به گزارش کردپرس؛ با وجود اینکه نزدیک به 2 دهه از تبدیل صاحب به شهر می گذرد، اما همچنان با کمبودها و مشکلات زیادی در بخش زیرساخت ها مواجه است. برای بررسی این مشکلات گزارشی را تهیه نموده ایم که به شرح زیر از نظرتان می گذرد:
لزوم بهسازی معابر و خیابان ها
بهسازی معابر و خیابان های شهر صاحب یکی از خواسته هایی است که شهروندان مطرح می کنند، کاک علی می گوید: هنوز بسیاری از کوچه های صاحب اسفالت نشده و اسفالت خیابان ها نیز نیاز به ترمیم دارد.
شهروند دیگری نیز خواستار تامین روشنایی مناسب بلوار مولوی کرد (بزرگراه سقز- سنندج) و تسریع در ایجاد فضای سبز این بلوار شد.
ساخت المان های شهری
در بخش معابر و خیابان نیز، فعالان فرهنگی از شهرداری و شورای شهر درخواست دارند که نسبت به ساخت المان و زیباسازی میادین اقدام کنند.
کامل سونی دبیر انجمن دفاع از حقوق شهروندی ژیار صاحب با بیان مطلب فوق گفت: المان ها به فضاهای شهری هویت و جایگاه می دهند، که در این راستا از شورای شهر و شهرداری صاحب انتظار داریم المان ها و نمادهایی متناسب با ارزش های فرهنگی منطقه ساخته و در میادین نصب کنند و در این راستا می توانند از نمادهایی مانند قلعه زیویه، مفاخر فرهنگی این بخش مثل ماموستا ماموستا سیّد محمد صادق حسینی «هیبت» و...استفاده نمایند.
گله مندی از وضعیت فرهنگی شهر صاحب
وی در بخش دیگری از سخنان خود نبود سالن و زیرساخت های فرهنگی را از مهمترین مشکلات شهر صاحب بیان کرد و گفت: برای اجرای برنامه های عمومی با مشکل مواجه هستیم.
محمد فرج زاده مستندساز و فعال فرهنگی نیز می گوید: ادارات فرهنگی نظیر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی هیچ حضوری در شهر صاحب ندارند و از فعالیت های فرهنگی در این شهر حمایتی نمی کنند و کلیه برنامه ها بصورت خودجوش توسط فعالان فرهنگی و هنری اجرا می شود
وی افزود: لازمست از همکاری شهرداری و شورای شهر در این راستا تقدیر نماییم، اما تنها سالن اجتماعات موجود در صاحب متعلق به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که متاسفانه مسئول آن با فعالان و انجمن های فرهنگی همکاری نمی کند.
پتانسیل های فیلم سازی در صاحب
فرج زاده به پتانسیل های فیلم سازی در این شهر اشاره و گفت: تاکنون چندین مستند ساخت گروه فیلم سازی هه نگاو صاحب در جشنواره های داخلی و خارجی موفق به کسب مقام برتر شده، اما کمترین حمایتی از این فعالیت ها از سوی اداره ارشاد نشده است.
تعطیلی مرکز فنی و حرفه ای
توانمندسازی و حرفه آموزی جوانان یکی از الزامات ایجاد اشتغال مولد در جامعه امروز است که در این راستا وجود مرکز آموزش فنی و حرفه ای برای این شهر و هزاران نفر از جمعیت روستاهای اطراف امری ضروریست
خانمی جوان با بیان موضوع فوق، گله مند شد که تنها مرکز فنی و حرفه ای این شهر چند سال پیش تعطیل شده و خبری از بازگشایی آن نیست.
آرزو می گوید: این مرکز می تواند در رشته های کشاورزی و باغداری، صنایع دستی، کامپیوتر، فرش بافی، کارآفرینی و... به جوانان آموزش دهد، لذا انتظار بازگشایی ان را داریم.
مشکلات و کمبودهای حوزه ورزش
در بخش ورزش نیز مشکلات و کمبودهای زیادی در شهر صاحب وجود دارد، محمد فرج زاده در این رابطه گفت: شهر صاحب در رشته های ورزشی جودو، کشتی، تکواندو، ژیمناستیک و...استعدادهای زیادی دارد، اما فاقد سالن سرپوشیده است و زمین فوتبال مناسب و چمن ندارد.
وی افزود: در برگزاری مسابقات ورزشی اداره ورزش و جوانان سقز و آموزش و پرورش زیویه همکاری لازم را با مردم دارند، اما لازمست به ایجاد زیرساخت ها توجه شود، در این راستا ساخت یک سالن سرپوشیده توسط اداره ورزش شروع شده، اما پیشرفت آن مناسب نیست و لازمست اعتبارات بیشتری به آن اختصاص یابد.
لزوم ایجاد اشتغال و توسعه کشاورزی صاحب
مردم شهر صاحب می گویند: این شهر دارای دشت های حاصلخیز کشاورزی در جوار رودخانه آدینان و قسمتی از سد لگزی می باشد، که قبلاً فاز اول آبیاری بارانی دشت کاکه سیاب اجرا شده، اما برای فاز 2 یعنی دشت خانقاه بعلت کمبود اعتبارات اقدامی نشده است.
یحیی آذرپور عضو شورای شهر صاحب می گوید اگر کشاورزی و باغداری رونق یابد بخشی از مشکل بیکاری جوانان این شهر مرتفع می شود و جوانان بجای کولبری و یا باربری و مهاجرت به شغل های مولد مرتبط با کشاورزی، باغداری، شیلات و ... مشغول خواهند شد.
وضعیت نامعلوم قلعه تاریخی وسط شهر صاحب
اما یکی از معماها و مشکلات شهر صاحب قلعه تاریخی بلاتکلیف در وسط این شهر می باشد
یحیی آذر پور عضو شورای شهر صاحب گفت: این قلعه تاریخی قبلا بعنوان پایگاه نظامی مورداستفاده قرار گرفته، اگر چه پاکسازی شده، اما همچنان بعلت نوع خاک و رانش آن مین هایی در اطراف آن دیده شده، بخشی از دیوار آن آسیب دیده و احتمال ریزش آن وجود دارد
وی خواستار مین روبی دوباره قلعه و کاوش آن توسط اداره میراث فرهنگی شد، تا تکلیف قلعه مشخص و بعنوان مکانی تاریخی احیا و بازسازی شود.
صاحب کلانتری ندارد
این عضو شورا با اشاره به افزایش جمعیت شهر و نیاز به استقرار شعبات بانک ها و ادارات در این شهر، یکی از مشکلات موجود را نبود کلانتری دانست و گفت: مساعدت فرمانداری ویژه و نیروی انتظامی برای ایجاد کلانتری در صاحب امری ضروری است.
وی گفت: توسعه شهر صاحب نیازمند حمایت کلیه ادارات شهرستان و اختصاص اعتبارات مناسب جهت توسعه زیرساخت هاست.
لزوم حمایت استانداری از شهرداری شهرهای کوچک
محمد مصونی عضو شورای شهر صاحب گفت: با تلاش شهرداری و شورای شهر اقداماتی برای توسعه شهر صاحب در دست انجام است که می توان به تامین روشنایی و ایجاد فضای سبز بلوار مولوی کرد و فضای سبز بلوار امام، ساخت شهربازی سرپوشیده با مشارکت بخش خصوصی و افتتاح آن درآینده ای نزدیک، برگزاری مناقصه ایجاد میادین شهر و.. اشاره کرد.
وی در گفتگو با خبرنگار ما، با اشاره به کمبود منابع مالی شهرهای کوچک، خواستار حمایت بیشتری استانداری کردستان و فرمانداری سقز از این شهر و اختصاص اعتبارات جهت توسعه زیرساخت های شهری شد.
این عضو شورای شهر نیز به مشکلات و کمبودهای حوزه بهداشت و درمان شهر صاحب اشاره می کند و می گوید: قبلا در تمام روزهای هفته پزشک عمومی در درمانگاه صاحب حضور داشت، ولی در حال حاضر به 3 روز کاهش یافته، نمونه گیری آزمایشگاه در 2 روز صورت می گیرد که انتظار داریم این مشکلات مرتفع و امکانات بهداشتی صاحب از جمله ایجاد امکانات احیا، تجهیز دندانپزشکی، حمایت از داروخانه بخش خصوصی و... افزایش یابد.
وی همچنین به نبود نمایندگی اداره بهزیستی در این شهر اشاره و گفت: در چارت سازمانی بهزیستی این مساله پیش بینی شده و درخواست ما راه اندازی پایگاه سلامت در شهر صاحب است.
مصونی از ادارات فرهنگی انتقاد و خواستار اهتمام آنان برای حل مشکلات شهر صاحب شد و گفت: محیط شهری نیازمند برنامه های فرهنگی و هنری متنوع است و باید ادارات مرتبط ما را یاری کنند.
نظر شما