به گزارش کردپرس، وی در ابتدا به زندگی مبارزاتی کردهای فیلی در ادوار مختلف تاریخی عراق و نیز مبارزات مرحوم "حبیب مامه کریم فیلی"، پدر و سایر اعضای خانواده خود اشاره کرد و گفت: اعتقاد دارم کردهای فیلی با پیشینه تاریخی که در عراق و نیز نقشی اساسی که در شکل گیری عراق نوین دارند، متمایزتر از گروههای دیگر که در عراق هستند، به خاطر اینکه کُردهای فیلی در عراق مشارکتهای مختلفی با گروههای شیعی و احزاب کُردستانی داشته و دارند، ویژگی آنها شیعه بودن و کُرد بودن میباشد و البته گروههایی از آنها نیز با احزاب مارکسیست همکاری داشتهاند به نحوی که می توان گفت که کردهای فیلی به صورتی فراگیر و فراقومیتی و فراجناحی در خدمت به دستاوردهای عراق نوین فعالیت داشته اندو در تاسیس اغلب احزاب عراقی و کردستانی بجز حزب بعث صدامی، همیشه میتوان حضور موثر چند کرد فیلی را دید.
به همین دلیل و متاسفانه، کردهای فیلی از تاسیس حزب بعث همیشه در مشکلات و محدودیتها بسر بردهاند. در دوران حسن البکر و سپس صدام در چند مرحله کردهای فیلی را کشتار و انفال، تبعید از زادگاههای خود به مناطق دیگر عراق و یا اخراج از عراق، محرومیت از داشتن شناسنامه و اغلب حقوق اجتماعی و مدنی و توقیف اموال شدهاند.
اینجانب در طی سالیان متمادی به عنوان کرد فیلی از حقوق آنها در دانشگاه و مجالس سیاسی و احزاب همیشه حامی عراقی آزاد و آباد با حقوق برابر برای همه شهروندان اعم از هر قومیت و هر مذهبی بوده ام کو برای احقاق حقوق قوم کرد فیلی عراق کوشش کرده ام.
در خاطر دارم رژیم عراق همیشه کردهای فیلی را در همه زمینهها محدود و در حاشیه قرار میدادند و آنها همیشه تحت نظر بودند و بارها کردهای فیلی را به بهانههای واهی به زندان میفرستادند.
در سالهایی که در دانشگاه در رشته مهندسی عمران درس میخواندم و زمانی که فارغالتحصیل شدم و به خدمت سربازی رفتم، همیشه تحت نظر بودیم و در خدمت سربازی هیچ وقت به ما سلاح نمیدادند و در کارهای خدماتی مشغول میکردند.
در سال 1972 در انتقال به موصل پدرم و خواهرم را به زندان فرستادند.
بعد از سقوط صدام، نیز همه کردهای فیلی در روند سیاسی عراق مشارکت داشته اند و بنده نیز، سالها با احزاب سیاسی و بخصوص مرحوم احمد چلبی همکاری داشتهام و سعی من در این بود که بتوانم برای کردهای خیلی مظلوم کاری انجام بدهم.
کردهای فیلی نفوذ و قدرت خارقالعادهای در کشور عراق داشتهاند ولی مشکلات زیادی از جمله مشکلاتی که در زمینه های مختلف اقتصادی، اجتماعی، قومیتی فراوان که بر آنها و در قالب جریانهایی همچون انفال و تعریب و تبعید و توقیف اموال و ... بر آنها تحمیل گردید، متاسفانه هنوز هم علیرغم از بین رفتن صدام، جایگاه در خور خود را پیدا نکرده اند فلذا ما باید سعی کنیم که چندین نماینده در پارلمان عراق داشته باشیم و با شجاعت بگویم کرد فیلی و عراقی هستیم، و باید در چهارچوب قوانین عراق متحد از گروههای کرد فیلی حمایت کنیم.
جوانان امروز ما خبر از مشکلات گذشته ما و تجارب تلخ تبعیضهای قومیتی و حزبی گذشته ندارند و تاریخ و رنجهای درگذشتکان کرد فیلی را برای آنان بازگو بکنیم تا عراقی پیشرفته تر و همدلتر و همصداتر را با آینده ای روشنتر برای خود بسازند.
من از سالهای 1962 م به دنبال فعالیت در مورد کردهای فیلی کردهام ولی امروز شرایطی ایجاد شد که بتوان از این فرصت استفاده کرده و با برنامهای که من به دنبال آن هستم تا سال 2022 بتوانیم خیلی از مسائل کرد فیلی را در عراق حل کنیم.
حدود 2 ماه است که کلمه تبعید (مهاجر) از اسم کرد فیلی عراق برداشته شده و من به عنوان نماینده مستقل و سایر شخصیتهای گروههای کرد فیلی در جای جای عراق و کردستان، در پی کسب کرسی پارلمان هستند و در قالب ائتلافهای مختلف نیز در تلاش هستند.
نحوه ثبت نام در انتخابات عراق: داشتن مدرک شهاده جنسینه یا شناسنامه ، پاسپورت و هویت، انتخابات در تاریخ 22/2/97 برگزار میگردد.
به نظر من، عمده برنامه ها و شعارهای انتخاباتی، باید در چهار محور زیر متمرکز باشد.
ورزش 2- زنان 3- مسائل اقتصادی 4- نیاز جوانان
کشور عراق برای حل مسئله خود نیاز دارد با دنیا ارتباط داشته باشد و مشکلات خود را با همسایگان و کشورهای عربی حل و فصل کند تا بتوان کشور مستقل آزاد و آباد داشته باشیم.
کردهای فیلی نیز به عنوان بخش موثری از جمعیت عراق، چه در عراق و چه در اقلیم ، به عنوان یک قوم واحد از هر طایفه و ایلی اعم از شیروانی و ملکشاهی و بدره ای و شوهان و کلهر و کرد و کوردلی باید وحدت خود را به منظور ورود چندین کرد فیلی به پارلمان عراق، بیش از پیش حفظ کنند تا صدای کرد فیلی نیز رساتر از قبل در عراق یکپارچه شنیده شود.
در پایان، این جلسه با ادای احترام و قرایت فاتحه برای 22 هزار شهید کرد فیلی و نیز تکریم شخصیت برجسته مرحوم حبیب "محمد کریم الفیلی" پدر "ئاراس فه یلی" و سکرتر ملامصطفی بارزانی، و آرزوی موفقیت برای نامزدهای کرد فیلی در انتخابات آتی مجلس عراق، خاتمه یافت.
یادآور می شود که به منظور حضور کردهای فیلی عراقی مقیم ایران، علاوه بر ایلام، در شهر تهران و سه حسینیه ی ایلامیهای مقیم تهران واقع در محلات پامنار و مسعودیه و دولت آباد، صندوقهای اخذ رای دایر میشود.
نظر شما