انتقاد قطب الدین صادقی از وضعیت سالن تئاتر مهاباد

سرویس آذربایجان غربی- دکتر قطب الدین صادقی نویسنده، کارگردان و بازیگرنام آور سینما و تلویزیون از وضعیت سالن تئاتر شهرستان مهاباد به شدت انتقاد کرد

به گزارش خبرنگار کردپرس، دکتر صادقی (۷ فروردین) در مراسم بزرگداشت روز جهانی تئاتر و 30 سالگی انجمن هنرهای نمایشی مهاباد ضمن تبریک این روز افزود: دیالوگ رکن بزرگ دموکراسی و نقد که یکی از مهمترین ویژگی های هنر نمایشی است که با شکل گیری آن تئاتر به حوزه مسائل اجتماعی راه یافت و توانست در امور اجتماعی با دید انتقادی وارد شود و نقش عمده ای در بیداری جوامع داشته باشد.

وی ضمن بیان تاریخچه شکل گیری تئاتر گفت: تئاتر ریشه تاریخی و اسطوره ای دارد. ساسانیان دولتمردانی بودند که مخالفان خود را در حکومت بر نمی تافتند، اما در شاهنامه فردوسی حکومت پانصد ساله آنها به 9 بیت شعر خلاصه شده است. امروزه نیز این فرهنگ غرض ‌ورزی و تنگ نظری هنوز بخشی از فرهنگ ماست که برای تصحیح آن به هنرهای نمایشی و خرد جمعی احتیاج داریم.

صادقی تاکید کرد: هنر نمایشی ظرف حیرت انگیزی برای پرسش های بزرگ است که در طول تاریخ بزرگترین پرسش های فلسفی را هنر نمایشی در خصوص خدا، مرگ، آزادی، خوشبختی و.. مطرح کرده است و هنوز هم جذابیت سارتر و کامو در بعد فلسفی و برشت، شکسپیر و موریه در خصوص غنای اندیشه باقی است.

وی ادامه داد: هنر نمایشی مادر سایر هنر ها در پاریس هر شب ۶0۰ نمایش اجرا می‌شود و در روز نیز هزار فیلم اکران می گردد. اما مطابق آمار موجود در استان کردستان 2 هزار مسجد وجود دارد و در مقابل ۱۴ تالار ساخته شده است ما برای گفتمان نوین بسیار فقیریم در حالی که در جهان مدرن زندگی می کنیم و با این وضعیت توان مقابله با جهان مدرن را نداریم.

صادقی مفهوم شهر را در تولید فرهنگ و هنر دانست و گفت: ما تولید گفتمان نداریم و این مهم از طریق فرهنگ حاصل می شود اگر در مهاباد هر شب نمایش اجرا نشود نمی‌توان عنوان شهر را به آن اطلاق کرد. ما به خود ستم کردیم زیرا بستربرای دخالت بیگانگان آماده شده چرا که آنها تکنولوژی پیشرفته دارند و ابزار آن را نیز در اختیار دارند اما ما در چه جایگاهی قرار گرفته ایم؟!

وی افزود: مشکل ما این است که هنوز یاد نگرفته ایم چگونه باید در شهر زندگی کنیم. عدم تولید فرهنگ باعث شده زندگی ما در شهر تنها غریزی باشد. فرهنگ و هنر وجه متمایز زندگی و تمدن شهری است و با توسعه احساسات، عواطف و اندیشه ها از طریق هنر می توان جلوی جنگ و خشونت را گرفت. در شهرها آدم ها تنها هستند و یکی از مهمترین درمان تنهایی آدمها هنر و فرهنگ است و راه آشتی انسان با جمع از طریق گفتمان های جدید و نو و هنر امکان پذیر است

صادقی با انتقاد از وضعیت سالن نمایش مهاباد گفت: با توجه به سابقه درخشان چند هزار ساله تمدن در مهاباد آیا سالن نمایش مهاباد باید چنین وضعیتی داشته باشد. همکاری همه مسئولین و سازمانهای مردم نهاد در این راه ضروری است در واقع با وجود فرهنگ و هنر زمین شایسته زندگی خواهد بود.

در این مراسم از سوی شورای اسلامی شهر و شهرداری مهاباد نشان شهروند افتخاری به دکتر قطب الدین صادقی نویسنده، کارگردان و بازیگر سینما وتلویزیون اعطا شد.

کد خبر 56239

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha