آمریکا مسئول پیامد سیاست گستاخانه علیه برجام است

سرویس ایران - نماینده جمهوری اسلامی ایران در نشست کمیته مقدماتی کنفرانس بازنگری در معاهده منع اشاعه هسته ای ( ان پی تی) تاکید کرد که آمریکا مسئول هرگونه پیامد ناشی از سیاست های گستاخانه علیه برجام خواهد بود.

به گزارش کردپرس، «‎رضا نجفی» سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل متحد در وین به عنوان رئیس هیات ایران در نشست ژنو ، در سخنرانی خود گفت: اهمیت حیاتی برجام به عنوان الگویی برای حل و فصل موضوع های پیچیده فنی و سیاسی تا حد زیادی به رسمیت شناخته شده و به همین علت جامعه بین المللی حامی اجرای برجام است.
بر اساس گزارش خبرگزاری دولت؛ نجفی افزود: در حالی که ایران در سه سال گذشته به تعهدات خود در برجام عمل کرده و آژانس بین المللی انرژی اتمی هم از ژانویه 2016 تاکنون 10 بار این مساله را تائید کرده است ، اما آمریکا به عنوان یکی از طرف های مشارکت کننده در برجام بطور مدام آن را نقض کرده است. واشنگتن باید برای این سیاست های غیرمسئولانه که نقض یک توافق چندجانبه و قطعنامه اجماعی شورای امنیت است ، پاسخگو باشد. ما از آمریکا می خواهیم که که نقض تعهدات خود در برجام را متوقف و تعهداتش را بطور کامل اجرا کند.
نجفی تصریح کرد: دولت آمریکا بطور وقیحانه برای برخی از طرف های برجام مهلت برای تغییر یک طرفه شروط توافق هسته ای تعیین کرده است . پاسخ ما به این مساله روشن و قاطع است: نه ؛ برجام مورد مذاکره مجدد یا تغییر قرار نخواهد گرفت. آمریکا مسئول هر پیامد این سیاست های بی پروا علیه برجام خواهد بود. سیاست واشنگتن در قبال برجام این پیام را به دیگران ارسال می کند که آمریکا طرف قابل اعتمادی در هیچ گونه توافق دوجانبه یا چندجانبه ای نیست و نمی توان به آن اعتماد کرد.

** سیاست های آمریکا بزرگترین تهدید برای آینده 'ان پی تی ' است
نماینده کشورمان همچنین گفت: در حالی که کمتر از دو سال دیگر وارد پنجاه سالگی اجرایی شدن NPT می شویم اما با توجه به سیاست و برنامه های تسلیحاتی و تداوم وجود زرادخانه های سلاح های هسته ای برخی کشورهای هسته ای بویژه آمریکا ، پس از نیم قرن نه تنها به اهداف اصلی معاهده نزدیک نشده ایم بلکه دورنمای نیل به این اهداف حتی دورتر از سال 1970 به نظر می رسند.
وی افزود: کشورهای دارای سلاح هسته ای همچنان هزاران سلاح در اختیار دارند و برخی از آنها نقش این سلاح ها را در سیاست های امنیتی و نظامی خود افزایش داده و برخی نیز نوع جدیدی از مسابقه تسلیحاتی هسته ای را آغاز کرده و موشک ها و زیردریایی های هسته ای را نوسازی می کنند و انواع جدیدی از این سلاح ها می سازند تا در مناقشه های منطقه ای از آنها استفاده کنند.
نجفی یادآورشد: روایت هایی (در این نشست) مطرح شد که تمام این روندهای منفی و فقدان پیشرفت در جهت خلع سلاح هسته ای را به شرایط امنیتی بین المللی نسبت می دهد. کشورهای غیرهسته ای عضو ' ان پی تی ' این مساله را رد می کنند و بر این باورند که علت ریشه ای این وضعیت، بی اعتنایی به چندجانبه گرایی و عدم تمایل به همکاری چندجانبه در مسیر خلع سلاح است.
نماینده ایران تصریح کرد: مشکل اصلی یکجانبه گرایی و بطور خاص اقدام های هسته ای یکجانبه آمریکا است که بزرگترین تهدید برای آینده 'ان پی تی' و هدف خلع سلاح هسته ای است.
نجفی افزود: تا زمانی که این سیاست هسته ای آمریکا پا برجا باشد هیچ پیشرفتی در زمینه خلع سلاح هسته ای ایجاد نخواهد شد و انتظار می رود که اشاعه سلاح های هسته ای در تمام جنبه های آن ادامه یابد.
نماینده کشورمان همچنین تاکید کرد: در حالی که بهره برداری از ظرفیت های ویرانگر فناوری هسته ای توسط چند کشور معدود تهدید بزرگی متوجه بشریت می کند اما در عین حال کاربردهای صلح آمیز فناوری هسته ای مزایای زیادی برای بشریت دارد و برخورداری از چنین مزایایی می تواند با اعمال حقوق کشورهای عضو 'ان پی تی' محقق شود.
وی ادامه داد: این درحالی است که با وجود اجرای پادمان های هسته ای و پروتکل الحاقی توسط کشورهای غیر هسته ای ، تدابیر محدودکننده مختلفی از جمله از طریق فشار و تحریم برای محدود کردن حق کشورها برای توسعه صلح آمیز انرژی هسته ای برای مقاصد صلح آمیز همچنان اعمال می شود. در عمل ، کشورهای خارج از پیمان ان پی تی که دارای سلاح هسته ای هستند مورد برخورد ترجیحی در همکاری هسته ای قرار دارند و ما باید در نشست های فرایند بازنگری در ان پی تی درباره این مسائل بحث کنیم.
نجفی با تاکید بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از خلع سلاح هسته ای ، برنامه تسلیحاتی هسته ای رژیم صهیونیستی را نتیجه معیارهای دوگانه برخی کشورهای دارای سلاح هسته ای بخصوص آمریکا عنوان کرد.
به گزارش ایرنا، کنفرانس بازنگری NPT هر پنج سال یکبار برای بررسی پیشرفت اهداف معاهده بویژه خلع سلاح هسته ای برگزار می شود. این نشست کمیته مقدماتی جهت آماده سازی مباحث برای دهمین کنفرانس بازنگری NPT می باشد که قرار است در سال 2020 برگزار گردد. تا کنون چندین کنفرانس بازنگری به دلیل عدم پایبندی کشورهای هسته ای به ماده 6 معاهده و فقدان پیشرفت در خلع سلاح هسته ای به شکست انجامیده اند.
کشورهای هسته ای جهت انحراف افکار عمومی از خطر زرادخانه های تسلیحات هسته ای تلاش می کنند تا با ایجاد بحرانهای ساختگی و بزرگنمایی موضوعات مختلف از تمرکز جامعه جهانی بر خطر عظیمی که تسلیحات هسته ای این کشورها برای جامعه بشریت ایجاد نموده است منحرف کنند.
در این نشست اکثر کشورهای عضو ضمن ابراز ناخرسندی از عدم پیشرفت در خلع سلاح هسته ای و تلاش کشورهای دارنده عضو سلاح هسته ای برای محروم کردن کشورها از استفاده صلح امیز از انرژی هسته ای، از این کشورها درخواست نمودند که به تعهدات خود پایبند بوده و طبق ماده 6 NPT با حسن نیت به سوی خلع سلاح کامل هسته ای حرکت کنند.
همچنین در این نشست وجود زرادخانه تسلیحات هسته ای رژیم صهیونیستی و تاسیسات هسته ای خارج از پادمان این رژیم مورد انتقاد شدید قرار گرفت و از این رژیم خواسته شد که بی قید و شرط به عضویت معاهده منع گسترش سلاحهای هسته ای در آید.

کد خبر 57851

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha