یکی از بازاریان مریوان در گفت و گو با خبرنگار کردپرس از مریوان اظهار کرد : در ابتدا دولت قرار بود از یکم فروردین ماه سالجاری تا 15 همین ماه فرصتی را به عنوان یک فرصت استثنائی در اختیار پیله وران و تجار و صاحب بار بگزارد تا بتوانند کالاهای آنطرف مر را وارد کشور کنند که متاسفانه این چنین نشد.
کریم درویشی افزود : متاسفانه گمرک همکاری برای ورود و خروج کالاهای انطرف مرز را انجام ندادذه و گاها برای خروج و یا ورود کالاها درخواست هزینه ای می کند که در توان مالی صاحب کالاها نیست و نمی توانند آن را پرداخت نمایند.
درویشی تصریح کرد : یکی از بزرگترین مشکلات تجار و صاحبان کالا تعرفه بسیار زیادی است که امروزه برای کالاها در نظر گرفته شده است و این تعرفه را بدلیل عدم توانائی مالی در پرداخت آنها نمی توانیم قبول داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد : مغازه داران مریوانی بدلیل عدم توانائی مالی نمی توانند حتی مبلغ برای یک کانتینر بار را بپردازند و این در حالی است که هزینه های موجود انچنان زیاد است که بارهای موجود در مرز انبار شده و منتظر ورود هستند.
کریم درویشی افزود : متاسفانه مدیرکل گمرک اذعان داشته است که تا بار وارد مرز نشود بدلیل این امر که تعرفه ای برای ان موجود نیست نمی توان نرخ ترخیص را تنعریف نمود و این در حالی است که همزمان با ورود کالا به مرز چنان تعرفه ای برای آن محسوب می گردد که در توان مالی ما نبوده و نمی توانیم آنها را بپردازیم.
درویشی با اشاره به این نکته که بارهائیکه پیشتر با یک میلیون تومان ترخیص میشده امروزه با 6 الی 8 میلیون تومان ترخیص می گردد اظهار کرد : تا این لحظه تنها چند بار محدود از مرز وارد شده است.
وی در پایان سخنان خود اظهار کرد : امید است که دولتمردان برای این امر تدابیری خاص اتخاذ نموده و با بازگشایی مرزهای کوله بری بتوانند صاحبان کالا را در وارد نمودن کالاهای خود از آنطرف مرز به داخل کشور یاری رسانند.
یکی از صاحبان کالا نیز با اشاره به تعرفه های بسیار زیاد ترخیص کالاها اظهار کرد : متاسفانه در روزهای اخیر تنها بارهای محدودی از مرزهای موجود وارد شده که آن هم پوشاک و پتو بوده است و دیگر کالاهای موجود که عمدتا کالاهای الکترونیکی هستند اجازه ورود ندارند.
مسعود دوستی بیان کرد : بسته شدن مرزها موجب کاهش ورود کالا به بازار شده و با توجه به افزایش هزینه ترخیص کالا قیمت این اجناس در بازار نیز با روند روبه افزایشی مواجه شده است و این امر روی کسبه اثرات بسیار مخربی داشته است چراکه میهمانان و مسافرانی که به قصد خرید کالا به این شهرستان حضور می یابند باید اجناسی را خریداری نمایند که نرخ انها با نرخ اجناس داخل شهرستانی که در ان مستقر هستند متفاوت باشد.
دوستی تصریح کرد : مسئولان می بایستی در تعین نرخ توان مالی و وضعیت بازار کسبه را در نظر گرفته لذا می طلبد از سوی مسئولین ذیربط ضمن کاهش تعرفه های موجود و نرخ ترخیص کالاها بازاریان را یاری رسانند.
وی اظهار کرد : بنابر گفته دولت قرار بود در 15 روز تمام اجناس و کالاهای انطرف مرز امروزه وارد کشور می شدند که متاسفانه هنوز این اتفاق نیفتاده و تنها یک روز از این فرصت باقی مانده است و این باعث ایجاد ضرر بسیار زیادی به بدنه بازار و کسبه خواهد شد.
مسعود دوستی تصریح کرد : امید است که مسئولان ذیربط برای وارد کردن کالاهای انطرف مرز ضمن اخذ تدبیری خاص بتوانند در تعرفه های موجود و همچنین در امر ترخیص کالاها برای بازاریان احترامی ویژه قایل باشند.
نظر شما