پیوند زیرساخت‌های گردشگری شهری و طبیعی در ایلام ناقص است

سرویس ایلام - برای دیدن یکی از جاذبه‌های گردشگری طبیعی استان لرستان حدود چهارصد کیلومتر رانندگی کردیم تا به آبشار سربیشه رسیدیم. طبیعت منطقه بسیار شبیه ایلام بود با این تفاوت که زیرساخت‌های حداقلی گردشگری در شهر خرم‌آباد و در محل آبشار سربیشه ایجاد شده بود ولی در استان ایلام هنوز هم ایجاد نشده است.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، بارها شنیده و نوشته ایم که استان ایلام عروس زاگرس است و نگین گردشگری طبیعی است اما به شرطها و شروطها؛ که داشتن زیرساختهای گردشگری شرط آن است.
مراکز شهری سکونتگاه های شهری از نظر فعالیت های گردشگری به دلایل متعددی چون مقصد، مسیر عبور و مراکز ارایه خدمات برای گردشگران از اهمیت بالایی برخوردارند. گردشگری که وارد استان ایلام می‌شود باید بتواند چنین خدماتی را از نواحی شهری استان دریافت کند و اصلاً آن نواحی شهری برایش دارای جاذبه باشد تا منجر به ماندگاری وی در محل و استفاده از طبیعت طبیعت زیبا و بکر استان، اماکن مذهبی و جاذبه‌های تاریخی شود. باید گفت که ظرفیت گردشگری طبیعی استان ایلام که این همه در اخبار و رسانه‌های محلی و نه ملی بازتاب دارد، در ارتباط مستقیم عملکردی با گردشگری شهری است.
به برکت حماسه اربعین ما شاهد ورود و خروج گردشگران زیادی در استان ایلام هستیم که ایلام را بیشتر به مسیر عبور رودخانه‌ای بدل کرده که در نهایت کف آن کمی خیس می‌شود. اگر مرکز استان و مراکز شهرستان‌های ما دارای امکانات زیرساختی مناسب و جاذبه‌های گردشگری نباشند، نه می توانیم از ظرفیت گردشگری مذهبی خود استفاده کنیم و نه از ظرفیت گردشگری مذهبی و تاریخی و دفاع مقدس خویش چرا که هیچ کدام از این موارد منجر به افزایش تمایل افراد برای ماندگاری در استان نخواهد شد. جدا از لفاظی‌های رسانه‌ای برخی مدیران، باید اذعان داشت که فقدان وجود زیرساخت های مختلف خدماتی، ارتباطی، رفاهی و غیره در سطح استان بویژه در مراکز شهری، به عنوان عاملی منفی در حال نقش آفرینی بوده و حجم ورود و جذب گردشگران و نیز مدت ماندگاری آنان را به گونه ای منفی تحت تاثیر قرار داده است.
در سال‌های اخیر حرکات خوبی در پارک چغاسبز ایلام از حیث احداث زیرساخت‌های حداقلی انجام شده و استاندار ایلام در فکر تهیه زیرساختهای لازم برای منطقه‌ی تفریحی دره ارغوان ایلام است اما باید توجه داشته باشیم اگر می‌خواهیم که استان ایلام با جاذبه‌های فراوان طبیعی و تاریخی خویش به عنوان مقصد گردشگران انتخاب شود بیش از پیش نیازمند تقویت و توسعه انواع ساختارهای زیربنایی هستیم تا گردشگران ضمن بازدید از جاذبه های اکوتوریستی از مواریث تاریخی و اماکن تفریحی شهرها هم بهره مند گردند و چند شب در استان اقامت داشته باشند. در صورت تقویت جاذبه های شهری، اثرات مثبت اقتصادی درخور توجهی را از حیث اشتغال و منابع ناشی از آن متوجه شهروندان خواهد شد.

یاسر بابایی

کد خبر 56856

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha