به گزارش کرد پرس، علیرضا رفیعیپور که برای بازدید از کشتارگاه صنعتی سنندج به استان کردستان سفر کرده است در حاشیه این بازدید با بیان اینکه ارایه گوشت سالم بهداشتی و تحت بازرسی قبل، حین و بعد از کشتار از اهداف احداث این کشتارگاه است، گفت: کشتارگاه سنندج، جزو کشتارگاههایی است که از نظر تجهیزات، امکانات و پرسنل کشتارگاه و فنی و تخصصی دامپزشکی مستقر در کشتارگاه تلاش میکنند که بیماریها اگر در دامی باشد، شناسایی شود و گوشت خروجی از این مرکز سالم، بهداشتی و باکیفیت باشد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: در سال گذشته بیش از 12 میلیون راس دام در کشور کشتار شده است که در مجموع بیش از 3 میلیون کیلوگرم آن از چرخه مصرف خارج شده است.
وی افزود: مهمترین موضوع سفر به کردستان، ارزیابی اقدامات مرتبط با سلامت جامعه و صیانت و حراست از جمعیت دامی است و چون کردستان یک استان مرزی است کارهای بهداشتی و قرنطینهای در این استان به بحث سلامت کل کشور کمک میکند.
خسارت زیاد آنفولانزای پرندگان
وی با بیان اینکه در زمینه آنقلوآنزای پرندگان، ایران و بسیاری از کشورهای دنیا به این بیماری خطرناک مبتلا شدند، گفت: خسارت زیادی به کشور ما و خیلی از کشورها وارد شد ولی با افتخار میتوانم بگویم که بسیاری از استانها هم توانستند این بیماری را کنترل کنند و با مبارزهای که انجام شد، این بیماری در حد اندک و آن هم در محلهای نگهداری سنتی طیور بود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور خاطرنشان کرد: در سال 95 بیش از 9 هزار و 700 کانون بیماری، هم مشترک بین انسان و دام و هم دامی مثل لمپیاسکین، تب برفکی، آبله و تب مالت و سیاه زخم یا شاربن در کشور وجود داشت که در سال گذشته تعداد این کانونها به 6 هزار و 500 کانون رسید.
رفیعیپور یادآوری کرد: همچنین بیش از 18 درصد کاهش بیماریهای دامی در تمامی حوزهها اتفاق افتاد و این نشان میدهد که همه دستگاههای متولی در حوزه سلامت، خدمت به حوزه سلامت دام و ارگانها کار خود را به نحو احسن انجام دادهاند.
وی اضافه کرد: وظیفه دامپزشکی سلامت بهداشت فراوردههای خام دامی و گوشت است که در این زمینه به نحو مطلوب تلاش میکند و اگر از دانشگاه علوم پزشکی هم سوال شود کاهش بیماریهای مشترک بین انسان و دام، ناشی از اقدامات دامپزشکی را عنوان میکنند.
وی همچنین گفت: رسانهها هم در خصوص مسائل مربوط به سلامت مردم موجب شده است که مردم هم با دامپزشکی همراه شوند و این به جلوگیری از مشکلات بیماریهای دامی، کاهش تولید و زیانده بودن اقتصاد در حوزه تولید دامی کمک میکند.
دامپزشکی توفیق دارد در مناسبتهای ملی و مذهبی طرح تشدید نظارتی را اعمال میکند که این طرح طی هر سال حداقل بیش از دو میلیون نظارت را با یک جمعیت بالایی از همکاران انجام دهیم که ما طی 20 روز از 25 اسفند تا 15 فروردین با بیش از هزار و 400 اکیپ نظارتی و بیش از دو هزار اکیپ بازرسی در شهرستانها انجام میشود که همیشه باعث شده بیش از یک میلیون کیلوگرم فراورده خام دام از گوشت مرغ تا گوشت قرمز، عسل و شیرخام از چرخه دام خارج میشود.
وی عنوان کرد: در سال گذشته بیش از 12 میلیون راس دام در کشور کشتار شده است که که حدود یک میلیون و 200 هزار راس دام سنگین و مابقی دام سبک بوده است که در مجموع اینها بیش از 3 میلیون کیلوگرم آن غیرمصرف تشخیص داده شده است که این حجم محصول به سلامت مردم کمک میکند.
نظر شما