به گزارش کردپرس، هوال ابوبکر استنادار استان سلیمانیه اقلیم کردستان در نامه ای به هیئت وزیران اقلیم کردستان هشدار داده است که اگر وضعیت کنونی ادامه یابد، کیان سیاسی اقلیم کردستان نابود خواهد شد و خطر ایجاد دو اداره ای جدی است.
استاندار سلیمانیه که وابسته به حزب جنبش تغییر می باشد در ادامه آورده است: وضعیت کنونی وضعیتی نا آرام، بی ثبات، بحرانی و پیچیده و خطرناک می باشد. این وضعیت تبلور مشکلات و مسائل لاینحل 26 سال گذشته است. وضعیت بحرانی کنونی، نتیجه مدل شکست خورده حزبی کردن نهادهای دولتی و تغییر شهروندان به آواره و میهمان داخلی و تغییر کارمند به کادر حزبی و پادگانی کردن جامعه و بر هم زدن شیرازه امنیت و ثبات اجتماعی و تثبیت مدل امنیتی و به هدر دادن سرمایه ها و درآمدهای ملی می باشد.
در ادامه نامه هوال ابوبکر، آمده است: اعتماد و تعهد و هم افزایی در میان شهروندان و حکام و نهادهای دولتی در پایین ترین سطح ممکن است. خدمتگزاری و تامین اساسی ترین نیازهای زندگی ، فرصت های اشتغال و پرداخت حقوق ماهیانه کارمندان و وضعیت بازار اقتصادی و سرمایه گذاری و تامین بودجه پروژه ها در بدترین وضعیت ممکن می باشند.
استاندار سلیمانیه تصریح کرده است: حوزه های اصلی همچون آموزش و پرورش و آموزش عالی و بهداشت و پلیس و امنیت و کشاورزی، به طور کامل به فراموشی سپرده شده اند و هیچ اعتمادی به بانک و سیستم اداری و مالی باقی نمانده است؛ صنعت بیمه در هیچ حوزه ای مشاهده نمی شود و شهروندان در هر یک از این حوزه ها دچار مشکل شوند، نابود خواهند شد.
هوال ابوبکر، مدیریت اقلیم کردستان را مورد انتقاد شدید قرار داده و تاکید کرده است: دولت اقلیم کردستان به منشا بحران ها تبدیل شده است و نه جایی برای حل بحران ها. نبود برق و آب و سوخت و فقر، وضعیت و شرایطی را ایجاد کرده است که مسئولیت های مربوط به آموزش و توسعه و دیگر وظایف به عهده خود شهروندان بیفتد.
وی به مسئله عدم پرداخت حقوق کارمندان اقلیم کردستان که به بحرانی بزرگ تبدیل شده است، اشاره داشته و نوشته است: حقوق ماهیانه شهروندان چنان کاهش یافته است که تبدیل به تهدیدی جدی برای امنیت اجتماعی و امنیت تک تک شهروندان شده است، در مقابل نیز مالیات ها و عوارض و جریمه ها چنان افزایش یافته اند که نه تنها فقرا بلکه ثروتمندان نیز قادر به پرداخت آن ها نیستند.
استنادار سلیمانیه به سرنوشت نامعلوم درآمدهای داخلی اقلیم کردستان اشاره کرده و می گوید: در عین حال، درآمدهای داخلی برای خدمات رسانی به شهروندان هزینه نمی شود و بخش اعظم آن ها در اختیار شخصیت های حزبی قرار می گیرند و یا این که فقط آن ها هستند که حق هزینه کردن این درآمدها را دارند.
هوال ابوبکر در بخش دیگری از این نامه، تهدیدهای جدی علیه اقلیم کردستان را در پنج بند زیر برشمرده است:
1: تقابل میان نیروهای مسلح و تظاهرات کنندگان.
2: آغاز جنگ داخلی.
3: دو اداره ای در سطح تشکیل دو اقلیم مستقل.
4: بازگشت حاکمیت دولت مرکزی به اقلیم کردستان.
5: تحمیل نیروی نظامی حزب دمکرات و اتحادیه میهنی کردستان در مناطق تحت کنترل این احزاب.
استاندار سلیمانیه در پایان، عواقب عدم حل و فصل فوری مشکلات و بحران ها را این گونه برشمرده است:
1: حوزه های خدماتی، اقتصادی و دارایی و اداری و قانونی و اجتماعی به طور کامل با بن بست و توقف مواجه خواهند شد.
2: سلطه نظامی – حزبی بر شهرها ادامه خواهند یافت و نهادها و سازمان های دولتی و مبارزات مدنی و حاکمیت قانون از معنا تهی خواهند شد.
3: تقابل و خشونت ها گسترش خواهند یافت و منشا آن نیز گرسنگی، نبود عدالت و عدم پرداخت حقوق و بیکاری و نبود هیچ فرصتی و همچنین شکست مدل حزبی – امنیتی و نه دولتی – مدنی است.
4: وضعیت موجود، سمت و سوی تقابل و وقوع جنگ داخلی و خشونت های اجتماعی به خود گرفته است و با چنین شرایطی، آن چه که در معرض خطر قرار می گیرد، امنیت اجتماعی و سیاسی است.
5: اقلیم کردستان با خطر جدی دو اداره ای و تشکیل دو اقلیم قرار خواهد گرفت.
6: حاکمیت دولت مرکزی عراق به اقلیم کردستان بازخواهد گشت و دیگر یک کیان سیاسی تحت عنوان اقلیم کردستان باقی نخواهد ماند.
در پایان این نامه آمده است: به نمایندگی از تمامی شهروندان استان سلیمانیه که با نماینده بخش عظیمی از اقشار و طبقات آن ها دیدار و گفتگو کرده ام، این نامه را تقدیم کرده ام. خواستارم با قدرت منطق و اقدامات خیرخواهانه و شجاعانه؛ امید، عدالت، آزادی، صلح، رزق و روزی و زندگی و آبادانی و آرامی و امنیت و اعتماد و حاکمیت قانون را به سرزمینمان بازگردانید.
شایان ذکر است که پیشتر نیچروان بارزانی نخست وزیر اقلیم کردستان در پیام نوروزی تاکید کرد برخلاف آن چه که عده ای می گویند اقلیم کردستان در پرتگاه فاجعه نیست و آینده ای خوب و حل مشکلات انتظار آن ها را می کشد.
نظر شما