انتخاب های محدود کُردها در عفرین

سرویس جهان- محاصره شدن نیروهای کرد سوریه در عفرین از سوی ارتش ترکیه و شورشیان ارتش آزاد سوریه و سکوت قدرت های غربی و حتی روسیه و آمریکا در این مورد، کردها را وادار کرده است بار دیگر به تنها انتخاب خود یعنی دولت مرکزی سوریه تکیه کنند.

به گزارش کردپرس، نزدیک به دو ماه از تهاجم همه جانبه ارتش ترکیه با کمک شورشیان ارتش آزاد سوریه از گروه های اپوزیسیون این کشور به منطقه تحت کنترل کردها در عفرین می گذرد. روسیه و آمریکا که خود را حامیان کردهای سوریه می دانستند نه تنها کاری برای کردها نکردند بلکه دانسته و یا نادانسته با اقدامات خود کردها را با تنش بیشتری روبه رو کرده اند. آمریکا تا جایی پیش رفته است که از زبان سخنگوی وزارت خارجه اش می گوید چون نیروهای ما در عفرین حضور ندارند نمی دانیم در آنجا چه می گذرد.

روسیه هم که کردهای سوریه پیشنهاد این کشور را در مورد واگذاری کنترل عفرین به دولت سوریه در آستانه تهاجم ترکیه به این منطقه کردنشین رد کرده بودند در برابر حملات ترکیه به این منطقه سکوت کرده است. جامعه بین الملل و از جمله آمریکا و فرانسه و دیگر کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل هم که قطع نامه ای را برای برقراری آتش بس در سوریه به مدت 30 روز تصویب کرده و بر اجرای آن در عفرین نیز تاکید کرده اند نتوانسته اند و یا نخواسته اند تهاجم ترکیه را متوقف کنند.

سکوت کشورهای غربی در برابر تهاجم ترکیه به عفرین حتی صدای روزنامه نگاران و فعالان کشوهای غربی را نیز در آورده است. جرمی آندره خبرنگار فرانسوی که به تازگی از عفرین بازگشته نسبت به وخامت اوضاع در عفرین هشدار داده است. وی اشاره کرده است که اگر اقدامی صورت نگیرد حمام خون به راه خواهد افتاد.

این روزنامه نگار فرانسوی از عدم پوشش تحولات عفرین از سوی رسان ههای غربی هم به شدت انتقاد کرده است زیرا به گفته وی، شبکه های تلویزیونی غربی که در زمان نبردهای رقه، موصل و دیگر شهرها در زمان تهاجم ائتلاف به داعش به صورت گسترده به انعکاس اخبار و تحولات می پرداختند در مورد عفرین فقط در کنار نیروهای ترکیه به انتقال گزارش و اخبار در مورد عفرین می پردازند.

دیده بان حقوق بشر سوریه هشدار داده است با ادامه محاصره عفرین سرنوشت یک میلیون نفر ساکن در این منطقه با ابهام روبه رو است. اما نیروهای کرد سوریه که با تهاجم یکی از ارتش های بزرگ ناتو روبه رو هستند و آمریکا و روسیه نیز از حمایت آنها خودداری می کنند، انتخاب های زیادی پیش رو ندارند.

الهام احمد از مقامات ارشد کرد سوریه که خود نیز اصالتا اهل عفرین است ضمن انتقاد از عدم حمایت غرب، «سکوت جامعه جهانی» را «منزجر کننده» توصیف می کند. به نظر وی تنها انتخاب پیش روی کُردها کنار آمدن با دولت سوریه است.

الهام احمد به روزنامه واشنگتن پست گفته است:« ما آماده مذاکره با دولت سوریه برای حل اختلافاتمان هستیم. عفرین به حمایت هرکسی که توان آن را دارد نیازمند است.»

آسوشیتدپرس نیز با اشاره به وجود بازیگران متعدد در صحنه بحران سوریه و عدم توجه به محاصره شدن کردها در عفرین می نویسد گرفتار شدن کردها در عفرین اهرم قدرتمندی در اختیار دولت سوریه در برابر اداره خودگردان کردی در سوریه قرار می دهد زیرا قدرت های جهانی مشغول افزایش نفوذ خود در سوریه هستند و با کردها کاری ندارند.

موتلو چیویراوغلو تحلیل گر کُرد مسائل سوریه نیز معتقد است در حال حاضر ممکن است دمشق تنها انتخاب ممکن برای کردها باشد.

وی به واشنگتن پست گفت: « کردهای سوریه انتخاب های خوبی در اختیار ندارند آنها فقط می توانند از میان بد، بدتر و بدترین انتخاب کنند.»

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 55397

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha