به گزارش کردپرس، این روزها در کشور؛ موضوع انفلوانزای پرندگان از بحث های داغ همه خانواده هاست و نگرانی های را در حوزه سلامت و بهداشت ایجاد کرده است.
اگرچه این بیماری از طریق خوردن گوشت پخته پرندگان انتقال نمی یابد زیرا ویروس مولد آن در دمای 50 درجه از بین می رود اما این باعث نشده که ترس و واهمه گرفتار شدن به این بیماری از جامعه رخت بربندد.
هفته گذشته علیرضا اکبر شاهی مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان دامپزشکی کشور، در نشستی خبری با اشاره به تعداد واحدهای درگیر آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و جمعیت مرغ های معدوم شده، طی ۶ ماه دوم سالجاری تاکنون اظهارداشت: هم اکنون ۲۲ استان کشور درگیر این بیماری هستند و در مجموع ۵۸۰ کانون طی این مدت آلوده به ویروس آنفلوانزا شده است.
وی با بیان اینکه تا امروز ۲۵ میلیون و ۱۴۰ هزار و ۱۸۷ قطعه طیور بر اثر این بیماری معدوم شده است، افزود: ۴۵۲ کانون مربوط به واحدهای صنعتی، ۱۱۷ کانون مربوط به واحدهای بومی و روستایی و ۱۱ کانون مربوط به پرندگان وحشی بوده است.
بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان مهار نشده است
امروز علی اکبری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، در خصوص مهار بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان، اظهار داشت: بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان نهتنها مهار نشده بلکه در ماههای اخیر روبه افزایش بوده و سازمان دامپزشکی به دنبال اجرای طرح واکسیناسیون است.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی به دنبال واردات داروی موثر برای جلوگیری از شیوع بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان است، گفت: در آخرین جلسه و مراجعهای که رئیس سازمان دامپزشکی کشور به کمیسیون کشاورزی مجلس داشت اعلام کرد بهدنبال گرفتن مجوز برای واردات واکسن هستند، که به نظر نمیرسد در این زمان کوتاه اقدامی را شروع کرده باشند.
نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم و گرمه در مجلس شورای اسلامی، که با خانه ملت گفت و گو می کرد، با اشاره به اینکه به احتمال زیاد واکسیناسیون آنفولانزای پرندگان در سال آینده آغاز میشود، ادامه داد: این بیماری بهعنوان یک تهدید همچنان باقی است و آثار آن بر تولید محصولات مرغ تخمگذار در کشور مشهود بود، این بیماری یک عامل خطرزا برای انواع پرندگان است که میتواند مرغ گوشتی را نیز تهدید کند.
نظر شما