به گزارش کردپرس، کشور کانادا اگرچه در مبارزه کردهای عراق با داعش سلاح و مهمات در اختیار آنها نگذاشت اما نیروهای مستشاری این کشور که در اربیل مستقر هستند از سال 2014 تا پایان جنگ با داعش در 2017 به آموزش نیروهای پیشمرگ پرداخته و در خطوط مقدم نبرد نیروهای پیشمرگ را هدایت می کردند. نیروهای کانادا حتی در در نبردهای کرکوک و شنگال به صورت مستقیم با نیروهای داعش به تبادل آتش پرداختند.
اما اقدام کردهای عراق به برگزاری رفراندوم و پیامدهای فاجعه بار آن برای کردها که درگیری نظامی میان اربیل و بغداد را در کرکوک نیز به دنبال داشت، باعث شد کانادا نسبت به همکاری نظامی خود با کردها تجدید نظرکند. این کشور پاییز گذشته در واکنش به تشدید تنش میان اربیل و بغداد بر سر استقلال طلبی کردها، همکاری نظامی نیروهای مستشاری خود با نیروهای پیشمرگ را تعلیق کرد، تعدادی از نیروهای خود را از عراق بیرون برد و کمک نظامی را که بعد از گذشت دو سال قرار بود در اختیار اقلیم کردستان بگذارد مسکوت گذاشت.
بر اساس اظهارات مقامات وزارت دفاع کانادا، این کشور تعداد نیروهای مستشاری خود را از 210 نفر به 120 نفر کاهش داده و هنوز تصمیمی قطعی درباره از سرگیری همکاری نظامی با اقلیم کردستان عراق نگرفته است.
بایرن فورلانگ سخنگوی وزارت دفاع کانادا به شبکه سی بی سی این کشور گفته است پیشنهادهایی درباره نحوه همکای کانادا به کردها ارائه شده است اما دولت هنوز درباره ادامه همکاری مردد است. وی گفته است دولت کانادا نسبت به تمدید ماموریت متعهد شده است اما هنوز تاریخ دقیقی برای تمدید ماموریت نیروهای کانادا در اقلیم کردستان تعیین نشده است.
مقامات وزارت دفاع کانادا و برخی کارشناسان سیاسی این کشور با اشاره به سابقه تلاش های کردهای عراق برای جدا شدن از این کشور، معلق شدن همکاری نظامی اوتاوا با اربیل را به همین تلاش های استقلال طلبانه نسبت داده و گفته اند دولت کانادا نمی خواهد فعالیت های نظامی این کشور در عراق به تشدید تنشها میان اربیل و بغداد و یا تجزیه این کشور منجر شود.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما