کردپرس - حمایت از کالای ایرانی شعار سال 97 است که توسط مقام معظم رهبری انتخاب شد، برای اینکه این شعار به عمل تبدیل شود و نتایج آن در جامعه ملموس شود باید افراد و قشرهای مختلفی در این راستا گام محکمی بردارند. این امر محقق نخواهد شد مگر اینکه از بالا و مرحله مرحله با اقداماتی که انجام می شود به کف جامعه برسد تا اثرگذاری بهتری داشته باشد.
اگر عملی کردن شعار سال بدون برنامه و پایه ریزی فقط مردم بخواهند آن را اجرا کنند خیلی زود شاهد فروکش کردن آن خواهیم بود و بعد از مدت کوتاهی به روال عادی باز خواهیم گشت. برای اینکه فرهنگ استفاده از کالای ایرانی در جامعه نهادینه شود باید کارهای عملی و اساسی انجام شود.
همانطور که مقام معظم رهبری بیان فرمودند "ما نسبت به اقتصاد ملی و تولید داخلی باید تعصب داشته باشیم" باید همه رده ها مدیریتی چه مستقیم و چه غیر مستقیم حمایت از کالای ایرانی را در دستور کار قرار دهند.
برای اینکه استفاده از کالای داخلی به یک مسئولیت اجتماعی تبدیل شود مستلزم فرهنگ سازی است. آموزش و پرورش با در اختیار داشتن جمعیت زیادی از جامعه و محوریت فرهنگ سازی می تواند نقش مهمی در این زمینه ایفا کند. حمایت از کالای ایرانی فرصتی برای اشتغال و حمایت از تولید کنندگان داخلی است که باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.
وقتی تاکید میشود روی خرید کالای ایرانی تعصب داشته باشید یعنی کمی نقصها و ضعف ها را نادیده بگیریم تا تولید کننده هم با حمایت ما بتواند کیفیت را ارتقا دهد. جهاد است دیگر، خیلی از ماها ادعای فدا کردن جان در راه آرمان های دین و کشور داریم کمی دقت در پول خرج کردن از جان دادن که سختتر نیست.
تولیدکنندگان هم نقش پررنگ تری از مصرف کنندگان دارند که اولا باید خلاقیت بیشتری بکار ببرند، از مواد مرغوب تر در تولیدات استفاده کنند و در نهایت محصولی با کیفیت و قیمت در خور شان ایرانی ها به بازار عرضه کنند. مردم در دوره ای اعتماد خود را نسبت به کالاهای ایرانی از دست دادند و همین موضوع سبب شد کالاهای بنجل چینی از تولیدات داخلی سبقت بگیرد.
چینی ها با در دست گرفتن بازار ایران روز به روز به کیفیت افزودند و در مقابل هم بخاطر عدم توانایی رقابت کیفیت کالای ایرانی پائین و پائین تر آمد تا جای که مردم با ترس یک کالای تولید داخل را خرید می کردند که بخشی از این موضوع به واردات سهل این کالاها به داخل کشور بر می گردد.
اگر همچون گذشته ورود کالاهای خارجی به داخل کشور به راحتی باشد بازهم نباید امیدی به ارتقای تولید کنندگان داخلی داشته باشیم. در مقابل هم نباید از شعار سال سواستفاده شود و تولید کنندگان مردم را مجبور به خرید کالاهای بدردنخور کنند در اینجا لازم است هیاتی نظارتی برای تحقق درست شعار سال تشکیل شود.
مدیران فروشگاه ها و مغازه داران و توزیع کنندگان نقش مهمی در این قضیه دارند. توزیع خیلی از محصولات با کیفیت ضعیف است و باعث شکست کار میشود. خیلی از ادارات ونهادها و اقشار مختلف فروشگاه ویژه خودشان دارند در گام اول میتوان از همین فروشگاهها شروع کرد و ضعف توزیع محصولات ایرانی را حل کرد. حتی در قالب پیام بازرگانی که نصف آنتن تلویزیون ما را گرفته میتوان مغازهها و فروشگاههایی که فقط محصولات ایرانی می فروشند به صورت ویژه معرفی کرد تا مردم در دسترسی به محصولات سردرگم نباشند.
برخی از فروشگاه ها از همین الان بر روی شیشه خود اطلاعیه زده اند که کالای خارجی داریم و تعدادی دیگر هم از میان 10 محصولی که برای فروش گذاشته است 9 عدد آن خارجی است. در تعطیلات مردم به شهرهای مرزی هجوم می برند تا کالای خارجی بخرند و یکی دیگر لوگوی حمایت از کالای ایرانی را به عنوان عکس پروفایل خود انتخاب می کند.
همه ما برای تخقق شعار سال 97 مسیر دشواری خواهیم داشت و روی سخنم با شما مسئولان محترم است که با امکانات این کشور به مقامی رسیده اید اگر در خریدهای خودتان تجدید نظر نکنید و همچنان دنبال کالاهای مارک و برند دار باشید برای مردم هم دل و دماغی برای حمایت از کالای ایرانی باقی نخواهد ماند.
یادداشت / هیوا محمدپور
نظر شما