تردد 18 هزار مسافر از مرز باشماق در نوروز 97

سرویس کردستان- بر اساس اعلام اداره کل گمرکات استان کردستان در ایام نوروز امسال، 14هزار و 962مسافر ورودی و 3هزار و 731 مسافر خروجی و 809 خودرو از مرز باشماق تردد کردند که به نسبت سال گذشته شاهد 10 درصد رشد در این رویه بوده ایم.

به گزارش کرد پرس، آمار تردد مسافر از تنها مرز مسافری استان طی سال 96، 284هزار مسافر ورودی و 304هزارمسافر خروجی است که این شاخص هم نسبت به سال قبل از آن رشد 10درصدی مسافر ورودی و 11 درصدی مسافرخروجی را نشان می دهد.مرز رسمی باشماق مریوان در کردستان یکی از مهمترین مرزهای رسمی زمینی ایران با اقلیم کردستان عراق به شمار می‌آید که در سالهای اخیر، رتبه های خوبی در حوزه صادرات کالا به دست آورده است. از طریق این مرز محصولات مختلف داخلی به دست بازار هدف خارج از ایران می‌رسد.

تراز تجاری مثبت گمرکات استان کردستان

مدیر کل گمرکات استان کردستان با بیان اینکه حجم تجارت خارجی گمرکات استان کردستان در سال گذشته ،۳ میلیون و 858 هزار تن کالا به ارزش ۶ میلیار د و 154 میلیون دلار بوده است تراز تجاری استان را مثبت ارزیابی کرد و گفت: طی سال 96 ، بیش از 1 میلیون و 387 هزار تن کالا به ارزشی بالغ بر یک میلیارد دلار از گمرکات کردستان، باشماق و بازارچه مرزی سیرانبند بانه به خارج از کشور صادر شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال 95 از نظر وزنی رشد15 درصدی و از نظر ارزشی رشد 29درصدی داشته است.

بختیار رحمانی پور افزود: طی این مدت تشریفات گمرکی 705هزار تن کالای صادراتی به ارزش بیش از 499میلیون دلار از گمرکات استان انجام گرفته که به نسبت مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ارزش دلاری رشد 37 درصدی را داشته است.

وی افزود: در12 ماهه سال گذشته بازارچه سیرانبند بانه با رشد 243 درصدی ارزش دلاری سهم نخست میزان رشد صادرات را در بین گمرکات استان کردستان به خود اختصاص داده است.

رحمانی پور از رشد 78 درصدی ترانزیت خارجی مقصد از تنها مرز ترانزیتی استان و کسب رتبه دوم کشوری این مرز خبر داد و گفت: طی 12 ماهه سال گذشته 2 میلیون و 405 هزار تن کالا به ارزش بیش از 5 میلیارد دلار، ترانزیت ازمرز باشماق انجام گرفته که نسبت به سال گذشه از نظر وزنی 75 درصد و از نظر ارزش دلاری 70 درصد رشد داشته است.

مدیرکل گمرکات استان کردستان در ادامه بیان داشت: دراین مدت تشریفات واردات 66هزار تن کالا به ارزش 69 میلیون دلار از گمرکات استان انجام گرفته که رشد 83درصدی را در این رویه گمرکی شاهد هستیم.

به گفته بختیار رحمانی پور عمده ترین کالاهای وارداتی ضایعات آلومینیومی، ضایعات باطری ، سوختهای معدنی، ضایعات پلاستیک و ماشین آلات خط تولید است و به ترتیب کشورهای عراق، هند ، ترکیه ،پاکستان و هلند از حیث ارزش بیشترین سهم واردات به استان را در اختیار دارند.

وی عمده ترین گروه کالاهای صادراتی در این مدت را میوه های خوراکی، مصنوعات پلاستیکی، سبزیجات و میوه، محصولات لبنی عنوان نمود و گفت: محصولات کشاورزی با اختصاص 410هزار تن به ارزش 167میلیون دلار بیشترین سهم ارزشی صادرات کالا را طی این مدت داشته است.

رحمانی پور با بیان اینکه مهمترین کشورهای هدف کالاهای صادراتی گمرکات استان کردستان به ترتیب عراق، افغانستان، روسیه، یمن و پاکستان است افزود: با توجه به مرز مشترک با اقلیم کردستان عراق، این کشور مهمترین مقصد کالاهای صادراتی و وارداتی استان است و طی سال 96مقدار 700هزار تن کالا به ارزش 488 میلیون دلار به کشور عراق صادرات انجام شده است.

کد خبر 57155

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha