به گزارش کرد پرس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری کردستان، حسین فیروزی در نخستین همایش استانی همیاری و مشارکت در پیشرفت و آبادانی، معرفی و تجلیل از مخترعین و نخبگان حوزه فعالیتهای روستایی که در محل سالن همایش سازمان تبلیغات اسلامی استان کردستان برگزار شد، گفت: شاه بیت توسعه، مشارکت همگانی در آبادانی کشور است. اگر همه ما بخشهای مختلف را در عرصه عمل همیاری کنیم تا به اجماع فکری و نظری برسیم قطعا توسعه میسر میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری کردستان گفت: امنیت کالای بسیار ارزشمند، پرقیمت و پرهزینه و گرانبهایی است که در منطقه پرآشوب خاورمیانه به دلیل ویژگی خاص منطقه و رابط ارتباط دهنده قارههای مختلف دنیا که همواره مورد طمع و در واقع کانون توجه دنیای سلطه بوده مورد توجه و قابل بحث است.
فیروزی تصریح کرد: امروزه وضعیت مردم سوریه، کشتار مردم بیپناه این منطقه به دلیل دخالتهای قدرتهای فرامنطقهای از سر خودخواهی و زیادهخواهی در این منطقه به نام دموکراسی و حقوقبشر و متاسفانه با نام امنیت حضور پیدا کردهاند و این سلطهگران امنیت و آرامش مردم را سلب کردهاند.
وی افزود: نظام جمهوری اسلامی در قلب این منطقه بحرانزده حضور دارد، امروز امنیتی که در کشور ما ایجاد شده در دنیا مثالزدنی است آن هم در منطقهای که اطراف آن کانون بحران، ناامنی و تنش است.
فیروزی بیان کرد: سپاه نقش کمنظیری در تامین امنیت و توسعه کشور ایفا میکند که همه ما قدردان زحمات این عزیزان هستیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری کردستان خاطرنشان کرد: در روستاهای استان کردستان اقدامات عمرانی زیادی از جمله گازرسانی، بهرهمندی از آب شرب و برق انجام شده که امیدواریم این امر همچنان تداوم یابد.
فیروزی با بیان اینکه در ارتباط با راههای روستایی و جادههای استان تاکنون خروجی خوبی داشتهایم، افزود: باید در روستاها علاوه بر اقدامات زیرساختی فعالیتهای سرمایهگذاری ایجاد شود تا با تلفیق این دو حلقه سرمایههای بزرگ اقتصادی منجر به ایجاد شغل در روستاها شود.
همپا یک رویداد کارآفرینی روستایی
معاون اقتصاد و معیشت قرارگاه پیشرفت و آبادانی استان کردستان هم گفت: همپا یک رویداد کارآفرینی روستایی به منظور کمک به رشد، توسعه و توانمندسازی نخبگان و کارآفرینی روستاییان در زمینههای مختلف است.
علی ویسی اظهار کرد: این همایش به عنوان یک طرح ابتکاری برای اولین بار در کشور اجرا میگردد و در سال آینده به عنوان همایش ملی همپا و با گستردگی موضوعی و جغرافیایی در سطح ملی با همکاری دانشگاههای استان کردستان برگزار خواهد شد.
وی به برنامههای حوزه اشتغال قرارگاه پیشرفت و آبادانی استان کردستان گریزی زد و افزود: برنامههای اجرایی شامل اجرای پروژه اشتغال و کسب و کار روستایی با رویکرد تقویت زنجیره ارزش محصولات در ۴ دهستان، سرمایهگذاری مشارکت با بنیاد برکت و اجرا و توسعه خوشه فرش دستبافت بیجار و صنایع دستی اورامان است.
به گفته این مقام مسوول، همپا یک رویداد کارآفرینی روستایی به منظور کمک به رشد، توسعه و توانمندسازی نخبگان و کارآفرینان روستایی در زمینههای اختراعات و ابتکارات، دستاوردها، نوآوریها و ایدههای کارآفرینانه است.
ویسی برنامههای حوزه اشتغال قرارگاه پیشرفت و آبادانی کردستان را، مطالعات تحلیل زنجیره ارزش محصولات منتخب روستایی، برگزاری نمایشگاه و بازار عرضه محصولات روستایی، تشکیل صندوقهای قرضالحسنه روستایی و رویداد کارآفرینی روستایی همپا عنوان کرد.
وی دلایل اجرای همپارا احصاء و شناسایی طرحها و ایدههای بومی و کارآمد روستایی که به علت عدم فراهم بودن شرایط مناسب امکان عرضه نداشتند اعلام کرد و افزود: ایجاد انگیزه و افزایش روحیه جوانان و نخبگان روستایی در راستای استفاده از منابع و شرایط بونی برای پیشرفت و آبادانی منطقه خود ، به نمایش گذاشتن استعدادها و مزیتهای انسانی مناطق در سطح استانی و ملی و ایجاد ارتباط بین ایده و سرمایه و فراهم نمودن شرایط مناسب برای توانمندسازی نخبگان روستایی را از دیگر اهداف این طرح عنوان کرد.
ویسی به محورهای همپا اشاره کرد و گفت: تولیدات روستایی، کشاورزی، صنایع و دامپروری، گردشگری و توریسم روستایی و هنرهای بومی و محلی، عمران و معماری روستایی، بازاریابی فرش و برندسازی محصولات روستایی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، مشاغل خرد و خانگی، صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی، استفاده از انرژیهای نو و بهینهسازی مصرف سوخت و منابع آب از جمله محورهای مهم همپا است.
نظر شما