که تعدادی از این روستاها در محدوده شهر عفرین قرار دارند. اما این روستاها در جبهه جنگ هستند، طوری نیست که ارتش ترکیه ادعا کند ما این روستاها را آزاد کردیم یا اشغال شان کردیم.»
نوری محمود دربارۀ عدم پایبندی ترکیه به آتش بس پیشنهادی شورای امنیت سازمان و ادامۀ حملات این کشور و متحدانش به کانتون کردنشین عفرین تصریح کرد: «قطعنامه آتشبس شورای امنیت بسیار به جا بود و باید زودتر از اینها و قبل از این که جنگ در عفرین شروع شود، این قطعنامه توسط جامعه بین الملل و شورای امنیت صادر می شد. اما با این وجود از زمانی که این قطعنامه صادر شده است ارتش ترکیه و تروریست های وابسته به آنها هیچ اهمیتی به این قطعنامه و حقوق بین الملل نداده اند. گروه های وابسته به ارتش سوریه وارد شدهاند و از دیشب تا صبح امروز جنگ در عفرین دوام داشته است. حالا نمیدانیم بعد از ۷۲ ساعت چه اتفاقی رخ خواهد داد. ما هم منتظر هستیم تا ببینیم سازمان ملل ما را در نظر داشته باشد. ما متعهد به این قطعنامه هستیم و از همه میخواهیم که به این قطعنامه پایبند باشند تا آرامش به سوریه بازگردد و برای اینکه همه جناح های درگیر در داخل سوریه بتوانند مشکل سوریه را به صورت مسالمت آمیز حل کنند باید به این قطعنامه پایبند باشند. اما ارتش ترکیه به اشغال و زورگویی خود ادامه می دهد و باور نمی کنم هیچ تعهدی به این قطعنامه و حقوق بین الملل داشته باشد. به دروغ می گویند که داعش در داخل عفرین مستقر است و به آنها حمله میکنیم. اما افراد داعش در زندان های عفرین وجود دارند و شاید ترکیه میخواهد آنها را آزاد کند. علاوه بر آنها تروریستهای وابسته به القاعده و جبهه النصره نیز در زندانهای عفرین هستند.»
وی دربارۀ نقش روسیه و آمریکا در وضعیت کنونی و آیندۀ عفرین و سوریه نیز گفت: «این منطقه توسط روسیه پرواز ممنوع اعلام شده است. اما در مسئله عفرین عواملی مانند گاز طبیعی، گلوگاه استانبول، گمرکات ترکیه و بسیار دیگری از عوامل باعث بیتوجهی روسیه شده است. در معاهده لوزان نیز مانند یک مسئله اقتصادی به این منطقه نگاه کردند. روسیه با آن عظمت و وسعت باید مدافع حقوق اقوام و ملت ها باشد که متاسفانه می بینیم روسیه از این رویه دور شده و لازم است به روال سابق خود بازگردد. با آمریکا نیز که در دیرالزور روزها در حال جنگ است، به این توافق رسیدیم که یکپارچگی و صلح را به سوریه بازگرداند. اما با این وجود آمریکا در خصوص عفرین موضعی نگرفته است. آمریکا باید در مقابل ناتو که به جنگ با ما آمده و در واقع با این کارش حیات دوبارهای به داعش می بخشد و سوریه را دچار مشکلات زیادی کرده موضع بگیرد و با نفوذی که در ناتو دارد این جنگ را تمام کند.»
نظر شما